torsdag 18. mars 2010

Gøy med Google reader og Google reader Play

Vel som mange sikkert har erfart etter en stund i bloggverdenen, så begynner det å bli vanskelig å følge med på de bloggene en gjerne vil lese.
Jeg hadde før bloggroll, eller bloggliste i min egen blogg, for å se hvem som oppdaterte osv. Men etter en stund begynte denne listen å bli alt for lang!
Det tar også tid å klikke seg inn på hver enkelt. Og som vi alle vet er tid noe vi alle mangler litt av i perioder.

Jeg har brukt Google Reader en stund. Og nå kjenner jeg at det er mye bedre enn noe annet. En får raskt skummet igjennom sist oppdaterte innlegg fra alle bloggene en abbonerer på. Hvis man vil kommentere er det bare å klikke på den, så kommer man rett inn på innlegget og kan kommentere som vanlig.
Alle blogger man allerede har lagt seg selv til som følger på, og de man abbonerer på ( atom eller RSS ) er allered inne der. Dvs, hvis man har en blogspot blog gjelder i alle fall dette.
Men Moseplassen har som vanlig en glimrende og enkel forklaring på dette. HER.

En annen ting jeg oppdaget i dag er Google Reader Play!
Dette er et sted hvor du kjapt kan skumme igjennom alt som er gøy på nett.. Alt fra, quotes,bilder, nyheter, vitser.. ja alt mulig.
Hvis man er god til å merke hva en en liker med de valgene som er der, så lærer den etterhvert hva du liker og plukker ut dette.

Google Reader Play a new way to browse interesting stuff on the web. It's super easy to use - after you've read an item, just click the next arrow to move to the next one. Let us know which stuff you enjoy by clicking the "like" button, and we'll use that info to show you more stuff that you'll like.

Man ser kun bilder eller små notater fra steder på nettet, så klikker man seg bare videre med pilen. Hvis man vil kikke nærmere på det man ser, så klikker man bare på bildet og man kommer inn i bloggen eller nettstedet hvor denne informasjon kommer i fra. Utrolig artig. Og det er helt utrolig hva man kommer over.
I dag fant jeg for eksempel dette nettstedet her som lar en lage flammeskrift. Helt gratis, og veldig moro.Også vitsen over her fant jeg der.
Jeg føler kanskje at av og til vet jeg ikke helt hva jeg skal surfe rundt på og hvor. Og så blir det på en måte de samme 5 stedene jeg "henger".
I dag har jeg lært masse bare av å titte innom en halvtime.
Blogglisten

4 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

Heisann, googleplay har jeg ikke fått med meg. Flott tips! Ligner på Digg og en annen tjeneste jeg brukte før men har glemt navnet på.. Smarte greier, hm, hadde helt glemt bort...

Og du, takk for henvisningen til google-reader forklaringen min :D

Ninni sa...

Jeg forstår ikke helt hvorfor google reader gjør det enklere/kjappere å lese nye blogginnlegg enn fra bloggrollen? Sikkert noe jeg ikke har fått med meg :) Jeg sliter også med altfor mange blogger jeg gjerne vil lese nye innlegg fra...

TurboLotte sa...

Ninni: Jo, fordi hvis du går på "alle innlegg" og klikker øverst til høyre på "utvidet visning" så kan du bare scrolle deg igjennom x-antall innlegg uten å klikke et sted. Neste gang du logger deg inn, så ser du hvor mange nye det er siden sist. Glimrende!

Ellea sa...

Ja men da lærte jo jeg noe nytt i dag:)

Related Posts with Thumbnails