mandag 1. februar 2010

Print ut bloggen!

Ja jeg har tenkt på det lenge. Hva hvis hele blogger forsvant... eller noe galt skjedde som gjorde at bloggen forsvant. Kjipt? Jepp.
Jeg vet jo ingenting om sjangsen for at det faktisk skjer. Men uansett. Det er noe med det der med backup av ting.
Jeg har funnet en metode som fungerer for meg.
Vanligvis bruker jeg Firefox som nettleser. Men her visste jeg ikke helt hvordan man gjorde det. Men i Explorer er det lett.
  • Jeg begynner i begynnelsen av bloggen og jobber meg framover. Slik kan jeg da fortsette med oppdateringene etterhvert som de blir til. 
  • Jeg går til bloggarkivet ( som man som regel har i høyre side av bloggen, i alle fall på Blogger. ) Der velger jeg da siste månde i siste år. Som hos meg var Mars 2008. Og klikker på mars, så alle innleggene som ligger i den mnd kommer opp. 
  • Så høyreklikker jeg et tomt sted på siden. Da kommer det opp en meny med flere valg. Noen av de nederste heter Convert to Adobe PDF. Lar den jobbe. Så trykker jeg print. Og voila! Så har jeg printet ut Mars. 
Jeg tar da måned for måned.
Det kommer jo litt an på hvor mange innlegg man har pr. mnd da. Jeg har alt fra 2-26 innlegg pr mnd har jeg sett. Og PDF blir litt stor og tung hvis man får for mange sider. Og så er det enklere å holde oversikt over hva man har printet ut hvis man tar det måned for måned.
Har du ikke Adobe, kan det lastes ned flere steder. Blant annet HER.

Det eneste problemet jeg har møtt, er at jeg får det bare i "liggende" format. (landskap). Vet ikke om dette har noe med at det er en webside, og at derfor velger den automatisk det formatet. Hjelper ikke noe om jeg forandrer utskriften til stående, ( protrett) den kommer ut slik alikevel. Men det er helt greit.
Jeg har laget meg en perm, hvor jeg legger inn hele greia. Så fyller jeg bare på etterhvert som jeg er ferdig med en måned.

Så er det koselig å sitte og bla i også.
Og kanskje når jeg blir gammel og grå, og mine barnebarn har internet på innsiden av brillene sine, at de finner denne permen på loftet. Så kan de bla i den og faktisk lese hva vi drev med. Bloggen er jo en slags dagbok, ikke sant?

For ikke å snakke om hvor fort denne teknologien forandrer seg. De formater og greier som vi bruker i dag, det er slettes ikke sikkert de fungerer om 20 år? De CD`er og minnepinner jeg har slengende. Kanskje de blir like ubrukelige som floppydiskene om ikke så lenge. Men papir er tross alt tidløst, så lenge det blir oppbevart som det skal.

Firefox : en mulighet er, gå til :Fil -> forhåndsvis side. Men da får jeg bare 1 side om gangen. Vet ikke hvor tungvint dette er. Men det er jo også en mulighet. Kanskje også lagre side som..osv.  Men jeg føler det blir lettest å lage PDF, den tar på en måte bilde av hele siden, hele lengden, og deler den opp i sider. F.eks hos meg så ble 26 innlegg til ca 56 sider tror jeg. Jeg valgte jo da å printe ut på begge sider av arket. Da blir det som å bla i en bok.
Blogglisten

8 kommentarer:

Ellea sa...

Finner ikke noe Convert to Adobe når jeg høyreklikker jeg, bare Excel:(

TurboLotte sa...

Så rart.. hos meg lå det inne som default. Har du lastet ned Adobe PDF reader?

RandiF sa...

Bare Excel her også...og det funket dårlig... :-(.
Nå er jeg på jobb-PC'en, og her ligger Adobe reader 8 i programlisten...

Ninni sa...

Glimrende idé! Å...får ikke opp noen alternativer når jeg høyreklikker jeg heller. Og jeg har Adobe...og Excel

TurboLotte sa...

Så rart??? Jeg får opp dette valget både på jobb pc, og på hjemme pc..
Men det går jo an å ta print page også da.

Hilsen fra landet sa...

Utrolig bra råd! Man husker jo bedre hva man egentlig drev med når man har dokumentsjonen!

TurboLotte sa...

Det man KAN gjøre også, er åpne Adobe Acrobat greia, og så velge: Lage pdf av webside. Så limer man inn adressen som kommer opp i adresselinjen når man har valg den mnd man vil ha. Det går også.

TorAa sa...

Det enkleste er jo copy paste.
Utfordringen er til hvilket media.
Hvor lenge er det gangbart?

Så du har rett:
Skriv det ut.
Forutsatt at du har en blekk-kvalitet som holder.
Jeg er litt i tvil om hvor lenge laserprint varer.

Så det står egentlig og faller på skriveren, ikke utskriftsprogrammet.

ha en fin uke

Related Posts with Thumbnails