ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

onsdag 6. mai 2009

Tulipantabber,overaskelser og moseroseknopper.

Jeg har vært bortreist noen dager nå, og jeg synes det vokser så det knaker i hagen. I år hadde jeg plantet masse tulipanløk. Noe mer vellykket enn annet… Ikke helt Keukenhof akkurat.

002 Tenkte bare farge her jeg. Ikke høyde…. Need I say more?

Idiotaward til meg!
003 Men disse er da fine. Stilig med lyse kanter på bladene. Håper bare de kommer til neste år også da.

Mulig jeg skulle heller tatt de opp?
006 Søt liten sak jeg plantet i høst. Men husker fella meg ikke navnet på den. Merkelapp? Joda. Men husker ikke hvor den ble av..

004 Denne har jeg vist før. Men blir ikke lie av den. Minner meg om saftis. Lukter fantastisk!
005 Den første Geraniumen som blomstrer her!! Hurra!!

Geranium Phaeum.- Samobor?
012 Tok frø av petuniaene i høst. Og her er resultatet! Første blomst ble lys lilla. Det kan vi jo like. Og ekstra stas når en har sådd de selv av egne frø.

008Se på denne knoppen!! Moserose, min første!! Blanche Moreau. Kjempestilig.

Jeg spurte i en tråd på Hagegal om erfaringer med disse forskjellige jeg hadde lyst til å bestille fra Hesleberg Gartneri. Og det ble mye forskjellige svar… så da tok jeg dem alle sammen. He-he..
Hesleberg Gartneri lå farlig nærme jobben i Asker. Så da måtte jeg jo bare nedom på vei hjem til Kristianby. Og det var en fantastisk plass!! Deilig rotete og ekte. Ikke sånn plastikplantagegreier. Trenger du en to meter høy Hibiskus… så er det der ja! Roser, Pelliser, ja-alt mulig som er kjent og ukjent. Lommeboken min hadde ikke mulighet til mer enn rosene. Men jeg skal tilbake dit ja!
 
Gloire de France
Blush Damask
La Ville de Bruxelles’
Variegata.
Blanche Moreau
El Areana
Souvenir d’Alphonse Lavallée
Lichtfield Angel
Perdita
St. Cecilia
Hmmmm det var 10… ute står det 9stk. Jeg må sjekke. Uansett..Kvaliteten på disse ser utrolig bra ut. Veldig artig.

Men hvor putter man 9 roser i en allerede overfylt hage? Tja. Får se til helgen.

013

Moseplassen trår til igjen med konkurranse. Nå er det Frøken Løk 2009.

 

 

Mitt bidrag er “Frøken Tulippa Sorpresa”. Hun dukket opp i hagen her for noen dager siden. Det pussige er at da vi var i Keukenhof forrige helg så vi noen av disse og jeg husket da at jeg hadde slike ( Tulipa Sylvestris ) i hagen der jeg bodde før. Og plutselig kjente jeg at jeg burde ha hatt noen slike. De er jo moder av de fleste tulipaner og er jo historiske da.

Men hvor får man tak i dem?

Da jeg kom hjem sto denne i hagen min nå og lyste opp!! Vokste opp midt inni Salvien. Jeg skjønte ingenting. Hvor kom den ifra? Har jo aldri hatt slike her? Men nå husker jeg jo at den salvien ble med fra den forrige hagen for ca 5 år siden. Så det må ha ligget et frø eller en babyløk i jorden med Salvien. Og nå har den bestemt seg for å dukke opp. Utrolig koselig.

Blogglisten

15 kommentarer:

Røsslyng sa...

Så kjekt med en slik uventet tulipanfrøken som dukker opp når man ønsker det men minst venter det :)

'New Design' tulipanene dine kan du bare la stå, det er ikke nødvendig å bruke tid og energi på å ta dem opp, mine kom igjen og blomstrer som bare det tiltross for at de står i et nordvent bed med bare litt morgensol. Jeg er generelt for lat til å spa opp igjen ting jeg har plantet med mindre de skal flyttes ;)

Grattis med Idiotawarden, jeg har visst en diger samling av slike priser jeg også *ler* merkelig det der for i fantasien funker jo samplantingene som bare det...

Røsslyng sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Røsslyng sa...

Hmmm, her ble det visst ekko... skjønner ikke hvorfor det kom to ganger

Villrose sa...

Idiotaward? Jaja. Du traff i alle fall blomstringstiden med de du hadde plantet sammen....

Gry sa...

Så fine tulipaner! Ut fra bildet synes jeg ikke høydeforskjellen gjør noe.

Lurer på om ikke Zimtrade har Sylvestrisen. Jeg kjøpte noen slike da hagen var ny for 10 år siden og de kommer trofast ennå.

Anonym sa...

Når det gjelder villtulipan finner du det de fleste steder langs sørlandskysten. Hos mormor og morfar fins det enorme mengder og jeg tar med meg en del løk hvert år, men nå sprer det seg snart som ugress også her hos meg. Skjønt ugress; de er utrolig flotte. :D

Sigrid sa...

Jeg har også en type tulipaner med vir stripe på bladene. De heter 'China Town'. Fjorårets ser ut til å blomstre i år, selv om de ikke fikk noe særlig med gjødsel i fjor.
Nebbet er nok en'Samobor' ja :-)
De mørklilla 'Queen of Night' blir jo noe så usannsynlig høye. Fort gjort å bome på samplantinger da. Been there, done that............

Mariann sa...

Flotte tulipaner. Syns det ble fint jeg, selv om det var høydeforskjell. Den med hvit kant på bladene var jo bare nydelig.
Moseroseknoppen var knallstilig. Grattis med nye roser, ser ut til å være mange flotte.

IngunnBW sa...

Du, jeg syntes det ble nydelig med de hvite tulipanene som lyser opp i mørket iunder de ´sorte´.

Hesleberg er grantert stedet for roseinnkjøp. Jeg var der selv denne uken og fikk med med bl.a Aicha (endelig - etterlengtet!), Mme Alfred Carriere, The Generous Gardener. Moseroser er virkelig stilige :)

Anne på Moseplassen sa...

De stripete tulipanene var dritfine!
Og grattis med overraskelsen i hekken! jeg prøvde å så slike i fjor, det gikk åt skogen, men jeg prøver vel igjenn en annen gang tenker jeg, urplanter er gøy :D

Veldig kjekt at du vil være med på konkurranse denne gangen også :D

AnitaH2 sa...

Kjære deg, de tulipanene skulle du jo se _ned_ på fra drivhusplattingen? Ingen bryr seg om høyden da?
;-)

Sylvestrisen kan ha kommet fra meg, men jeg kan egentlig ikke huske at du har fått noe fra det bedet? - Jeg gir jo ikke gule ting til deg eller Ellea med vilje. Tok frø i forfjor som du kan ha fått noen av, men de ville jo ikke ha blomstret allerede?

Tonerose sa...

Nydelige tulipaner du har!! :o) Spesielt de stripente, kjempestilig. Og må si den gule fylte var lekker! Nope, spiller ingen trille med høydeforskjell, du fikk de jo til å blomstre samtidig! :o)

*sukk* - gleder meg allerede til å se bilder av rosene dine i sommer!!

Du, husker du at du hadde lyst på sånt skilt som jeg har på porten her hos oss? De har fått det inn igjen på butikken i år!! :o)

...du har kanskje fått tak i allerede?

Riktig god helg!! :o)

Jonna sa...

Hehe, ikke greit å tenke på alt heller, men tabbe eller ei, et tulipanbed blir aldri stygt uansett.
saftisen har jeg og, og elsker den selv om jeg vanligvis ikke er så glad i oransje-det er noe magisk fruktig ved den som bare er umulig å ikke like!
Fin frøken, får vel slenge meg på der jeg og, bare sylvestris som har kommet opp her, så det blir nok en artsfrende som kandidat fra meg.
God vår!

Tonerose sa...

Hei igjen!

Engleskiltet har de på Nille! (av alle steder) Er selv veldig glad i vårt - er så dust og skjørt. Ja, nå er jo vårt blitt en del falmet, men synes det bare er enda søtere. Passer i en litt romantisk gammeldags hage. ...og det beste er at iogmed at det er fra nille koster det nesten ingenting! :o)

klem! :o)

Veronica sa...

Nydelige blomster du har!!!
Høydeforskjell eller ei.

Related Posts with Thumbnails