torsdag 16. april 2009
Totalt ukjente matvarer??
Ok, jeg bare spør. Disse to "ukjente" over her... Er de så totalt ukjente?
Vel poenget er som følger:
Jeg var å handlet i dag. Siden Lillegutt har hatt spysjuka i to dager med den lille kroppen hengende over toalettskåla mens han lagde lyder som var verre en en overfestet Russ.
Så da var det den lille smulen av morsinstinkt i meg, kjempet seg opp til overflaten og skrek inn i ørene mine. Sunn maaat! Maaat som er snillt for maaaageeeen!! Vitamiiiiner!! Osv.
Ja stakkars Lillegutt er jo ikke akkurat i kategorien Sumobryter. Vil vel heller si at han er i kategorien: " Petter Smarts lille Hjelper". Så da er det viktig å få i dem veske og næringstoffer.
Jepp. Grønnsaksuppe med "Stelline". Dvs bittesmå pastastjerner. Det lagde vi alltid når noen var syke i Italia. Og der har de jo liksom greie på det.
Så glad og fornøyd rasket jeg med meg en pose med frosne lapskausgrønnsaker. ( JO frossent er ofte bedre da det er frosset rett etter høsting, i motsetning til det som har ligget lenge på lager og så i butikken... ) Men for å spe på litt tok jeg med meg en Kålrabi og en Broccoli. Litt sånn for fargens skyld.
Vel framme i kassen med de ultrasunne ingrediensene ( + litt Nugatti ) begynte problemene.
Den unge herremannen i kassen kikket på Kålrabien. Først vendte han den i alle retninger for å finne strekkoden... ingen nei. "Sto det hva de kostet pr stykk?" Spurte han.
"Eh nei, de er alle forskjellige størrelse, så jeg antar at det går på vekt?" Svarte jeg.
Den unge herremannen i kassen kikket på den med undrende øyne. "Hva er dette for noe egentlig?"
"Kålrabi??" Svarte jeg.
"Jøss.. " Svarte den grønnkledde unge mannen i kassen, mens han lette igjennom registeret på kassa.
Ja ja, tenkte jeg. Sikkert ikke så mye Kålrabi i den familien. Men så kom utfordring nummer 2:
Den grønne buskaktige tingesten stoppet foran han på rullebåndet. Heller ingen strekkode her nei.
Han klør seg i håret, mens han løfter den opp foran ansiktet sitt og spør meg med litt flau stemme, godt gjemt bak grønnsaken.
"Å hva heter denne da lissom?"
"Broccoli".
Da begynte damen bak meg i køen og jeg å le. Begge skjønte at der i huset var det sikkert bare paprikaen på Grandiosaen som var kjent.
Heldigvis lo han litt også da.
Så jeg gikk triumferende ut av butikken med min ultrasunne handlepose med en enormt god samvittighet.
( At vi stort sett lever på Grandis og posemat her i huset resten av året, behøver vi jo ikke å rippe opp i, i dag . )
Om suppa ble god? Ja, jeg synes da det. Men Lillegutt ville slettes ikke ha noe som helst, Gubben spiste èn porsjon og "17" rundstykker. Og Storesøster spiser kun fordi hun har vert på trening og holder på å besvime av sult.
Det er en skikkelig god suppe skal jeg si!!!!! Halllooooo!!!
Jeg har plassert min blogg i Kristiansand på norske bloggkart!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
14 kommentarer:
Ha-ha! Ikke noe ukjent fenomen dette med UG (ukjent grønt). Dagens (ikke alle) har null peiling. Men, den suppa di kunne jeg tenkt meg. Her spises ikke mammas hjemmelagede, kun Toro. Ille, ille. Min er jo så god...*lol*
Vi pleier å kjøre på med havreavkok, vi. Litt blåbærsaft oppi for fargen, og så binder det visst magen. Mye søtere og en av de få ting jeg kan tenke meg å svelge når jeg er i det hjørnet.
Tenker du finner butikk-gutten på Facebook-lista over "vi som vil bli kvitt paprikaen på Grandiosa..."
;-)
hihihiii
Trodde det var kyllingsuppe som gjaldt når noen er syke? Grønnsaker er bra, da - stå på :)
Intet forundrer meg når det gjelder purunge ekspeditører. Glemmer ikke hun som ekspederte i et glassmagasin på Lillehammer og som jeg måtte forklare det ukjente begrepet STETT!
Wow... jeg er imponert over kunnskapen hans ;) Eller kanskje mest de som burde latt han være med på kjøkkenet...
Nettopp!!! Har problemer med å ta sånt med humor!!! Selv om dette var ganske morsomt da!!! Spiser brokkoli nesten hver dag!
Ps Wintersborg var dønn seriøs!
Hehe - han var nok ikke anatt for å betjene frukt og grønt - hallo! - det er jo noen andre som har ansvaret der!
Men vittig, da!
Og apropos rønne busker, begrepet STETT og sånn;
på galssmagasinet i mn hjemby hadde de også et lite parfymeri (jada, det var sånn på de små stedene). Og da det ble spurt etter parfymen Opium, så svarte damen i kassen; "Nei, den har vi ikke, men vi har noe annet som lukter blomster"
God kveld og god bedring til lillegutt!
En kostelig historie ja! Det skal ikke mye til før dagen blir litt bedre, ikke sant? :o)
Brokkoli er jo den sunneste grønnsaken du kan spise! Men her i huset er det bare vi voksne som spiser "grønt". Barna knepper munnene igjen, og ser mistenksom på det meste som blir servert! Kresne unger,,,,, til og med han på 21 år!
God bedring til lillegutt!
Herlig historie! Det beste var jo at han kunne le av seg selv, den unge mannen i kassen :)
Jeg er veldig glad i grønnsakssuppe, bruker ofte posesuppen Kjøttsuppe som grunnlag og heller opp biter av kålrot, brokkoli og gulgrøtter. Spiser det ofte som mellommat.
Ris skal bra å starte med om man skal begynne å spise igjen etter omgangssyke, spesielt naturris. Jeg husker jeg fikk utdelt 1/4 tørr loffskive uten skorper da jeg var barn etter en oppkastsjau og begynte å bli sulten igjen. Det var en lidelse å vente 1/2 time mellom hver lille bit for foreldrene mine ville forsikre seg om at maten 'satt' i maven først
Hvis jeg ikke tar helt feil så passer det med et Gratulerer i dag. Rita Sensation er damen sin!!!!
Takk takk Gamleheksa!! Jepp. :-D
:) nå fikk jeg meg en god latter. Han som jobber i butikken burde vite hva grønnsakene heter da.:) Og det at barna ikke spiser alt mulig er nok ganske vanlig. Har særlig to som pirker fælt. (visker....og de er egentlig voksne nå. Ønsker deg og dine en fin fredagskveld.
Ho ho, det var en bra post! De unge ekspeditørene kan man le seg skakk av av og til. Jeg fikk årets beste dag på onsdag da jeg skulle på Kiwi for å kjøpe røyk. 18-åringen presterte å spørre meg om leg. Jeg er tross alt 34 år :-)))
Håper minstemann har kommet seg, det er guffent når de små kaster opp. God bedring til ham!
At utakk er verdens lønn er vel ikke nytt!
Fortsett å lage den så skal du se de "lærer" seg å like den!
God helg!
Legg inn en kommentar