ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

søndag 28. februar 2010

Tomme potter og blå rumper

005

 

I går hadde Gubben bursdag. Så da ble det jo selfølgelig frokost på sengen.

003

Pannekaker var det jeg kunne stille opp med. Men det er jo alltid godt eller hva? Var tom for Champagne og jordbær, desverre.

010

 

Fikk en fin økt i drivhuset på lørdag. Men det er lit trist også. Som sagt så har utrolig mange av Pellisene dødd.
Det eneste positive er jo at nå er det flere større potter ledige til Fuchsiane, eller nye Pelliser. I løpet av vinteren har de fått et lekkert patina. Merkelig hvordan de blå keramikkpottene for få år siden var det hotteste av hot. Men nå grøsser jeg bare jeg ser dem. Kjører nå terracotta og zink.

009

Kaktusen jeg kjøpte tidligere i vinter har fått flere små barn på siden. Dro forsiktig opp en av disse og pottet om. Bitteliten so den er, fikk den plass i den minste terracottapotten jeg hadde. Ideelt sett skulle det vært mye mere sand i den jorden. Men med all snøen ute er det pokkermeg ikke lett å finne noe sand! Så jeg håper dette går bra.

 

011

Jeg sådde jo flere sommerblomster rett i drivhuset uten å spire dem inne. Dels pga plassmangel i vinduskarmer og dels av latskap.

Og jaggumeg spirer de ikke som bare det. Her er en type ettårig som jeg ikke kan huske navnet på i skrivende stund. Men planen er å bruke dem som “hullfyller”. Som om jeg har noen hull å fylle i min hage!!?? Jaja… finner sikkert ut av det.

013

 

Rudbeckia “Green Wizard” spirte ikke inne. Så den ble rått og brutalt sent ut i snøen med streng reprimande om å oppføre seg ordentlig.

Så etter et par uker med tort og svie utendørs ble den benådet og satt inn i drivhuset. Og jaggu har den hørt etter og kommer nå med små spirer!

 

012

 

Voksurt må jeg jo alltid ha. Disse spirer jo lett. Her ser man allerede noen små bleke spirer. Litt lite lys kanskje? Stakkars…. Snøen er nå banket av taket på drivhuset så lyset får slippe til. Ekstralys tåler ikke sikringsboksen her for tiden. Så de får klare seg med det de får. Dessuten hyler de jo nå om høye strømpriser, så her får en bare være forsiktig!

 

014

 

Her er resten av Chili Inferno, som jeg ikke gadd å prikle. De ferdigpriklede spirene står inne, og disse ble satt i drivhuset for å se hvor mye kulde de tåler.

Og tydeligvis har det ingenting å si. De strutter bedre enn de som er inne. Ja-ja. Så vet man det til neste gang.

 

Ellers skulle jeg lage bursdagsmiddag til Gubben i går kveld. Og bestemte meg for at hjemmelaget hvitløksmør er et must til Indrefilèt. Og faktisk spirer gressløken i drivhuset, så jeg sprang ut for å klippe med meg en liten tuste. Med gressløk i den ene hånden og saks i den andre, småsprang jeg ned stien på gummistøvler. Og skulle da elegant sprette ned trappen på verandaen. Men i mørket må jeg ha trødd feil, og det føltes som en evighet før jeg landet med den ene skinka på kanten av det midterste trappetrinnet. Så der lå jeg da.. med gressløktusten høyt hevet for at den ikke skulle forsvinne i snøen, og den andre armen ett eller annet sted under meg, langt nedi snøen. Det føltes som alt jeg hadde var brukket fra ryggen og ned til tærne. Jeg må ha hylt ut, for inni stua kunne jeg se Gubben sprette opp og løpe ut for å lete.
Han trodde visst at jeg hadde fått en istapp i hodet. De sekundene før han kom, rakk jeg faktisk å tenke: Hva i huleste tar så himla lang tid? Skal han dusje før han kommer å hjelper meg eller?
Men han kunne jo ikke se meg der jeg lå som et vrak i snøen.
Etter enda noen sekunder kunne jeg faktisk kjenne at ingenting var brukket og panikken gled over i skam. Jeg følte meg som en idiot der jeg lå. Himmel og hav så utrolig teit!
Det er nå ikke behagelig å sitte i det hele tatt. I natt var det heller ikke morsomt.

Siden min rumpe ikke egner seg på hverken på bilde eller på nett, så kan jeg bare fortelle at jeg nå har en pen blå stripe på tvers av den ene skinka. Heldigvis unngikk jeg halebeinet med noen få cm.

Joda. Naturlig polstring, sponset av Freia sjokoladefabrikk, er virkelig greit å ha når man velger å føre risikosport i hagen om kvelden. Tror ikke Victoria Beckham hadde kommet like greit ut av det for å si det sånn. ;-)

Mange reiser jo til syden i disse tider, synes fb-statuser er fulle av “Nå reiser vi..” osv. Pappapermer i varmere strøk ser jo ut til å være en hit også for tiden. Men for meg så er det jo nå alt begynner. Har da søren meg ikke tid til å reise noe sted med frø og stiklinger som skal passes.

Blogglisten

torsdag 25. februar 2010

WTF??

ABC i bilder

Vi er kommet til W i Petunias ABC i ord og bilder.
Hva i huleste skal man finne på på W?

Jeg kikket meg rundt.. ute er det jo bare som i Hirtshals.. Winter. Ha-haa!
Inne har jeg ingen Wienerpølser.. bare Middagspølser, og det begynner jo ikke med W så vidt jeg vet?
004

 

Men på benken sto en flaske med Worcestershiresaus. Uttal det den som kan. I følge min mor så sier man “wurster”…eller noe i den duren. Men W er det i alle fall. Så da fant jeg èn.

 

Så en kjapp runde rundt i huset.. så fant jeg to til.

 

002 003

Èn oppe og èn nede. En velbrukt W. Kan fort bli kø utenfor her selv om man har to. Den nede er det ingen som har så lyst til å bruke for der er det så kaldt. Stakkars… Bare edderkopper trives der.

Ellers har jeg jo en tenåring i hus. Og i det siste er det jo mange forkortelser som er ute og går. Blant annet WTF…. Og så har vi jo ROFL.. jeg leser jo Rolf hver gang og skjønner ikke hva det er med Rolf. Men altså ROFL- rolling on floor laughing. Og i dag lærte jeg en ny av AnitaH2.. ROFL – SMTT: Rolling on floor laughing-still manage to type. Ha-haa! Utrolig gøy for meg med slike ting. Jeg er et kompleks menneske med en enkel sjel. Hvis det går an.
En annen W fant jeg i photoshops fonter også. Så her er den. Fargelagt for anledningen.

wOg som sagt.. ute er det fremdeles bare vinter… ikke bare med enkelV men med stooooor DOBBELTW!!

007

For flere W-innlegg klikk HER.

Blogglisten

onsdag 24. februar 2010

Hvordan kan du se at folk har fått nok snø?

Denne fikk jeg på mail i dag. Kunne ikke la være å ha den med. Stakkars. Drittlei er vel en underdrivelse.

Blogglisten

tirsdag 23. februar 2010

Massedød og sprekk i dusjen

006

  Drivhuset er ingen lykkelig plass for tiden. I fjor var det allerede grønt og fint der inne. Men i år er det trist.

I vinter har alle Pelliser strøket med tror jeg. Alle utenom èn Dronning Ingrid og en green eyes eller baby face (husker ikke helt). Ingen av disse ble klipt ned tidlig. Kanskje det har noe med det å gjøre?

Det har vært utrolig kaldt i vinter. Men det har sjelden vært minusgrader i drivhuset. Så jeg skjønner ikke helt hvorfor. På meg virker det nesten som de er råtnet opp.

Fuchsiatilstanden er usikker. To stk viser tegn til liv. Men ingen av de andre. Men hvis jeg skraper på stammen er de jo grønne. Men ingen små knupper engang. Merkelig.

Mimosaen tok jo kvelden. Så jeg har sådd på nytt i håp om at den spirer. Og så har jeg jo tigget til meg en spire fra Mete da.

Erythrina crista-gallii spirte med tre spirer. Så de er nå priklet og satt inne i vinduskarmen. Her tar vi ingen sjangser! Så håper jeg bare på litt varmere vær, så temperaturen kan stige litt i drivhuset og forhåpentligvis våkne til liv de teite fuchsiaene. Grmpfff….

Ellers status inne i huset. Dusjen lakk.. dvs bunnen hadde en liten sprekk som Gubben og en forholdsvis anonym kamerat skal fikse. Så nå står Gubben ( merk de pene bena inni dusjen ) der inne og holder fast sprekken som er limt med noe glassfibergreier som lukter båt. Hele fronten måtte tas bort for å komme til under der. Så nå blir det jo spennende hvor mange banneord som kommer fra badet når hele greia skal settes på plass igjen. He-heeeee.

001
Ja-ja… det blir sikkert greit. Det positive er jo at nå lukter det virkelig sommer og båtpuss i hele huset her. Nice.. Lukker jeg øynene og setter på en film fra youtube med måkeskrik og ungeskrål, så føles det jo som å være på stranden!

Blogglisten

mandag 22. februar 2010

Utfordring. Hageplaner

Ninni har utfordret meg til å fortelle litt om hvilke planer jeg har for sommeren og hagen. Vel.. jeg har egentlig bare to planer som jeg vil gjennomføre. Om jeg får det til er en annen tin.

1. Lage større hagedam! Ny duk er jo kjøpt inn. Så dette må jeg jo kunne gjennomføre?
2. Lage grønnsakshage på plenen bak huset. Det er jo bare rusk og rask der nede. Å kalle det plen, er en overdrivelse. Det er mer et helvete av kveke, smørblomst og eføy.... grøss. Så min plan er jo da, og få leid en minigraver eller noe. Planere ut hele d*** , legge tykk duk og så mure opp ( eller pallekarmer ) 5 kasser til grønnsaker. Og så grus imellom. Noe sånt som dette. ( tegnet i vill fart med Gimp... )

Men jeg vet jo som sagt ikke om jeg får dette til. Siden hele hagen min ligger i en nedoverbakke... man tror kanskje at "plenen" er flat, men langt i fra. Så her kommer det alt an på gravingen da. Vi får se. Men uansett er det jo deilig å ha planer. :-)

Jeg utfordrere videre:

Hverken fugl eller fisk
Elleas verden
Livlig i Lunden, andre runde
Metes hverdagstanker.
Anitas hage i Sør
Blogglisten

lørdag 20. februar 2010

Bittegranne shopping-null hage

001 I dag skulle være min: “Jeg-går-til-byen-og-koser-meg-lenge-fordi-det-er-så-lenge-siden-at-det-er-flaut” –dag.
Men været de hadde melt var jo ikke akkurat så ille som de sa. Men heller ikke det været som en har lyst til å rusle rundt i byen i.
Tanken om snøen som fyller igjen innkjørselen for hver time jeg er borte, ligger å surrer i bakhodet. Ikke så gøy.
Men litt shopping fikk jeg jo gjort da.
Jeg skulle ha en dress. Men det ga jeg opp. Bare korte jakker å se der jeg gikk. Dritt på.
Men “magic-Jeans” fikk jeg jo da. Og når man er i den alderen og den fasongen jeg er, så er disse midt i blinken. ( Kappahl ) Lekre? Næh..ikke ekstremt. Men de funker og gjør jobben sin for å si det sånn. Og denne t-skjorte måtte jo bare bli med da. ( Cubus ) He-heeee.

I byen fikk jeg hentet det jeg skulle. ( Privat melding til Gubben som jeg vet leser av og til: “Det har du ikke noe med!”)
Og så fikk jeg endelig somlet meg innom Kaffe & Pasta i byen som har Kusmi Tea! Denne gangen prøver jeg Earl Gray. Troika og Cioccolate and Spices. 002

Sistnevnte drikker jeg nå i skrivende stund. Og jeg må innrømme at denne er knallgod. Sjokoladesmaken er ikke så overdøvende at man føler det er en tynn kakao heldigvis. Men akkurat slik lukt som gjør at man får dekket et visst søtbehov.

Snakker om søtbehov. Her er jo jeg en total slave av sjokolade. Og noen av disse MÅTTE bare være med hjem, stakkars. Ene og alene der de lå i butikken. Noen må jo ta ansvar, ikke sant?

003

Endelig fikk jeg kjøpt en ekstra dyne og pute. Så nå er det ikke problemer hvis det er overnatting her. Ukeshandlingen er unnagjort også.
Så nå kan vinden bare tute… mens jeg blogger litt, slapper litt av og irriterer meg over at jeg faktisk burde gjøre litt rent. Æsj, det kan jeg gjøre i morgen. Og så blir det hjemmelagde burgere til kvelden. Nice!

Blogglisten

fredag 19. februar 2010

Sure katter og gule sitroner

frost I dag brøytet jeg meg vei til drivhuset. Snøen rakk meg til livet noen steder pga skavlene som blir blåst opp. Jeg banner og steiker, men barnet i meg synes jo det er littegranne gøy også da.

Jeg har jo sådd flere ting der inne med tanke på at det kan bare spire når det gidder.

Men jommen meg har noen begynt allerede.

Selv om det er så kaldt ute så blir det tørt inni drivhuset og vanning må til.

Da er det jo så koselig og møte synet av denne når jeg kommer inn. Jeg har faktisk høstet flere. Men de de modnes hele tiden.

Jeg vil ha appelsintre også, finnes ikke det?


lemon
I dag var vi snødd inne som sagt, og jeg har har hjemmekontor. Egentlig får jeg gjort mye mer slik i fred og ro. Men litt knotete fra laptop da. Men jeg klager ikke. Gubben kom nå nettopp med en hjullaster og fikk skuffet all snøen i innkjørselen og nedi tunet her. Så nå kommer vi inn og ut med bil igjen. 
Jeg har fått måkt en sti til kattene. Men Georg liker det ikke. Jeg bærer han ut av og til så han skal få litt luft. Men neida.. etter to min står han her.

georg 

Og så ligger han for det meste her.

georgsover

I går var vi hos dyrlegen en tur med han. Han har virket litt tufs i det siste. Ørene ble spylt og sjekket for øremidd. Heldigvis ingenting. Men ormekur har både han og Vilja fått nå i alle fall. Så får vi håpe det går greit. Men jeg har aldri sett en katt være SÅ sur! Himmel og hav. Hvis blikk kunne drepe og alt det der. Hjelpes meg. Han er sur enda.. Og det hjelper jo ikke at han blir kastet ut av og til. Ja ja, jeg får jobbe opp populæriteten min littegranne i løpet av kvelden her.

Blogglisten

torsdag 18. februar 2010

Nye knapper, litt hvitt og mere drittsnø.

 Petunias ord og bilder er nå kommet til V. Og denne kommer vi ikke unna. VINTER!! Veldig kaldt, Veldig surt, Veldig flott, og Veldig irriterende.

Min mor ringte meg i dag og lurte på hvordan det gikk og om alt var ok. –Joda, svarer jeg. Alt ok her. Hvordan det?
-Nei jeg lurer jo, du har jo ikke skrevet noe siden mandag!
Ja så da rabler jeg i vei her da.

Jadda… her laver snøen ned. Det eneste som er positivt er at det er faktisk ganske pent. Men det er bare det at det er SÅ i veien, og så kaldt! Alle verdens brøytebiler klarer ikke å skjønne ,at det hadde vært moro for oss som bor her nedi bakken, om de tok en svingom hit med skjæret… Det er som å kjøre i potetmel. Dække no gøy!

Huset bærer jo preg av å trenge en etterisolasjon av taket i alle fall….

028

Drittmaling vi har brukt også. Huset blir SÅ skittent i løpet av vinteren. Så hver vår må jeg faktisk skrubbe det. Men det er jo et vårtegn det da. Se stakkars ferskentreet som står under mønet helt til venstre i bildet.

Så har jeg forandret litt på designet igjen. Synes det brune på sidene ble litt sånn diarèbrunt. Men det var jo for å matche fargene på bildet i headingen. Men nå er det da altså hvitt med noen svake krusseduller bak. Kan noen se de? De skal jo ikke synes så veldig da men litt?

Knappene lagde jeg i Photoshop, lastet de inn på picasa og så fulgte oppskriften til Merete her. Hun forklarer også hvordan man får slike “rollover” knapper. Men det orket jeg ikke nå. Får ta det etterhvert.

Ka du tru?

Dette bildet kan jo faktisk være med i Torsdagsfoto… eller hva? I dag handler det om Dramatisk vinter….

Blogglisten

mandag 15. februar 2010

Thedilla

020 Heter det the.. eller te? Sannelig ikke sikker. Enda et ledd i rekken av min uvitenhet. Ja-ja.

Men poenget er jo da, at jeg egentlig ikke likte the hverken som barn eller “ungvoksen”. Men i det siste har jeg fått litt dilla. Nå for tiden går det i Kusmi Tea-Sweet Love. Inspirert av Hverken fugl eller fisk.
Har kuttet ned det daglige kaffeininntaket med minst tre kopper. Helt utrolig til å være meg. Jeg vet jo egentlig ikke om dette er så mye sunnere. Men variasjon er sikkert bra.

Mandagstema i dag er jo Sommerminner.. hva vi forbinder med sommer blant annet. For meg så er det også lukten av sommer. Denne theen lukter en blanding av St. Hans og Lakris! – For meg i alle fall. 
Jeg har jo uendelig mange bilder av blomster og hage. Så her velger jeg noe helt annet.









009 035
014
031
033


   Og det kan jo være likegreit siden de oppfordrer til å koke vannet alikevel. Se artikkel i VG her.
 Flere sommerminner kan sees HER.
Blogglisten

søndag 14. februar 2010

Nå ble det andre boller!

004

Jeg har aldri kunnet bake boller. Av en eller annen grunn. Rett og slett umulig for meg. De ble alltid tunge som stein. Tørre og ekle. Nei.. jeg har prøvd utallige oppskrifter og kjerringråd.

Men i dag! I dag fikk jeg det endelig til med denne oppskriften. Og jeg skjønner ikke hvorfor alle ikke bruker denne? Man behøver ikke passe på deigen som skal heve, slåes ned, heve, trille, heve…. ja du vet. Her triller man ut bollene med en gang, og lar de stå til heving i to timer. I mellomtiden kan en gjøre noe annet morsomt. Og resultatet er boller som hos bakeren!

015

Jeg kaller dem Lenes Boller, ( siden jeg fikk oppskriften av henne )

  •  9 dl    Melk
  •  200g Melis ( pluss litt til )
  • 50g   Smør
  • -Kokes opp og avkjøles til 37 grader.
  • Ha i gjæren i melken hvis du bruker fersk gjær. Hvis ikke går tørrgjæren i melet.
  • 100g Gjær
  • 2stk   Egg
  • 2 ss    Kardemomme
  • 1,5kg Mel

Ha det våte i det tørre, pluss eggene. Kna. Deigen er utrolig god å jobbe med.

Trill ut bollene med en gang. Legg dem på bakepapir på brett og la dem stå på kjøkkenbenken med hånkle over i 2 timer. –Så pensles med egg og inn i ovnen på 200 grader i ca 12 min. Kommer litt an på ovnen.


009

Jeg lagde både boller og skillingsboller. Det blir ganske mange av denne oppskriften men da er det jo kjekt å ha noen på frysen.

019 020

Tror hemmeligheten her er at det brukes melis i stedet for sukker? Aldri mer den gamle metoden. Hurra!!!

021

Blogglisten

lørdag 13. februar 2010

Kjøttetende planter

I dag har jeg hatt en såseanse i drivhuset. Jeg sådde omtrent 15-20 forskjellige ting. Mest ettårige. Tidlig sier du? Jaaaa…mjooooo. Men nå har jeg satt dem der ute til spiring. Så spirer de når de føler for det. Jeg har rett og slett ikke plass til alle såpottene og for ikke å snakke om priklepottene, inne i huset. Så dette blir vel som direktesåing… i drivhuset. He-he.

Så var Ellea og jeg på shoppingtur. Fantastisk. Salg og greier. Jeg pleier aldri å finne noe som helst på salg. Jeg pleier å ende opp med bare nye ting til dobbel pris. Typisk. Men i dag gjorde jeg jammen noen varp. Blandt annet ny damduk 4,5 x 4,5m til under 300,-! Heeey! Det var vel halvpris av halvpris. Håper bare det ikke var noe galt med den????? Grulp!
Så nå blir det større dam her bare denne forbaskede snøen kunne dra seg bort!

Disse to kjøpte jeg også i dag. Utrolig stilige greier. Litt usikker på plasseringen deres enda. Men vi får bare se etterhvert.

001    011

Drosera Capensis paradoxa aliciae (soldugg)  og    Dionaea muscipula (Venus fluefanger)

Begge to skal ha det veldig fuktig. Det er jo sumpplanter. Så jeg leser på denne siden litt om stell av disse. Og han skriver at han har hatt suksess med å ha dem som vinduskarmplanter. Vannes på skålen slik at skålen alltid er litt våt. Dionaea må gjerne mates med fluer… hmmm tror det blir storesøsters jobb. Av en eller annen grunn er hun utrolig god til å fange fluer med fingrene. Ja vi har alle våre talenter!

005

Denne har jo som regel flere dråper på tuppen av alle disse røde hårene. Men jeg tror de ble ristet litt av i transporten hjem. De ligner da veldig på noen som jeg pleide å se på hytta på fjellet? Jommen meg er den i samme familie. Kan leses om HER.

dionaea-muscipula

Dionaea Muscipula. Denne er jo tøffere enn toget. Bildet ble også ganske kult om jeg skal si det selv. Stell av disse kan du lese mer om HER. En veldig ok og grei side om stell av diverse kjøttetende planter.

Jeg skjønner av det han skriver at disse kan fint stå ute i stekende sol, bare de har “bena i vann”
Jeg tror jeg skal lage en slik potteanordning som han har laget HER. Det er jo bare å lage det til en slags myr.. eller sump om du vil. Han overvintrer de i en frostfri garage forteller han videre. Gøy for meg dette.

Blogglisten

fredag 12. februar 2010

Uuuuuunder

ABC i bilder

Da er vi kommet til U, i Petunias ABC i ord og bilder.
Så ordet mitt er Under.. ikke under som “undertøy, under bordet, under etterforsking..” Men som et av naturens Under.

Man putter et tørt, lite, livløst, anonymt frø i jorda. Litt vann og litt venting. Og så skjer det Under…

013

Det er andre gangen jeg sår disse i år. Rett og slett fordi jeg priklet og satt de i drivhuset. Men det ble for kaldt for dem, og de forsvant som den berømte “dugg for solen”. Men siden de spirte på ca 2 dager, tror jeg det går greit alikevel. Amaranthus Pony Tail mix. Klare for prikling igjen. Helt utrolig, bittesmå frø.. som støv. Spredd oppå jorden. Kunne ikke se dem engang. Og så vips kommer man hjem fra jobb til dette.

015

Agave Mix.. utrolig gøy at de spirer. Ser ut som det er bare en type som spirer foreløpig. Spennende!!!

019

Og her er frøene fra Orchis igjen. Disse spirte jo i løpet av natten i et glass vann. Kan sees HER. Svære frø.. skal visst bli et lite tre tror jeg. Må passe på denne her!

020

Tenk at noe så lite, og knallgrønt bare borer seg opp gjennom jorden fra et bittelite frø? Dette er for meg et under hver gang.

Ellers er det karnevalsesong for tiden. Og jeg antar at mange har nå dette i sine hjem. Grelle farger. Men det er et vårtegn!!

021

Lillegutt har nå vært flaggermus i noen år. ( vekslet mellom flaggermus og batman..samme kostyme. Eget valg! ) Så nå synes jeg det var på tide med en forandring. Og jeg kan sy, men får ikke fingeren ut. Så da ble han og Gubben sent på ToysRus for å menge seg med mengden og synde i forbrukerflommen. Valget hans falt på en Bakugan drakt, for de som kjenner denne tegneserien. Jeg synes han ser veldig Saturday Night Feveraktig ut.. men det forteller vi han ikke da. Håret ble selfølgelig stylet før avgang til barnehagen.

011

Blogglisten
Related Posts with Thumbnails