tirsdag 23. februar 2010

Massedød og sprekk i dusjen

006

  Drivhuset er ingen lykkelig plass for tiden. I fjor var det allerede grønt og fint der inne. Men i år er det trist.

I vinter har alle Pelliser strøket med tror jeg. Alle utenom èn Dronning Ingrid og en green eyes eller baby face (husker ikke helt). Ingen av disse ble klipt ned tidlig. Kanskje det har noe med det å gjøre?

Det har vært utrolig kaldt i vinter. Men det har sjelden vært minusgrader i drivhuset. Så jeg skjønner ikke helt hvorfor. På meg virker det nesten som de er råtnet opp.

Fuchsiatilstanden er usikker. To stk viser tegn til liv. Men ingen av de andre. Men hvis jeg skraper på stammen er de jo grønne. Men ingen små knupper engang. Merkelig.

Mimosaen tok jo kvelden. Så jeg har sådd på nytt i håp om at den spirer. Og så har jeg jo tigget til meg en spire fra Mete da.

Erythrina crista-gallii spirte med tre spirer. Så de er nå priklet og satt inne i vinduskarmen. Her tar vi ingen sjangser! Så håper jeg bare på litt varmere vær, så temperaturen kan stige litt i drivhuset og forhåpentligvis våkne til liv de teite fuchsiaene. Grmpfff….

Ellers status inne i huset. Dusjen lakk.. dvs bunnen hadde en liten sprekk som Gubben og en forholdsvis anonym kamerat skal fikse. Så nå står Gubben ( merk de pene bena inni dusjen ) der inne og holder fast sprekken som er limt med noe glassfibergreier som lukter båt. Hele fronten måtte tas bort for å komme til under der. Så nå blir det jo spennende hvor mange banneord som kommer fra badet når hele greia skal settes på plass igjen. He-heeeee.

001
Ja-ja… det blir sikkert greit. Det positive er jo at nå lukter det virkelig sommer og båtpuss i hele huset her. Nice.. Lukker jeg øynene og setter på en film fra youtube med måkeskrik og ungeskrål, så føles det jo som å være på stranden!

Blogglisten

4 kommentarer:

Linda sa...

så synd med pelargoniene da.:( Men ny sjanse neste år. Isolerer du drivhuset med noe siden det sjeldent er kuldegrader der? Jeg har isolert mitt med bobleplast, pluss litt tilleggsvarme... så i år, til tross for veeeldig kaldt ute, så har det holdt seg på 4-5 grader. Pelargoniene har klart seg bra, bedre enn jeg trodde: To har dødd, men det tror jeg er fordi de har fått det litt får vått i potten... men det er første gang jeg har fått det til. I fjor isolerte jeg ikke drivhuset og det gikk dårlig... Blir spennende å se utover hva som kommer da.) Alltid spennende med disse plantene:)Ha en super kveld:)

TurboLotte sa...

Joda har isolert med bobleplast som alltid. Men kanskje litt for lite i år. Jeg prøvde meg på det.. for det pleier jo ikke være SÅ kaldt her. Men akk...
Men mulig det er for mye vann som du sier...

orchis sa...

Så synd med plantene, Charlotte. Men du har mange hagevenner, så du får nok erstattet tapene!
Et lite obs: E. crista-galli er veldig utsatt for spinnmidd (iallfall hos meg) når den er liten. Problemet ser ut til å bli borte når den vokser seg til.

Ninni sa...

Usj, så leit da. Men dere har jo tilgang på flotte stiklinger i nærheten, så sommeren blir nok reddet skal du se :)

Related Posts with Thumbnails