ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

fredag 27. februar 2009

Hurra for deg som fyller ditt år.

002

Happy birthday to you, do you live in a zoo?
Because you look like a monkey, and you smell like one too!

Neida.. Grattis med dagen til Gubben i huset her. Bildet over er utsikten da vi sto opp i dag morges. En riktig bursdagshimmel spør du meg.
Dårlig kone som jeg er, glemte å gratulere han med dagen.. for ei kjerring jeg er.. fytti!
Men jeg håper han tilgir meg. Får prøve å gjøre det godt igjen da.
Først en middag han likte:

006 007
Pasta med fløtesaus, asparges, bacon og chili…Pleier å bruke Cappelletti. Men Gubben liker best Tagliatelle. Saus: Stek litt løk og chili sammen med rå grønne aspargesbiter og pancetta ( bacon kan brukes ) hell på fløte og masse revet parmesan. Hvis sausen blir litt tykk, spe med pastavannet. Salt og pepper etter smak.
 008
En flaske med Gubbens ynglingsvin hjelper kokken og den som venter.
011

Sausen heller jeg bare over, når det er tagliatelle. Med Cappelletti så blander jeg dem først i sausen. Maaaaaaaaaasse parmesan på toppen.
 
 010 Og jeg bruker KUN Parmigiano Reggiano. Jeg liker ikke Grana Padano, selv om de på ICA påstår at det er akkurat det samme..for de har gått på kurs.
Kjøss meg der solen aldri skinner sier nå jeg.

Mektige greier.. ikke noe man spiser før man skal på dans, for å si det sånn. Men veeeldig godt.

I drivhuset trives petuniaspirene. Tror nok det blir ganske kaldt der om kveldene. Men de ser ut til å vokse like fort som de som står inne. Blir gøy å se hvordan det går.
Vil gjerne anbefale et nytt nettsted for såliste på nett! Gå inn å se.

Jeg er litt sliten for tiden. Vil nok gjøre litt for mange ting på en gang. Men merker at jeg ikke husker noe.. hodet er fyllt med jobb for det meste. Jeg blir litt for ivrig og klarer ikke helt å legge ting fra meg. Men sånn er det. Jeg blir nok flinkere til det etterhvert.
Jeg glemmer alt for tiden. Begynner å bli et skikkelig problem. Får ikke med meg ting når folk prater rundt meg heller. Huff… Sikkert stress.
Gleder meg til hagesesongen begynner jeg.

Blogglisten

tirsdag 24. februar 2009

Elleas Knekkebrød og bilkræsj.

To ting som vanligvis ikke går så himla greit i sammen. Men i dette tilfelle henger de sammen. Eller egentlig ikke. Men det er i alle fall noe å blogge om gitt.

La oss først ta Ellea knekkebrød! Jeg fikk oppskriften av henne, så derfor kaller jeg dem det. Og i går fikk jeg lyst til å lage dem igjen. Kameraet lå på kjøkkenbenken så da ble det en liten repotasje av det.

Jeg har laget dem før, men da lagde jeg de rett på smurt stekebrett. Ikke noe bra. Sitter bom fast. Så denne gangen brukte jeg bakepapir.
De er kjempegode. Jeg har en boks på jobb så spiser jeg dem som frokost der. Metter lenge og riktig.

002 Først finner jeg fram alle ingrediensene.

2 dl. grov sammalt rug
2 dl. lettkokte havregryn
2 dl. havrekli
2 dl. sesamfrø
2 dl. solsikkefrø
1 dl. linfrø
1 dl. kruskakli
2 ts. salt
7 dl. vann

003 Alt det tørre blandes i en bolle.

Ganske stilige farger og strukturer på de forskjellige kornene.
005 Hell på vannet. Jeg vet ikke om det er best med varmt eller kaldt, så jeg tar sånn midt i mellom.

006 Blaaaaaaaaaaaaaaaaaand!
007 Fordel blandingen på to stekebrett. Gjør begge klare selv om du skal steke et brett av gangen ( hvis du ikke har varmluftsovn. )

Klapp røren flat, jevn og tynn med en slikkepott. Så tynn som mulig.
008 Skjær passe ruter med en skarp kniv.

Så blir det lettere å dele dem opp etterpå.

Stekes (varmluft) på 180 gr i 40-45 min.
Du kan gjerne åpne døra på stekeovnen en gang i blant for å slippe ut fuktighet.

009

Hvis knekkebrødene ikke skulle være helt tørre og sprø kan du ettertørke på 100 gr. ca 30. min på rist. Oppbevar i tett boks.


De virker kanskje mye med en gang, men de blir tørrere når de blir kalde.

bil

Ellers en ubehagelig tur på vei hjem i dag.

Hadde hentet Lillegutt, handlet og sto å ventet med blinklyset på for å svinge til venstre i et kryss.

I speilet kunne jeg se den blå bilen som kom mot meg i alt for stor fart. Jeg rakk til og med å se at hun ikke så framover. Så før det smalt satte jeg begge bena plantet godt mot ett eller annet, holdt hardt i rattet og sa til lillegutt: Hold deg hardt fast, nå smeller det! –Og det gjorde det. Hardt!! På bildet ser det ikke så galt ut. Men bilen til damen som kjørte i meg så ikke så bra ut nei. Skoda tåler ikke så mye så jeg.
Det gikk kjempefint med alle tre og hennes to små hunder, heldigvis.
Jeg er ganske støl i ryggen her jeg sitter. Men noe annet kan man ikke forvente.

Stakkars damen. Hun var ikke særlig høy i hatten nei. Men jeg vet jo at hun ikke gjorde det med vilje da. Det viktigste er jo at alle har det bra. Tobente og firbente.

Blogglisten

lørdag 21. februar 2009

da er vi igang!

Mulig det er meg som er treg. Men jula er jo nettopp ute av huset og så er vi igang med påska! Phu! Ja ja det er bare å glede seg, våren er på vei. Ukeshandlingen er unnagjort. Ny mat til akvariet og to nye fisker er innkjøpt. Huset burde være vasket, men rødvinen fra i går sitter enda i hodet,så jeg venter litt. Sofaen! Hvor er sofaen?
Blogglisten

torsdag 19. februar 2009

Interiørtips ønskes!

Det er så mange flinke rundt om i bloggeverden som sikker kan komme med noen tips til meg.

Jeg har et skap og en stol som irriterer meg… Er ikke så glad i det brune der. Jeg har allerede brune sofaer og brunt bord. De forblir som de er.. spisebord og stoler er også brunt.

Gulvet er lysegrått og veggene er lyse. Tapet.

023

 

Jeg kunne godt tenkt meg å trekke om denne. Selv om det er skinn.. Men må man på død og liv beholde slikt skinn? Det er litt sånn orangeaktig. Litt guffent.

En liknende stol kan sees i bloggen Tines Kreative Hjørne. Liker veldig godt det hvite..

Tips her? Eventuelt hvor mye koster det sånn ca å få den trukket om? Maling kan jeg selv uten problemer. Men orker ikke trekke om selv. Har gjort det før og alle de der små spikerene som er rundt er et herk å få av.

 

 

 

024

Dette skapet er veldig kjekt. Rommer masse glass og greier. Har egentlig lys inni, men jeg har ingen kontakt der det står. Er det galskap å male dette hvitt?

Det er nok ikke noe spesiell verdifull tresort nei. Heller noe beisede greier.

 

Andre tips her?

Blogglisten

mandag 16. februar 2009

Sol inne snø ute

Ute snødde det mye i går og litt i dag. Det har vært så fint. Men i dag er gråværet tilbake.

Jeg fikk meg en laaaang drivhusøkt på søndag. Litt for høy spireprosent på Ridderspore Magic fountains og en annen ukjent type fra min søster. Lav blå, kaller vi de bare.
Petunia burde også prikles egentlig. Men de er så smååååååå…. får se om jeg får gjort det i kveld.

001Her er nesten halve undervannigsbrettet fylt opp.. og jeg har ikke sådd alt enda.. ser at jeg kommer til å slite.. i år også. At jeg aldri lærer? Men jeg har jo ikke priklet sååå mange. En sort per rad her. Og noen er det til og med 3 stk i hver potte!

002  Pellisstiklingene lever i beste velgående. Vokser gjør de også. Heldigvis tok jeg stiklinger av de fleste, for noen av “foreldrene” har strøket med i løpet av vinteren. Men ikke så mange.

 

 

 

 

003

 

 

Her står foreldrene å koser seg. Det er en spesiell følelse å stå i drivhuset når det blir lysere ute. Inne var det 15 varmegrader, og ute var det –4 og tett snøfall. Virkelig verd alt strevet med å montere et slikt hus.

 

Ellers, siste news. Vi blir her. Idioten som eier huset vi ville kjøpe, går opp i pris hver gang vi byr. Nå gidder vi ikke mere useriøse megler og teite greier. Vi blir her.

Vi leker med tanken på å lage nytt bad nede,eller noe annet. Nye sofaer skal vi i alle fall ha. Må bare finne en smart løsning så Vilja ikke klorer dem opp som hun har gjort med disse.
Jeg er skuffet.. ja. Men egentlig, når den verste skuffelsen har lagt seg. Så er jeg egentlig litt lettet også. Tenk for et stress med flytting og pes. Her er alle plantene på plass og slipper å grave opp og være redd for at de skal stryke med underveis. Nei det er best slik.

Det er liv i ferskentreet. Plommetreet ser trasig ut enda. Men det kommer seg nok. Blir litt spennende dette ja. :-)
Dessuten har jeg jo plantet masse nye tulipaner som jeg ikke har sett enda.

Blogglisten

lørdag 14. februar 2009

Rita, du skulle strekt ut tunga!

Da vi giftet oss i 2007, fikk Gubben en halv hest i bryllupsgave av en god venn. Han står som eier på henne sammen med Gjert Andrè, som er sønnen til denne vennen. Og i dag debuterte hun i sitt første løp for 3 åringer. Spenningen var enorm. Gubben var nesten knekt i to.

013
Masse kos må til. En nervøs hesteeier behøver litt trøst.
014
015 017
Rita Sensation, selet opp, klar til varming. Det er strålende sol, og varmingen går fint.
021
Se, hun ryker etter varmingen.
024
025 En –to- KJØR! Rita Sensation, nr 4. Med kusk med rød jakke.

Spenningen steg ytterligere da hun lå nesten foran hele veien. Dritspennende!!! Jeg filmet oppløpet og fikk egentlig ikke med meg hva som skjedde. Ingen sa noe.. målfoto!!

030

Her ser vi da, Rita Sensation( nr 4 ) ligger egentlig foran. Men hest nummer 5 er lengre i seg selv. Jeg vet ikke hvor mange cm vi snakker om her. Men fella heller….
Men uansett er det jo utrolig bra!! Gubben var helt i fra seg. Stemmen hans kjærer igjennom på videoen under her ja.

028

Kos og skryt til den flinke jenta.

Kort intervju med Gubben her:

-“Ja, hva føler du nå” ( obligatorisk spørsmål )
-“Nei, ikke teit deg…. “
-“ Hun var veldig bra, viser at det er en topp hest som kan duge i årgangsløpene. “
-“Hvor mye løp hun på?”
-“1.19,2- Avsluttet 16,5 siste 1000. “
-“Hva skal du gjøre i kveld da?”
-“Sømmer seg ikke i bloggen.”

Jada. Jeg skal i vertfall prikle i dag. Lillegutt er på besøk hos Farmor. Og Storesøster her har besøk av en venninde. Gubben sovner snart i stolen her, så da er det vel bare å sette i gang med litt kvalitetstid i drivhuset.

Blogglisten

torsdag 12. februar 2009

Utelys ønskes!

Ja skal vi liksom bare bli her da. Ser slik ut. Vi har ikke funnet noe bedre akkurat. Så nå ser det ut som det er meningen vi skal være her da.

Men jeg har satt foten ned. Noe må forandres her.

1. Utebelysning.
Jeg er drittlei å famle meg fra bilen og ned stien mot døra. Ingen finner inngangen her på kveldstid. Kjekt med tanke på selgere og andre “vitner”. Men kjipt når det gjelder venner og slikt.

 lys     lys1 lys2

En av disse tre kunne jeg tenkt meg. Bildene er fra Lysbutikken.no Prisene var ganske stive på disse her da. Siste i rekken der koster 14.500….litt utenfor min lommebok. Navnene fra venstre mot høyre. Bologna. Como og Chelsea..

lys3

Denne her heter Limfjord…mindre eksklusivt navn ja. Men passer bedre til min lommebok, og egentlig også til huset som er langt i fra eksklusivt.

Skal man ha blomster som henger fra stolpen? Er ikke det egentlig utrolig Harry? Jeg vet ikke. Jeg bare spør.

 

2. Ny sofa.. jeg setter ikke inn bildet engang av de vi har nå.. Vilja har gjort sitt for å ødelegge dem. Det er takken for at vi reddet henne fra avliving… Klorer på sofaene by night, og sover på akvariet by day..

Men en høy søthetsfaktor redder henne da.

Har ikke sett en eneste en som jeg liker enda. Men tror jeg må gå på tokt til min søster i Stavanger. Der er det litt mer å velge i tenker jeg.

Ellers må jeg bare si: PETUNIA SPIIIIRERR!!! Selvhøstede frø. Høy stasfaktor her i gården. Spirene ( 2stk ) er så små at jeg blir svimmel av å prøve å se dem. Ikke aner jeg hvilken farge de blir heller. Hadde både lilla og blå sammen i fjor. Vi får se.

Blogglisten

tirsdag 10. februar 2009

Tenåringskommentar og frk.Vinterhage


Dette er mitt bidrag til Frk. Vinterhage. Konkurransen hos Moseplassen. Jeg kaller det "Frøken Rosebue". Jeg har alltid hatt en drøm om en rosebue man kan gå igjennom mens man kjenner duften av rosene og følelsen av å gå igjennom en magisk port, sniker inn i hjertet. Men fåreløpig er det ikke den store roseflommen der. Men jeg har et håp om at de skal vokse seg godt til.
Men nå når den står der dekket av snø, er den penere enn noen gang. Og følelsen man får når man går igjennom er litt den av å entre et isslott.

Ellers dagens kommentar fra "Snart tenåringsdatteren" her i huset.
Jeg sitter her å bretter tøy foran tvèn. Ser at nesten alle mine triste hvite truser får slikt grått skjær etter noen vask. Og holder de triste greiene opp foran Gubben, i håp om en gave til valentins kanskje... mens jeg sier: "Jeg tror jammen meg jeg behøver noen nye truser her altså".
Da sier "Gorine"bak Iphonen uten å løfte blikket: "Hva er vitsen med det? Det er jo ingen som skal se dine truser heller... "

Trist men sant... Gubben kom ikke stormende til med noe motsagn.. så da får jeg vel bare spankulere rundt her med stygge truser da. Ingen ser de jo alikevel... og godt er det.
Blogglisten

Et slitsom kjendisliv..

I dag har det vert en ellers kjedelig dag så langt. Jeg har vert i møte som dere ser på bildet. Jeg skjønner jo at jeg er viktig på jobben her, men å henge opp bilde var jo kanskje å dra den litt langt. Men sånn er det jo, noen bestemmer mer enn andre, og noen har høyere posisjon enn andre. Ja ja... en bør å bære.

Men endelig er myntene kommet. Kjekt å ha hvis noen spør, om jeg har legitimasjon... he-eh. Det er liksom meg og Harald på en måte.

Ja ja, sukk... slitsomt å være kjendis til tider..
Tips om å lage slike bilder fikk jeg av Gilbert og Molly.
Siden om å lage dette finner du HER.

Blogglisten

søndag 8. februar 2009

Fotosafari i mørke og sol

fotosafari Ja for en dustete tittel… Har prøvd meg på en liten fotosafari.. i dag og i går kveld. Men kameraet mitt er ikke så bra. Selvfølgelig har det da INGENTING med fotografen å gjøre… eller noe..

035

I går kveld var det nabofest i Brøviglia. Tror bare vi blir her. Egentlig kan vi ikke få det bedre. Hadde vi orket slike prosjekter, så kunne vi ha bygget ut.. vi får se.

018 040
Drivhuset i mørket…. Og i solen…
019 021
En stol.. ene og alene Rosebuen pen med snø også.
030
Lillegrå er alltid med.
038
039 Disse naboene er ikke noe flinke til å skuffe snø…



Og her… en snøcocktail laget av min datter….
Blogglisten

lørdag 7. februar 2009

Irish Coffee

Hagen ser ut som et julekort. Det er sååå pent når snøen legger seg slik. Hvit og fin, dekker alt det bruke og kjedelige som er på denne årstiden. Litt bekymret for Cameliaknoppen.. mulig snøen fungerer som et teppe heller. Tror ikke jeg skal ta det bort.

Må ta en fotorunde i morgen.

I dag var vi villt optatt med å stelle i stand huset til visning. Rydde, vaske, plassere bort unger og alt. De kom, var der i 10 min og gikk.. virket ikke som de egentlig var intressert. Skjønner ikke helt sånt jeg.

Hvis man vil gå på å se på et hus utenom når det er visning. Så må man jo være relativt seriøse? Jeg ble rett og slett litt provosert. De var visst bare på lørdagstur de…

Veldig søte mennesker altså. Men jeg følte meg litt lurt. De spurte ikke om noe. Var totalt uintresserte.. himmel og hav. Hva var vitsen da?

005

Så her sitter jeg da med verdens beste Irish Coffee som Gubben her har ansvaret for.

Vi skal ha nabofest hos nærmeste nabo her. Kjekt å labbe bort, og ikke minst labbe hjem uten å tenke på taxi eller noe.

Skål!

Blogglisten

fredag 6. februar 2009

Jens August blir Hagegal?

He he.. for oss som gladelig inrømmer i all offentlighet at vi faktisk ser på Hotel Cesar… Joda, det er en skikkelig dårlig drittserie. Men klarer ikke å la være. Poenget er at historiene og karakterene er så enkle at det blir underholdning av det. Som alle slike ting, er de laget på en måte som gjør at en bare MÅ se hvordan det går.

Jeg hatet denne serien før. Da jeg traff Gubben, som så på dette ble jeg smittet. Tenk det da. Huffameg… Men det er bedre å inrømme det enn å være en “skapcesarkikker”. En blir avslørt før eller siden.

Så nå da en av karakterene jeg ikke tååååååler.. Jens August snakker om planter og hvilke som blomstrer først og greier? Jeg er i sjokk… Betyr dette at jeg liksom nå må like han derre der? Håper inderlig ikke det. Blir han en Hagegal?????

Ellers ser det ut som vi kanskje får en tannlege i hus. Lillegutt skal sjekke tennene våres i eninga. Utrolig vittig.
Han har begynt med et nytt utrykk: “Høy-høy!! Du… høy!” Himmel og hav. Han høres ut som han er voksen når han sier det.

001    002

Her er han i full gang med en liten lommelykt. Gubben får gjennomgå. I følge Lillegutt skal han bli tannlege og rørlegger.. OK. Kjekt å ha begge deler. Kjør på! Tang må man jo ha i begge jobber. Tji-hi!

Det er fredag… jeg vil liksom slappe av Men får det ikke til. Rundt meg svirrer noen bittesmå fluer. Mistenker noen av Amaryllisene for å være husly for drittsekkene. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr….

I morgen kommer det noen på visning her. Så da må det ryddes klart i morgen tidlig. Så er det nabofest i morgen kveld. Gleder meg til det. Tror det skal bli gøy.
Slike fester med flere genrasjoner sammen er alltid moro og intressant.

God helg bloggere!!

Blogglisten

torsdag 5. februar 2009

Et kjipt husmorinnlegg

Ja noen ganger må man jo late som man er litt husmoraktig og da. –Eller noe…

I serien: “Enda mer dritt” kan vi jo tilføye at vaskemaskinen gitt til hel** Typisk. Som om det ikke var nok at taket har begynt å lekke… Joda moroa har ingen ende. Men det er egentlig ikke noe problem. Taket blir skiftet så fort været tillater det. Siden det har skjedd nylig, så har de sjekket nøye om at det holder med å skifte takskingelen. ( vet ikke hvordan det staves ) så da blir det jo glimrende med nytt tak hvis vi blir boende her, eller nytt tak er jo et pluss ved et eventuelt salg.

Gubben ringte meg på jobb og fikk grønt lyst til å bare kjøpe ny vaskemaskin. Jeg trodde at den vi hadde ( kom som tilbehør med Gubben ) var forholdsvis ny. Men den hadde visst byttet eier en drøss av ganger kunne han fortelle. Så da var jo saken klar. Hiv skrotet og skaff ny.
Så nå sitter jeg her med en flunkende ny maskin. 5000 lapper synes jeg er helt villt. Men med en trommel som faktisk tar 7 kg!! Utrolig mye bedre plass. Har nettopp vasket en dobbel dundyne. Og jeg er meeeget stolt!!

vaskemaskin

Tror det er omtrent denne modellen. Ligner i alle fall grusomt mye. Bosch Maxx7 Kul greie. Lyser og piper gjør den og.

Vel jeg finner glede i de merkeligste ting.

Må si det var på tide. I den gamle maskinen var det jo knapt plass til ei underbukse og ei dongeribukse.

( Bildet er lånt fra: Prixdunet.com )

 

Litt snø har det også blitt her på sørlandet. Og blindveien vi bor i er en glimrende akebakke. Kun noen få hus nederst i bakken. Og alle vet at det er barn her. snowracer

Så nå følte jeg Lillegutt var klar for en sånn: Kanskje det grunnet litt i min misunnelse fra da jeg var barn og de tre naboguttene hadde slike. Men jeg hadde bare rødt akebrett med plastikhåndtak.. ikke ratt engang.

Gøy for mor og gøy for barn. Jeg bak og han foran. Etter en stund ville han  prøve å kjøre litt selv. Da han kom rasende mot meg og jeg hylte: “Sving"!!!  Sviiiiiiing!!” og han hylte smilende tilbake: “Jaaaaaa-Jaaaaa!!” Men raste rett i muren, og faktisk fløy over muren og ned i røysa… da klare jeg faktisk å tenke mens han var i lufta: “Vel, med den dressen og den myke snøen kommer han til å overleve. Tror ikke vi behøver legevakt. Har vi plaster?”

Men han slapp med skrekken. Men tror ikke han setter utfor igjen så fort alene. Gubben og jeg er elendige foreldre som trodde det skulle gå bra. Meen men. Tøffe gutter må bare lære på den harde måten. ( Himmel, godt ingen så oss.. )

Totalt uerfaren innen Snowracerkjøp så durte jeg inn på Europris og kjøpte den jeg synes så ok ut. Ikke billigst men heller ikke dyrest av de tre de hadde. Må si jeg ble fornøyd når jeg fant denne artikkelen da jeg googlet etter bildet jeg har lånt fra DIN SIDE. –Vår versjon er en litt billigere versjon uten lys bak og fartsmåler. Men går glimrende fordet.

Blogglisten
Related Posts with Thumbnails