onsdag 6. juli 2011

Jordbær og Rabarbrapai. Jepp. Hjemmelaget!

Jeg må bare skrive ned oppskriften her. Så jeg ikke glemmer det.

Etter litt mye prating om pai og rabarbra i dag, fikk jeg så inderlig lyst på pai. Så da var det i følge min veldig habile kakebakende venninde ikke noe porblem, bare å hive seg rundt.
Oppskriften er her fra munn til munn kan man si. Så her blir alt litt sånn omtrent.


Først lager man paideigen. Jo, man lager den selv. Faktisk enklere enn å rulle ut sånn halvfrossen butterdeig. (Men kan også brukes hvis man allerede har det da.)

God klatt med smør. Jeg brukte Bremyk.
Mel. God dæsj.

Smuldre smør og mel med fingrene til det blir en jevn smuldresak.
Tilsett en liten skvett med kaldt vann.
Klem sammen deigen. Klem og vend. Ikke kna.. leste jeg et sted.

Så tok jeg etter et tips jeg så på tv, gladpak (plastfilm) på bordet og oppå deigen. Så kjevlet jeg med deigen inni plasten.
Da er det enkelt å dra av den ene siden og løfte paideigen over i formen uten at den ryker. Klemme til forsiktig, dra av plasten, klem litt til, og skjær av overflødig deig på kantene.
Prikk huller i bunnen med en gaffel og pensle med egg.
(siste for at bunnen skal bli "forseglet" og ikke soggy når man steker den med fyllet i etterpå.)

Alt dette går faktisk veldig kjapt. Høres bare mye ut.
Stek paideigen i ovnen på sånn ca 200 grader til den blir litt tørr.
Så tas den ut og settes på benken.

Fyll:

God klatt med Rømme.
God dæsj med melis.
2 egg (det har du jo fra du penslet bunnen)
1 ts vaniljesukker.

Blandes og helles i den stekte paideigen.

Skjær opp jordbær og rabarbra. Legg oppi sånn i vill uorden.

Stek så hele schiten i alt fra 30-50 min. Her må man vel bare følge med til en synes det ser greit ut.
Jeg stekte min i ca 35 min. Til jeg så kantene begynte å bli småbrendt.

Serveres med vaniljesaus, men ser at kanskje vaniljeis er en hit her, for de som liker sånt.

Antar at her er det bare fantasien som setter grenser for hva en vil fylle paien med.
Hadde jeg hatt vaniljekrem tror jeg jeg hadde lagt det i bunnen en annen gang. Blåbær, bringebær.. ja.. i det hele tatt.

Middagsvarianten:

Visp egg og litt melk. Salt og pepper.
Ha oppi alt du har i kjøleskapet. Skinke, mozarella, lettkokte grønnsaker. Osv. Ost.. møe ost.
Stek ganske lenge med litt svakere varme.
Blogglisten

9 kommentarer:

Elsa sa...

Ååh, dette så innmari godt ut:)
Har masse rabarbra i fryseren så pai skal jeg nok lage ja. Jordbær er det litt verre med, men nå er det nå jordbærsesong. Så da skal dette prøves:)

Ellea sa...

Spar litt til i morgen da!!

Margareth sa...

Mmmm ja der har du prikken over i'en!! Rabarbra er jo bare nydelig! Tenker jeg kommer til å teste ut den oppskriften en dag :-))

Mariann S sa...

Å, ditta var ei fristende oppskrift :) Den må prøves ut :)

Bente sa...

Nam, tennene løper i vann når jeg leser oppskriften. Skal prøves!

Myrte ♥ sa...

Den så utrolig god ut! Herlig oppskrift, akkurat slik dæsj og klatt som jeg bruker selv ;)
Må på rabarbratjuvtokt hjemme på gården under sommerbesøket mitt, skjønner jeg =)

orchis sa...

Nam!

Elisabeth sa...

Her holdet det med to ord, yam yam!!

Vivi sa...

Denne så veldig god ut. Må prøves!! Jeg er god på smuldrepai, men ser at din blir litt mere hold i.
Takk for oppskrift og fremgangsmåte. :-)

Related Posts with Thumbnails