ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 30. april 2012

TurboLotte prøver seg atter igjen på Lewisia


Lewisia... Ååååå du kjære Lewisia. Hvorfor svikter du meg? Hvorfor vil du bare ikke?
Jeg har prøvd denne mange ganger. Veldig vanlig å få kjøpt på de fleste hagesentere. De ser litt stusselige ut der de står blant Petunia og milion bells. Men de er jo skjønne da. Man må liksom dykke litt ned i blomsten for å se hvor vakre de er.


Men jeg har ikke fått de til, rett og slett. Jeg har prøvd å plante dem i beddene. Nope. Det blir for fuktig. Så har jeg prøvd å plante dem blant noen runde stener i gamlehagen. Nope.. for tørt.
Men som jeg har skjønt så vil de ha det litt "kummelig" som det så fint heter. Joda. Nå har jeg prøvd å rett og slett plante dem litt skrått på fjellet, med jord rundt da....


Kan dere holde dere her nå da??? For hvis dette funker.. hahah.. ja da er en ny dille på gang. Hvis ikke? Nei da kan dere dra der Peppern gror.


En av tingene jeg elsker med denne nye hagen er alle steinene. I den gamle hagen hadde jeg ikke steiner og fjell. Bare dum skifer i jorden. Ikke akkurat like stas.
Så jeg er spent på hvordan jeg klarer å utnytte dette. Denne sommeren blir jo et eksperimentår i den forstand.






I gamlehagen kunne jeg ikke ha så mye stenbedsplanter, av "obvious reasons."
 Så i går måtte jeg bare få kjøpt noen. Rett og slett nærsyntplanter. Jepp. Her må man ofre knærne for å bøye seg ned for å få sett disse skjønne greiene.

Men det er jo slike ting som også gjør en hage artig.

Litt sånn oppdagelsesferd rundtomkring.

Kjøpte flere, også noen små nåleflox. Men de er så små at de gjør seg knapt på bilde!!



Kveldssolen skinner innover baksiden av hagen. Det stakkars dukkehuset.. hva skal jeg gjøre med det? Fikse det? Rive det?
Jeg klarer ikke å bestemme meg. Jeg burde flytte drihvuset dit det står egentlig. Men det er jo ikke gjort i en fei det heller.
Ikke så mange blomster her enda. Men alle Rododhendronenennenneneen...(!) i midten av bildet blomstrer om ikke så lenge. Er ganske nysgjerrig på de ja. Men flyttes må de. Roser må få plass. Rådyr eller ei.


Kveldssolen kommer nå rundt igjen på andre siden. Her nede er det sol hele morgenen og på kvelden igjen. Vet ikke om det er en fordel for drivhuset eller ikke. Litt lite sol helt inntill der midt på dagen ja. Selv om det enda er litt tidlig kanskje?


Kunne godt vært høst når man ser på lyset i kveld. Merkelig lys egnentlig. Men i morgen har de meldt litt varmere vær, og sooool!!!
Det håper jeg. Så jeg kan få sittet på verandaen med kaffe uten å blåse bort.. Er jeg heldig kommer det besøk også? Jeg har i alle fall kaffen klar.  Fri på en tirsdag. For en luksus!!!

I morgen er vel den store hagedagen i norge. Jaja.. 1 Mai skal man jo gå i tog og alt det der.. men etterpå da. DA kan man jo, og MÅ man jo bare hage!!!
Blogglisten

lørdag 28. april 2012

Litt sånn lørdagskunst

Kristiansand har mange skulpturer rundt i byen, hvis man bare leter litt.
I Tresse nede ved sjøen, står flere av de.

Den enorme krukken laget av Kjell Nupen er en flott fargeklatt, men jeg som hagegal tenker bare når jeg ser den: Kan ikke noen bare se å få plantet et eller annet i den greia der!!!
-Men det er vel kunst da.
Det gikk ikke lang tid etter den kom opp før noen fikk den geniale idèen å hive en eller annen type oppi der. Så nå er det lokk oppi.
Men jeg mener fremdeles at et hjertetre eller ett eller annet artig hadde gjort seg oppi der jeg da...
-Fulle folk er kanskje ikke like dekorativt.

Og kunstneriske som vi er.. tar vi ikke et vanlig bilde av krukken som viser den i sin helhet. Neidaheida.

Her holder det med et fancy utsnitt ja.
Vet ikke helt hvorfor, men her får jeg asossia... assosia...asosiasjoner (?!) til værmeldingen?? Anyone?
-Det blir regn i hele landet.. osv. Jaja.

Anyhuuuuuu...
Videre kommer vi til denne her.. Etter et googlesøk på "skulpturer i Kristiansand" og andre gøye søkeord, kunne jeg finne informasjon om hver bidige statue og skulptur i K-town. Til og med om den rosa bærsjen som står utenfor Telenorbygget, fant jeg masse informasjon.
Men denne her da?
Hvem har laget denne?
Hvor skal han gutten hen? Har han stjålet bjørnen? Hilsen han på noen? Prøver han å springe etter bussen? Er han bare i lykkerus over å ha kapret en bjørn? Eller har han kjent bjørnen lenge? Og hvorfor har han ingen klær? 
 -Og han som sitter bak.. kjenner jeg han? 


Blogglisten

fredag 27. april 2012

Lille vennen

Lille vennen. Lille drinken. Får du lov å være oppe så sent???

Blogglisten

onsdag 25. april 2012

Sånn vil jeg også ha!!!

I dag var jeg en tur i Arendal med jobb. Firmaet vi var på hadde flotte lokaler rett ved sjøen. Men Hagegal som jeg er, kunne jeg ikke la være å legge merke til de utrolig flotte blomsterdekorasjonene som sto rundt omkring.
Foran inngangen hadde de to av disse. Egentlig teit å ta bilde av denne som faktisk var litt løsnet i toppen. For kvistene var på en måte bundet sammen i toppen.
Her var det brukt en blanding av pil og slike grener som har mange små kongler. Husker ikke helt hva det heter.
I bunnen var det nå tulipaner og noe annet.

Ser utrolig tøft ut.
Jeg har ikke akkurat en slik stor betongkrukke. Men har en gammel hvit en i plast. Og med murmaling tror jeg at det kan bli kult!

Ut i skogen å finne grener. Får spørre naboen pent om jeg kan få noen grener av det konglegrantreet de har på tomta si. ;-)

Ellers så blomstrer de første tulipaner jeg har plantet her i høst. Litt stas det da. Så får vi håpe rådyrene holder seg unna!!

Denne sto i Hagen fra før. Men jeg kunne ikke identifisere den. Så ganske kjedelig ut før den viste masse lilla små knopper.
Så leste jeg tilfeldigvis en hageblogg som viste bilder av noe som kunne ligne svært på min. Og i dag blomstrer de første blomstene. Og ja. Det var en Alpepolygala chamaebuxus purpurea.
Hurraaaa!!!!
Denne har jeg aldri sett før. Utrolig stilig sak. Og som jeg har forstått så et den veldig lett å stiklingsformere. Så her er det bare å sette igang ser jeg.

En travel men flott dag i dag.
Gøy når man blir påminnet om at man faktisk har en utrolig kul jobb!!

Tutto sommato. A happy camper.

Blogglisten

lørdag 21. april 2012

Måtte ha de. Bare måtte.

En kjapp tur innom Annas Rom i Søgne kan fort bli litt dyrt. Og det ble det.
Men etter man faktisk har stilt opp på dugnad og feid, malt og plukket søppel -på en lørdags morgen. Så føler jeg det var fortjent.

To av disse ble med hjem. Koppene er av porselen. ( eller steingods ). Men lokkene er av gummi.

Veldig gode å drikke av!! Men skal jeg si noe negativt. Så må det være at gummien luktet litt sterkt. Men håper det er bare fordi de er nye.

Rydding av kvist og grener etter massehogst i hagen er også unnagjort. Flottings!!!

Blogglisten

fredag 20. april 2012

Vårtegn. Selv om det ikke kjennes slik ut


Primulaen jeg fikk av Audi i fjor, var den siste som blomstret i gamlehagen, og den første som blomstrer nå i nyhagen.
Rådyrene har ikke vært å rasert her enda. Så fremdeles står de i fred, heldigvis.
Skulle gjerne hatt navnet på denne, anyone?


Og denne.. utrolig lekker. Litt annerledes enn de vanslige gule og hvite pinseliljene ja. Men de er litt tunge i blomsten, så det er en litt sånn typisk: "liggenedepåbakkenogkikkeopplante".  Men helt utrolig at disse blomstrer selv om det er bitende kaldt for tiden.

Men ikke mye annet vokser noe særlig i hagen. Det hele har stoppet litt opp.

Disse gode gamle "sliterne" var de eneste løkplantene som sto her fra før. Kanskje så få pga Rådyrene. Men jeg gir ikke opp kampen jeg!!


Fikk et tips om å male noen treplater med et motiv av bakparten på et rådyr, og sette dette opp mot rådyrstiene. Dette skulle visst gi signaler om et redd rådyr, og skremme dem vekk. Noen som har erfaring med dette?
Blogglisten

søndag 15. april 2012

Prikling og stiklingsformering for dummies


Nå i disse tider er det mange including myself, som tuster med frø og stiklinger.
Første gang du gjør det?
Vel.. jeg har gjort dette nå i et par år. Men lærer stadig nye ting. Så her blir man sjeldent utlært.

Skrev for en tid tilbake to innlegg om dette. Og tenkte at det kunne være stas å ta det opp igjen.

På bildet her ser man en pose med stiklinger jeg fikk her om dagen.

Men hva er stiklinger?
Vel, det er rett og slett biter av andre planter man kan formere om til egne planter.
Hva er fordelen? Vel, for det første så er du sikker på å få akkurat samme plante. Med frø, kan ofte sorten variere. Spesiselt med frø en sanker selv, så kan planten ha krysset seg med andre, og da blir ofte avkommet litt annerledes. Akeleier for eksempel, er noen skikkelige luddere.. de krysser seg i hytt og pine med alle akeleier i nærheten uten å tenke så mye over saken.

Pelargonium og Fuchsia for eksempel er veldig greit å begynne med. Man klipper bort alle blomster.  -Jo.. fordi planten må bruke kreftene på å vokse, og ikke å blomstre.
Klipp rett under et sted det har vært blader, og spar noen blader på toppen. Planten trenger blader for å kunne trekke vann.
Les mere her: http://turbolotte.blogspot.com/2009/10/stiklingsformering-for-dummies.html

Her er det også bilder som viser hele prosessen.

Men så har man kanskje sådd da. Og så sitter man her med en potte full av småtasser.. hva nå?

Første gangen jeg sådde selv, så ante jeg ingenting og priklet ikke. Jeg bare lot alle frøplantene stå i samme potte.
Men det gikk ikke så veldig greit.
Så her er en kjapp guide til prikling:


http://turbolotte.blogspot.com/2009/01/prikling-for-dummies.html



Alle "For dummies" innlegg kan leses HER. Litt om mat, om planter, og andre ting som er kjekt å vite.
(Mest laget for meg selv... )
Blogglisten

lørdag 14. april 2012

Naken i Voielia!


For en flott dag!! Tur i kolonihagene med noen få hagegalvenner. Pellisstiklinger. Sol! Og best av alt.. vindstille på kvelden hjemme.

Så i dag er det nakent. Ikke jeg, for guds skyld!! Men drivhuset. Jeg har nå fjernet bobleplasten. Selv om jeg egentlig ikke synes det er så varmt enda. Men det hjelper på lyset også da.





Egentlig skulle hele drivhuset vært vasket inni også. Men i år blir det litt senere.
Det er jo helt nytt, så det har ikke rukket å bli så skittent enda, heldigvis.

Jeg mangler litt hyller enda. Så her fungerer krakken til kosestolen som støtte for det store undervanningsbrettet. Ikke helt optimalt, men pytt-pytt.

Fuchsiaene har fått plass i taket. Likegreit det.


Her står gjengen da. Lett blanding av alt mulig. Men ikke på langt nær så mye som jeg pleier å så. Men i år er det som sagt ny hage da. Og jeg er veldig usikker på hvordan denne hagen virker. Så jeg må nok ha et prøveår ja.
Men noen ting som er overvinteret fra i fjor, og litt nysådd.
Verandakasser står på vent enda. Men i alle fall så er de ferdigplantet.




Den lille tause drivhusengelen min passer på i mens.

Fåreløpig har hun egentlig ikke gjort en kjempejobb akkurat, siden jeg mistet mange i vinter.

-Får sende henne på kurs.. eller omskolering. Er det ikke sånn det pleier å gjøre for tiden?

For å være ærlig er hun ansatt bare på grunn av utseendet. Rett og slett.









Utsikten fra drivhuset er det i alle fall ikke noe å klage på.

Regner det, så er dette en fin plass å kikke ut på byen og andre steder.

 Og under.. drivhus i solnedgang!!


Tadaaaaaa!!







Og avslutter dagens drivhusplappring med et lite blinksudd av poden. Hhaha!!


Blogglisten

fredag 13. april 2012

TurboLotte tester Blogger app for smartphone

Jeg har brukt en annen app for å blogge fra telefonen. Blogger+. Og den har vært veldig grei.

Men jeg må jo teste denne også.

Men det ser ikke helt ut som jeg kan legge tekst mellom bildene her?

Ser bare en plass for å legge inn bilde. Og de blir da plassert under her.

Vet jo ikke da hvordan resultatet blir.
Jeg får prøve å poste dette og da se etterpå på pc'en.

Her har jeg tatt to tilfeldige bilder fra mobilen og lagt inn, og så tok jeg et screenshot mens jeg holdt på. 
EDIT: Kommentar etter innlegg er postet fra telefonen: Nei dette var ikke imponerende. Her har man ingen mulighet til redigering eller noe. Bildene kommer bare rett inn slik. Man kan stille inn størrelsen på forhånd i instillinger, men det er det.

Jeg liker ikke denne Appen akkurat nå. Men det kan jo være de utvikler den etterhvert så den blir litt bedre.
Men hvis man ønsker en fort og grei app, uten noe fixfaxerier, så er jo denne veldig grei.
Lett å koble seg på bloggen man har fra før. -Hvis man allerede har en blogspotblog vel og merke.

Så foreløpig anbefaler jeg Blogger+ fra Iphone i alle fall.
Blogglisten

onsdag 11. april 2012

Plantelapper. Et tips!!

Det er sikkert mange som vet dette allerede. Men for de som ikke har tenkt på det så er det jo et lite tips.

Kjøp en billig sort persienne. -ikke plast. Klipp den opp og riss inn skriften. Jeg bruker en passerspiss. Veldig greit.
Disse lappene holder i allslags vær og er ikke så grelle å se på.

Smart hva?

Blogglisten

mandag 9. april 2012

Spar månedsvis med tid!

Hvor har jeg vært? Hva har jeg holdt på med? Brendte fingertupper, tilgrist med potetskrell.. her er løsningen på alle livets problemer.. eller i alle fall bittelitt.


Har ikke testet dette selv. Men når jeg tenker meg om.. så er det kanskje mere stress å huske på å sette fram en bolle med is og greier til middagen? Jaja.. sånn går nu dagan. Og i morgen er det heldigvis back to work!!
Blogglisten

lørdag 7. april 2012

Påskeharen har vært her

Solen skinner i dag, men det er kaaaaldt!!

Påskeharen har vært her i dag med brev i postkassen.
Lillegutt leser jo litt selv nå, så instruksene var greie å følge. Opp i heia bar det, og det gikk ikke lenge før egget var funnet. Og ikke bare ett.. men to!


Og innholdet ble fortært i solen på verandaen. Heldigvis er det alltid noe han ikke liker.. så da drypper det litt på mor også. Hehe..


Eller så er det jo ikke så utrolig mye hagearbede å gjøre akkurat nå. Så mens man venter på sommer og varme, så kan man jo gjøre litt klart.
Noen verandakasser er ferdigplantet og står å godgjør seg i drivhuset enn så lenge.
Og pallekarmer må jeg jo ha her. Litt potet, gulrøtter, sukkererter og salat til rådyrene.. høhø.


Her er de nybeiset i en utrolig upraktisk lysegrå farge. Men man tager hva man haver, heter det jo. Så da ble det sånn.
Så i morgen, blir det litt plast på sidene og oppi med jord. Poteter kan jeg vel egentlig sette nå?



                                Og ser man godt etter.. så kan man se en  liten alv i skogen.
Blogglisten

fredag 6. april 2012

Påske ja ...

Jaha. Så var det påske da. Ute minner det mere om høstferien. Men vi klager da ikke. Vi slipper i det minste snø!!

Vi er ikke sånne som på død og liv må lete etter snøen på fjellet. Heldigvis. Bypåske er glimrings!!

Både tobente og firbeinte slækker i heimen.
Største bekymring vi har er hva vi skal ha til middag.
- men kunne jo godt hatt litt "solvegg" for å si det sånn.

Så joda. Hæppi påske hvor enn man er.

Blogglisten

onsdag 4. april 2012

Kålerabisk muppetvold

Herrekongsverre!!
Man ser jo ofte disse bildene på alt av moromailer og diverse, av grønnsaker som har fått de merkeligste former.

Så i dag er det min tur!!
Kålrabi. Ikke så veldig spesielt morsom eller spennende i seg selv, stakars. Men av og til slår den på stortromma ser det ut til.


Her ser det ut som noen har fått skikkelig juling!! Staaaakars.  Hva har skjedd med denne her da?
Jeg må si at det ser ut som Janice Muppet, som har fått en skikkelig blåveis. Kanskje Miss Piggy som har tatt Kermit på fersken, mens han var litt for nærgående Janices meloner? (Høhø.. fersken.. kålrabi... eple.. haha. )


Uansett.. dette har ikke gått så bra ser det ut til.

(Og hvis du er litt på den kinky siden.. så kan du jo bare tilte hodet til siden og se bildet sidelengs...)

Jaja.. god påske godtfolk!!!

Og ja.. tusen takk for varmende kommentarer i forrige innlegg!!
Blogglisten

tirsdag 3. april 2012

Nei nå må vi blogge litt for søren!


Nei nå altså. Nå har jeg holdt kjeft alt for lenge. Høhø..

På en måte så orket jeg ikke helt å blogge lengre. Følte liksom at jeg hadde sagt alt.
Har jo holdt på med dette i ganske mange år. (Ref bloggarkiv på høyre side litt ned)

Og i media og andre sosiale medier, så blir jo bloggere ganske mobbet for tiden. En ting er sikkert. Blogging er teit. Ut. Ikke gøy. Selvopptatt. Skrytete. Falskt.

Jaja.. mulig det.
Men når jeg satt å kikket igjennom gamle innlegg, så ser jeg at for meg selv er jo dette som en dagbok, ikke sant?
Så nå, med det nye huset og alt. Så tror jeg at jeg hiver meg rundt igjen.

Ny hage som sagt. Ja.
Akkurat nå er det ganske trist. Ikke èn eneste løk her fra før. Sikkert på grunn av rådyrene ja.
Rådyr! Himmel. Her er det nesten ikke ugress å se. Men Rådyr altså. Ja alltid skal det være noe.


Og så er det mye fjell i denne hagen. Men det flott synes jeg. Myke fjellknatter som man kan gå barbent på i sommer, bølger seg mellom beddene. Fint skal det bli!




Men en annen utfordring her er jo vinden da. Det blåser her på toppen gitt. Så her er det vel støtte som gjelder.

Men så er det jo mange vindstille dager også da. Og de nyter vi!! Her i Mars så var det jo så varmt.
Nesten som sommer, plutselig.

Og siste helgen i Mars så var det totalt vindstille ja. Helt herlig.

Lillegutt her i kjent positur med Lego på verandaen i bare pysjen.

Men nå i april.. brrrrrr.. vi fryser!!
Bikkjekaldt og vinden vil liksom ikke slutte å blåse.




Påskeliljene i kurven står nå der tross alt.


Skikkelige tøffinger disse her. Trosser vind, kulde og tørke.
Og så er det bare å plante de i beddene når de er avblomstret. Så har man nye til neste år. Bare en litt lavere utgave. Men egentlig enda søtere.

Og i drivhuset vokser det litt da.. men i år går det utroooolig seint!!!

Skru på litt varmen nå ja. Takk!





Blogglisten
Related Posts with Thumbnails