ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

fredag 28. mars 2008

Pellisgalskapen fortsetter!


I går var jeg på møte i Pelargoniumforeningen sør, etterfulgt av et foredrag om dette, med bilder og det hele. Jada.. hvis jeg trodde jeg var blitt litt lei disse.. så var det som å hive bensin på bålet ja.
Pellisdilla er der som aldri før.

Og nå begynner jo sesongen snart. Mine Pelagoniumer har stått i drivhuset til overvintring for første gang. Det har vært en miniumums temperatur der på ca +1 grad, men har holdt seg ganske stabil rundt +5 grader gjennomsnittlig, vil jeg si. Og det har gått kjempefint. Virkelig over all forventning.

Noen har jeg jo mistet underveis. men det er ikke mange.

Heldigvis lever de i beste velgående, både "Denise" på øverste bildet. "Rio Grande" på bilde nr. 2.

Noen av dem er lettere å ta stiklinger av enn andre, i så kalde omgivelser. Det hadde sikkert vert bedre å sette stiklinger inne. Men her snakker vi rett og slett om plassproblemer. Så stiklinger blir satt når morplanten klippes ned.


Hos meg har de vokst litt forskjellig i vinter. Og noen hadde behov for å bli klippet litt underveis. De tar jo helt av hvis ikke. Det blir nok egentlig litt for varmt når solen står på, på dagen. Men det får gå.
Min mor sverger jo til overvintring av Pelliser, mørkt og kaldt. Men jeg har ikke kald nok kjeller til dette. Så da ble drivhuset en god løsning. Var litt uskikker på hvordan dette skulle gå.


Det er mange artige typer. En kan bli helt tussete av å se på de forskjellige. Denne gule, heter "Gibbossum". Den lukter Gul BUGG, ( noen som husker den tyggisen?) om natten. Ellers er det ikke akkurat en vakker plante synes jeg. Den går vel under kategorien "Kul.."

Så nå gleder jeg meg til jeg kan la de få lov å blomstre. Fremdeles kniper jeg knoppene litt til.
Men det er ikke lenge før!
Jeg har mange typer som jeg ikke har sett i blomst enda, så det blir spennende. Jeg tar bilder av de etterhvert som de blomstrer og legger de inn på hjemmesiden min. http://www.charlottemyhre.com/pelargonium.htm Her inne skriver jeg ikke så mye, men bruker den mest som et sted å samle bilder og navn på det jeg har. Velkommen til en titt der også.

Blogglisten

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skal tro om ikke den ukjente nr.1 i rekke nr. 2 er 'Lady Grey Playmonth' eller noe sånt ;)
Mvh Embla

Anonym sa...

Så heldig (flink) du har vært med dine pelargonier, Turbolotte...de fleste av mine har vansmektet gjennom vinteren i Glasshuset, flere netter med under null, rart de i det hele tatt har overlevd
Randi

Demeter sa...

Ja gul BUGG husker jeg :D
Jeg får ikke opp bildene i denne posten, det er så synd, for du har jo bilde av Denise, og den har jeg fått stikling av i år, og lurer veldig på hvordan den blir. Har vært og tittet i fotoalbumet ditt også, mange nydelig pelliser der ja!

Related Posts with Thumbnails