onsdag 31. mars 2010

Hvordan risse inn navn på svarte merkepinner

Ja ble nå spurt om jeg kunne forklare dette litt med en demonstrasjon. Og det er jo ikke så lett å holde kameraet mens man skal vise, så da ble det plassert balanserende på en blomsterpotte. Prøvde å holde det under haken, men da klarte jeg ikke prate.. hø-høøø.

Jeg viser her da, hvordan man bruker de svarte merkepinnene fra Essentialscompany
ADVARSEL: Bløde konsonanter, skitne hender og sørgerender kan forekomme.
Og i filmen så er skrapelyden ganske høy. Det er ikke en lyd jeg har lagt merke til før jeg ble spurt om det. Men jeg antar at det bråker spesielt fordi jeg bruker et metallbrett under. (Pappas gamle brett han brukte til å ha ting og tang på på kirurgirommet på kontoret sitt )Her kan man se en merkelapp som har stått ute noen år.
Men så har jeg jo også oppdaget en annen ting i dag. Jeg hadde noen gamle merkelapper som var laget av slike svarte persienner i lett metall som man kjøper billig på f.eks Jysk. Man klipper dem bare opp i passende lengder. Mange skriver på med f.eks sølvtusj. Dette holder jo også bra.
Men jeg prøvde å skrape på disse med nålen, og det gikk overraskende bra. Mye bedre faktisk. Det er jo ikke hvitt under men sølv. Men jeg synes det var mye mykere og lettere å skrive på.. dette etter at jeg nettopp har bestillt 100 stk nye merkelapper. Ja-ja.
Men det man kan si er jo at merkelappene fra Essentials er litt stivere da og lettere å stikke ned i jorden. Og så har de hull i seg, så en kan velge å knyte en hyssing eller noe fast for å henge på busken eller planten man vil merke. Dette kan jo også være kjekt, med tanke på f.eks rosebusker. Jeg ligger ofte å kravler og banner under rosene om sommeren, mens jeg leter etter merkelappen fordi jeg ikke husker hva akkurat DEN rosen, bakerst i beddet hette. Kanskje det da er en idè å knyte lappen høyere opp?

Her ser man merkelappen som er en klippet persienne ( klippet i to på langs også ) Et tips fra "Calypso" på hagegal.no: For å få etiketter av persienner litt stivere: Lag en liten "knekk" på persiennen i den enden som skal ned i jorden, en langsgående, svak v-formet brett, du gjør det lett med fingrene, bretten synes ikke, men etiketten blir mye stivere
Blogglisten

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hei
Et tips for å få etiketter av persienner litt stivere: Lag en liten "knekk" på persiennen i den enden som skal ned i jorden, en langsgående, svak v-formet brett, du gjør det lett med fingrene, bretten synes ikke, men etiketten blir mye stivere
-calypso

TurboLotte sa...

Så smart, Calypso! Skal redigere innlegget og legge til tipset ditt!

Linda sa...

hvor får man tak i de andre merkepinnene da? De som ikke er persienne... merkepinner er ikke mye brukt her... så jeg må ta meg skikkelig sammen:)

Anonym sa...

Linda: Du klikker bare på linken på navnet essential... eller kopierer denne her: http://www.essentialscompany.co.uk/Black_Labels.html#Scratch-On%20Labels

Hilsen TurboLotte- som er avlogget-ha-haa

Ellea sa...

Jeg bruker persienner med sølvtusj. Skal sandelig teste det tipset med en liten brett for å få dem stivere.

Anonym sa...

Likte å høre den uforfalskede dialekten. :)

Ninni sa...

Kjempebra Charlotte, nå tror jeg at jeg også kan få til rissingen :) Og så fint å høre din koselige sørlandsdialekt :)

Hilsen fra landet sa...

Wow! Så bra, god påske til deg!

Basco og Christin sa...

Så bra! Kjempebra tips :)
God påske.

Ida sa...

Flott tips! :)

GOD PÅSKE!

RandiA sa...

Fantastisk mye flott du har her ja, Charlotte..må nok komme litt ofte innom her og få inspirasjon.
Og God Påske...grått er det i dag, fint til innesysler som såing og blogging...
RandiA/E

Mia sa...

Såna smarta tips mottas alltid med tacksamhet. Nu får jag köpa mig nya persienner, äntligen, har länge haft lust på vita på badet. Herregud, vem har hängt upp svarta kan man undra..
Glad påsk :)

Alt godt sa...

det finst til og med eigne sakser for klipping av persienner; då får ein dei fine bøygde kantane øverst slik at ein slepp å skjere seg på dei skarpe kantane. Eg såg ei slik hos Magnar, meiner eg å huske.

Related Posts with Thumbnails