tirsdag 9. mars 2010

Blåtime i drivhuset

Alle har vel hatt en slik dag på jobb, hvor man føler hodet bare smuldrer bort..

Jeg vet ikke hva det er, men når jeg får litt for mange baller i luften og jeg begynner å miste kontroll.. da nytter det ikke hvor mye jeg prøver å brette hjernen min rundt tingene. Det bare låser seg totalt. Men i morgen er en ny dag med blanke ark. I mellomtiden...

så da er det ekstra deilig å gå inn i drivhuset og la verden utenfor tute i sin egen sjø, eller hva det nå heter. 

Jeg har jo lysekrone der inne, men synes lyset var så fint når jeg kom inn. 

Frøplantene står der på rekke og rad. Aldri har blomsterertene spirt så fort? Skjønner ikke noe av det der jeg. De pleier jo å bruke så lang tid? Vanligvis pleier jeg å legge de i vann først over natten. Men denne gangen brukte jeg gamle frø og gadd liksom ikke det. Så her ser man, det er futt i de gamle også!Dette gresset, Stipa tenuissima, sådde jeg i fjor. Men jeg vet ikke helt om det er dødt eller ikke. Så det får bare stå der så lenge. Sånn gress er jo litt rart.. I mellomtiden er det jo dekorativt.Fikk en sommerblomst i fjor, det er vel en slags oxalis tenker jeg? Den overlevde fint i drivhuset i vinter og ble så stor at jeg delte den i tre. Her er den klappet litt sammen. Men det gjør den av og til. Vet ikke om det er når den er tørr eller kald. Men uansett så kommer den seg fort igjen .Hageengelen sitter på bordet i drivhuset og ber om hurtig snøsmelting så den kan komme ut.
Blogglisten

13 kommentarer:

Anita sa...

Det er akkurat det som er tingen med hage, (drivhus for de heldige...), at en kan koble av, gjøre andre ting, eller rett og slett sette seg ned og slappe av....Får energi jeg av å ta slike pusterom fra hverdagen, jobben, eller hva det nå måtte være...

Ha en fortsatt fin kveld
Anita

Blomsterguri sa...

Drivhus og hage er ren terapi! Fundere litt og roe kropp og sjel - kikke seg rundt på det som spirer og gror. Komme tilbake til det "vanlige livet" mer fornøyd.

AnitaH2 sa...

Jeg slutter meg til engelen...
Flotte bilder!

Monica sa...

Flotte bilder! Ble faktisk helt fasinert av de blå sommerfuglene på den stripete bakgrunnen her på siden din :) Jeg er enig med deg - man får vondt langt inn i hodet av bildet --- men var likevel skikkelig kult hvilken effekt det hadde med så sterke kontraster :) Fasinerende!

Har sendt deg en mail på onlineadressen din - håper det er den mailen du bruker :)

Ha en herlig kveld :)

- Monica, Fotomorro

Harryford sa...

Litt - Moody Blues - på "anlegget" så hadde det blitt himmelsk! (oltidsmusikk - men fremdeles hørbar!)
- ååååååååh - hvor jeg savner mitt ordentlige drivhus!!!

Røsslyng sa...

Så deilig det må være å ha en slik oase å trekke seg tilbake til og bare nyte spiring og pusle med planter i fred og ro.

orchis sa...

Stemning i bildene dine!
Stipa-gresset kommer nok igjen. Det bare hviler om vinteren.

Linnemi sa...

Tenk å ha drivhus med lysekrone!

Linda sa...

Ønsker meg også en lysekrone:) Vakkert:)

josimo sa...

Så fjongt og deilig sted du har i drivhuset ditt.Blomster gir meg så ro i hodet...

Lin sa...

Akkurat sånn har jeg det om dagen også. Jeg løper hjem, raser ned på planterommet, setter på fin musikk og prikler og sår meg ut av lavt humør.
Vi er heldige som har så bra hobby!

Lokki sa...

Du har grønne fingre du vet du, når du til og med får gamle frø til å spire og gro.
Så koselig du har det i det drivhuset, og så med lysekrone a gitt, dama kjører stil :))
Nydelige bilder, og det ble så rolig og fint med det blå lyset!
Ønsker deg en avslappende kveld og håper dagen imorgen blir bedre.
Stor varm klem fra Lokki

Ninni sa...

Kjempekoselig Charlotte! For en lise for sjelen det må være å komme hjem fra jobb med låst hjerne og komme ut i drivhuset og pusle med de små grønne.

Så flinke erteblomstfrø da! PAss på å knipe dem over ett eøøer to bladpar fremover før de tar over hele drivhuset ditt ;) Jeg sår heller på friland jeg nå etter fjorårets kamp mot lange stengler påplanterommet.

Jeg bestilte frø av Stipa tunissima i går til 3 krukker, etter nøye utvelgelse hos Impecta. Stilig gress! Skal bli spennede å se om det overlever :)

Sitrontreet ditt er bare SÅ fint!

Related Posts with Thumbnails