lørdag 23. august 2008

FRØØØØØ!!!!

Det er frøøøtiiiid. Som jeg har sagt mange ganger, synes jeg det er gøyere med frø og såing enn med selve plantene. Gøy å se at naturen går sin gang, med frø, spire, plante, blomstring og så frø igjen. Så begynner man helt på nytt igjen.
Under her er et lite utvalg. California valmue " chapagne & roses", Blomkarse "milk maid" og rosa peonvalmuer.

Under her, blomstrer "Bella Rosa" igjen. En artig rose dette. Litt vanskelig å plassere da den har en ganske skarp rosa farge. Men søt er den.
Under her: Jeg trodde jeg hadde fått en stikling av en variegert lønn. Men den blomstret plutselig med store aprikosfargede blomster. Så det ser ut som en "Stuelønn" av noe slag. Kanskje den kan være en stueplante i vinter? Noen som vet?
Solanum jasminoides klatrer villig i taket på paviljongen. Fikk den i vinter som en bitteliten stikling. Jeg er imponert altså. Utrolig søt.
Austin Rosen "Crown Princess Margareta" blomstrer også igjen. Denne må jeg nok ha flere av. Utrolig flott farge. Kommer ikke godt nok fram på bilde desverre.
Sådde Dianthus for første gang i år. Denne heter "Chianti" og var da riktig flott. Forsvinner desverre litt der den står. Aner ikke om den er flerårig eller ettårig. Så vi får bare se til neste år.
Alcuni delle rose fioriscono per la seconda volta. La fioritura ovviamente è un pò meno. Ma alcune volte ancora più bella.
In questo periodo, raccolgo i semi dalle piante. È bello vedere la natura che fa il suo giro, se si puo dire. Da un seme, a la pianta, poi la fiorirura fino alla raccolta degli semi.

Blogglisten

4 kommentarer:

kathrine sa...

Ja, frø er gøy:-)) Og av blomkarsefrø kan en lage kapers, eller det blir det samme som kapers. Nam! Og så finnes det så mange nydelige frø!

Ida sa...

Hei på deg og takk for besøk og hyggelig kommentar på bloggen min.
Det gledet meg! :)
Kom gjerne innom igjen. Jeg kommer innom deg igjen. Linker deg jeg. :)

Jeg elsker også å samle frø på denne tiden. Går med lommene fulle ute i hagen. ;)
Samler i kaffefilter og konvolutter til den store gullmedaljen. Hehe.

Bella Rosa er veldig vakker! :)

Kikker litt rundt her jeg nå. :)

Catherine sa...

Beautiful roses & flowers Charlotte!
And beautifully captured!
The plant in the last pic, may I ask what that is...?
Enjoy the last day of August!
Cat

Charlotte sa...

Cathrine: It is a Dianthus "Chianti".
Thank you all for nice comments!

Related Posts with Thumbnails