ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

lørdag 31. mai 2008

Stilig besøk


Her er det tørt.. veeeeldig tørt. Så på vannerunden i dag traff jeg på han her. Artig kar. Veldig pen, så nesten ut som han hadde pels.
Blogglisten

torsdag 29. mai 2008

Ut på tur

Har begynt å "løpe" litt i Voieskogen i nærheten av der vi bor. Utrolig fint der. Det er et gammelt militærområde. Og under krigen var det stor aktivitet her kan jeg tenke. Man finner mange bunkerser og kanonfester rundt omkring. Plutselig snubler man over en lem på stien osv. Ganske artig.




Her er en sti som fører rett inn i en bunkers. Ganske godt skjult.
Utsikt fra toppen mot Søgne
Stien går videre
Enda en bunkers. Ligner mest et fengsel.




Ellers gror det som bare det i hagen. Det er knusktørt. Har regnet bittegranne om natten. Men det hjelper ikke noe særlig. Så i dag måtte vannsprederen til pers.


Sådde blant annet En "Belle de Jour, Varieè". Ante ikke hvordan de ble. Så dette var en ovveraskelse må jeg si. Det er både blå og rosa blomster. Veldig pene. Håper jeg kan ta frø av den og så den til neste år også.


Geranium "Johnson Blue", over og "Belle de Jour Varieè" Under.
Anna-Camilla fyller 12 år i dag!!!!!
Blogglisten

lørdag 24. mai 2008

Akeleiedrømmer



I fjor sådde jeg mange akeleier. Og i år får jeg blomstringen. De er egentlig litt vanskelige å se, for man må bøye seg ned å titte opp på dem. Men de er så nydelige. Og jeg er så ovverasket over at Nora Barlow også er med. Mistet nemlig den potten i fjor, og visste ikke om frøene ble blandet med de andre eller ikke. Så det var jo en gledelig ovveraskelse.



Akeleiepynt i lysestaken.


Så må jeg bare fortelle om Christian (3 om noen dager ) som har plantet til meg. Han har tatt jord i en potte selv. Revet av noen blomster av nålephloxen, og stappet oppi. Kan det kalles en stikling? Uansett, er jeg dypt rørt, og satser på at hagegalskapen smitter over på ham for godt.


Blogglisten

tirsdag 20. mai 2008

Min deilige katt.

I går holdt vi på å sette opp den nye Paviljongen. Og Lillegrå er alltid med når det skjer noe.



Blogglisten

lørdag 17. mai 2008

Overstått med glans


Endelig er dagen over. Jeg hater egentlig 17 Mai. Men det er vel egentlig fordi jeg synes det er så stress. Alle skal kles, vaskes, stelles, rekke noe og så videre. Men i år gikk det greit.


Skoletoget gikk kl 10, en skjebelig tid. Ikke noe stress. Solen tittet fram tross alle merkelige værmeldinger. Det var varmt og godt. Jeg rakk til og med å kle meg selv også... såvidt.

Det er utrolig at Lillegutt sto stille i ca 1 sekund, så jeg fikk tatt et bilde når han var nogenlunde ren enda. Resten av dagen løp han som en sinnsyk propell. Men sånn skal det jo være.

Etter skolen og alt kom noen venner med barna hit, og vi grillet og koste oss på verandaen. Skyene truet med noen få drypp. Men det var så vidt vi merket det engang.
Nå er hagen ryddet, søppel er kastet og matrester og kakerester er pakket vekk. Så nå kan det bare regne. For nå trenger hagen litt regn.

Prøver å laste opp en liten videosnutt av Storesøster i skoletoget. Det er hun med briller og fletter. Ny vest til Vest-Agderbunaden og greier. Veldig stas.


Blogglisten

fredag 16. mai 2008

Piccola stella senza cielo


Ho aggiunto un pò di musica qui. Normalmente non mi piacciano i siti con la musica. Mi disturba. Ma oggi mi sento un pò come la canzone.

Delle volte mi sento sola, come una piccola stella senza cielo.

Dove appartengo? Dove vivo, dove ho la mia anima? Non so. Delle volte mi sembra che l`unico posto mi sento veramente a cas è nell`aeroporto. Lì sono persone dall tutto il mondo. È un mondo senza paese. Tutti vanno e vengono. E nessuno sa niente di te.


Il mio quore ovviamente è rimasta un pò in Italia. Mi mancha molto. Forse le persone, forse il caffè. Forse il lavoro che avevo? Non so. Italia mi faceva arrabbiare spesso. Mi irratava. Ma le cose che amiamo, le odiamo. È la vita. E la mia vita, dov`è? Qui? In Norvegia? Non credo. Vivo qua, o forse dovrei dire, esisto qua.


La mia anima dov`è? In qualche paese in Arabia. Questo, sì che è strano. Ma ce qualcosa lì che mi attragga. I profumi, i modi di fare? Anche questo, non so.


Ora sono qui, in Norvegia. Voglio scappare, voglio andare. Ma nello stesso momento voglio nascondermi qui.

Sono qui per accontentare qualcuno. I miei figli, il mio marito. I miei genitori. Boh?!


Non so cosa cerco. Non so chi sono. Sono una piccola stella senza cielo.
Blogglisten

16 Mai Stress


Oh.. for et kjør. Først full dag på jobb. Så var det rett hjem, liten vannerunde i drivhuset. Så hive i seg middagen, så ut å handle. Hele norge hadde bestemt seg for å handle i dag. Ja ja, sånn er det alltid. Jeg kunne jo handlet en annen dag jeg og.. ja ja.

Så var det hjem å pakke ut varer, klippe plenen, henge opp stolen i treet. Støvsuge, vaske gulvet, vaske trappa. Rydde badet, vaske badet, rydde, og rydde.. Heldigvis hjalp "Steinleggeren" meg. Så da gikk det egentlig ganske fort. Så nå er alt klart til i morgen.
Men jeg lurer litt på hvordan det blir. De har meldt alt fra sol til regn.


Ellers har jeg endelig funnet små runde sitteputer til de hvite hagestolene. På Jysk, av alle ting. Synes de gjorde seg riktig godt der. Passet helt perfekt. Så må jeg bare huske å ta dem inn når det regner da. Er ikke flinkest i verden til det der. Må få meg en putekasse snart.


På bordet står en potte med Pelargonium Michael og Dronning Ingrid, hvis jeg ikke husker feil. Under bordet står Pelargonium Tip Top duet, og Sybill Holmes. De har knopper men blomstrer ikke enda.

Så har jeg fått min første Fuchsia!! Hadde aldri trodd jeg skulle begynne med. Eller hadde i alle fall lovet meg selv det. Men så har jeg fått to stk av Ellea fra Hagegal. Denne blomstrer nå og heter Dollar Princess. Nydelig blomst.
Nå er det mai, og jeg gir dem sommeren på å overbevise meg om at dette er en ny dille. Ja ja vi får bare se.
Bunaden til Storesøster er hengt klar, "Stenleggerens" dress er klar, mitt tøy er klart og lillegutts matrosdress ( med fløyte.. grøss... ) er klar. Så da er det kveld. -Eller kanskje jeg skulle plante ut Ipomeaene? Det må jo være greit nå?
Blogglisten

torsdag 15. mai 2008

Vondt i hodet



I dag har jeg tenkt så det knaket på jobb. Så nå har jeg helt vondt i hodet. Godt å få gjort noe produktivt.
Så da er det godt å ha en hage å komme hjem til. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem, er å ta en kontrolrunde i hagen. Vanne litt og sjekke for Liljebiller. Merkelig nok er ganske lite av dem nå. Mulig det har noe med det tørre været å gjøre? Vel det vil jo vise seg så snart regnet kommer igjen.


Her i hagen sto det utrolig mange gyvel rundt om kring. Jeg har jobbet som en gal for å grave dem opp. Men to stk har fått lov til å stå. De kan jo være dekorative hvis de får lov til å vokse store nok. Her er den ene i blomst ved plattingen utenfor drivhuset. Lillegrå, katten min, lurer i bakgrunnen. Hun er alltid med når jeg er i hagen. Utfordringen er å få henne til å la være å grave der jeg har plantet eller sådd. Men det går som regel greit.
I fjor sådde jeg mange valmuer. Men visste ikke helt forskjellen på ettårige og staudevalmuer. Så etter at katten hadde gravd.. sukk.. så ble de kastet litt her og der. Men alle de ettårige blomstret fint hele sommeren. Men nå ser jeg jo at de som kom igjen var stauder. Og her er den ene med en kjempeknopp! Er så spent på hvilken farge den har. Mener å huske at det ikke skulle være den vanlige orangerøde. Så dette blir spennende. Har aldri sett en så stor knopp på en valmue før. Ser nesten litt ut som et monster.



Blogglisten

tirsdag 13. mai 2008

Det blomstrer!

Tenk det da, en sår noe selv.. og så spirer det.. og så vokser det... og så blomstrer det!!


Her er Nicandra. På dansk heter den kantbeger. På norsk aner jeg ikke. Men jeg vet at de er veldig giftige, vistnok. Så de er plantet i god avstand fra Lillegutts rekkevidde. Veldig tidlig blomstring på denne må jeg si. Håper bare at det varer lenge. Hver blomst varer kun èn dag. Men guri så nydelig.

I drivhuset vokser agurkene.. bittesmå enda. Men det er jo håp!!

Dessuten blomstrer den andre Echiveran. Litt sånn "lupeblomster" men veldig pene på nærthold.

Humlenen surrer og fuglene kvitrer. Det er en deilig tid. Håper i det lengste at været holder til 17 Mai da.

Skal jeg kjøpe Denne til verandaen, eller ikke? Det er det store spørsmålet.. anyone?
Blogglisten

søndag 11. mai 2008

Sommerdag


Jøsses. I har vi vert på stranda. Og det var mye varmere enn den ene dagen vi var der i fjor. Tenk det da. Og så FØR 17 Mai.

Vannet var jo iskaldt. Men det gikk fint å vasse å kikke etter småkrabber og slikt. Men vi så ingen. Bare en haug med snegler. Men det var fint uansett. Deilig og varmt.


Etterpå gikk vi ned til mine foreldre å badet i stampen i hagen. Der var det i alle fall varmt vann. Jeg fikk meg en liten strekk på solsenga ved siden av mens barna badet. Det var ikke mange minuttene jeg fikk ligge før jeg ble mast på. Men det var herlig så lenge det varte.


I hagen vokser det så det knaker. Det er allerede sukkererter på vei. Og både løk og potet vokser. Og jordbærene har begynt å blomstre! DET var vel litt tidlig eller hva? Håper bare ikke alt kollapser når den verste varmen gir seg. For vi er da bare i Mai.. og jeg har gått i snø på 17 mai før jeg. -"grøss".

Håper det blir like fint i morgen. Da MÅ jeg bare få klippet den siste plenen altså. Huff...
Blogglisten

lørdag 10. mai 2008

Deilig vær

Fantastisk vær i dag også. Går i shorts for første gang i år. Føler meg ikke akkurat lekker. Men det er jo fordelen med å ha usjenert hage. Ingen ser meg.
Et litt dårlig mobilbilde av en av krukkene utenfor døra. I år er første gang jeg planter ut noe i blomst. I fjor sådde jeg petunia selv. Men herregud så lang tid det tok før de blomstret. Så i år kjøpte jeg bittesmå stiklinger veldig tidlig. Toppet og toppet til de ble buskete og fine. Det er to typer hengepetunia, blodbeger bak, som skal klatre oppover sammen med clematis Pink Fantasy. Foran er det millionbells og en ukjent hengende plante med variegert bladverk. Artig sak. Fikk en bitteliten stikling av Gullet70. Har nå tatt stikling av denne igjen som rotet seg i rekordfart. ( satt i en annen potte med rød petunia. ) Blir spennende å se hvordan det ser ut i August.


Pottene i år:

Pottene i fjor. Utrolig at de svære plantene var noen få støvkorn i en liten pose.
-Men nå må plenene til pers..
Blogglisten

fredag 9. mai 2008

"Steinleggeren"

Ja "Steinleggeren" er god til mye han. Endelig har jeg funnet ut hvordan man tar bilde av objekter i fart med digitalkameraet.. "sportsfunksjon" er det visst noe som heter.


Her er han å kjører med "Nuffe". Lillegutt er også med å kjører, bare ikke så fort da. Han kan alle kommandoer allerede og har et fast tak i tømmene.





Blogglisten

torsdag 8. mai 2008

ENDELIG TILBAKE!!

Huff, det ble bare noe rot med den nye bloggen. Så jeg flytter tilbake hit. Mye greiere.
Men hjemmesiden min ligger fremdeles på samme sted. http://www.charlottemyhre.net/
Ikke alle nye ting er så fantastiske.. fytti. Kjøpte noen tulipanløker i høst som så så spennende ut. Fyttigrisen det er det ekleste jeg har sett. I knopp, er de ganske fine, men når de springer ut ser de ut som monstere som griper etter noe.



I hagen så vokser det i rekordfart. Akeleiene står med knopper allerede! Mener det var litt tidlig. Men årets overraskelse til nå må være Primula Elatior. Mix frø jeg byttet til meg fra hajal.

I dag ble det veldig vanskelig å få satt inn bildene riktig her.. jøsses for noe rot. Ja ja, jeg finner sikkert ut av
det igjen.
Godt å være tilbake her må jeg si.
Blogglisten
Related Posts with Thumbnails