ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

lørdag 15. august 2009

Bloggtørke og litt frøbestilling

Hmmm. Ikke det helt store å blogge om for tiden. Været er rett og slett ræva. Hagen ser ut som en jungel, og da snakker jeg ikke om frodige og vakre amazonas.. nei. Her er det mer en ugressjungel med korte innslag av råtnede roseknopper og avblåste liljer.
De eneste som ser ut til å trives er Nicotianaene, selv om de ble brutalt kappet ned i et øyeblikk av sinne og irritasjon over deres uregjerlige vekst.

Fuchsiaene blomstrer jo flott nå. Men hva hjelper det? En må jo ha hodelykt for å se de, så mørkt er det ute. Til og med fiskene har tatt fram paraplyene og ørevarmerene. De ligger gjemt under steinene og slår floke med finnene. Ja ja. Trist, spør du meg.

De eneste som gnir seg i hendene av fryd må være eierene av badeland i Lyngdal og produsentene av selvbruningskremer. Godt det går bra for dem også da i denne finanskrisetid.

Hva gjør man da? Hva gjør man her man sitter. Dritlei av hage og med dårlig samvittighet for at gresset begynner å gi kattene store bevegelsesproblemer. Men min gressklipper går ikke så himla bra i vann tror jeg.
Så hva gjør man? JO, man bestiller frø for å skape seg selv enda mer å passe på til neste år!!! Hurraaa!

Første frøbestilling kom i posten i dag fra Plantamera i Sverige. Hyggelige håndskrevne frøposer og flott følgebrev som forklarer såmetode for hver sort. Veldig bra!

 

Heuchera “Emperor`s Cloak”

(Bildet er lånt fra: Anniesannuals.com)

 

 

 


 

 

Lavatera Arborea Variegata.

Jeg er litt sånn “sucker” for variegerte blader. Så denne så tøff ut.

(Bildet er lånt fra:dkimages.com)

 

 

 

  

Gunnera Manicata.

Ikke fordi den er så utrolig fin. Men rett og slett kul. Aner ikke hvor jeg skulle ha hatt den hvis jeg får det til.

(Bildet er lånt fra exoterra.nl)

  

Rudbeckia “Green wizard”

Heller ikke akkurat vakker. Men kul, ja. Tror jeg må annlegge et Freak-bedd.

(Bildet er lånt fra tmseeds.com)

  

Uncinia Egmontiana.

Stilig rødt gress.

Joda, her blir det freakbedd på meg til våren.

(Bildet er lånt fra bt.no)

 

Det blir litt sånn at jo mer en sår jo gøyere er det å eksprimentere med nye frø. Ikke like gøy å så det samme år etter år. Så her blir det noe freaky og noe vanlig tenker jeg. He-he.

Blogglisten

9 kommentarer:

IngunnBW sa...

Freakebed, kult! Noe helt nytt og turbolottersk :) Artige ting du har bestilt. Green Wizard står på listen min også. Freakebedet ditt må ha en viss størrelse skjønner jeg, det er ikke myseplanter du har bestilt akkurat...

Den frøsiden var virkelig fin, så bl.a mørkbladet Angelica og Heuchera 'Blood Vein' som jeg bestilte fra rådyre B6T for kort tid siden. Men men, gjort er gjort. Ser de ha rmye annet fint, må ta en titt der, s¨blir det vel en beitlling til - jeg som allrerde ikke har plass hverken inne til såing eller ute i bed. Mitt nye bed til våren blir hvitt, men kjøper fremdeles båder stauder og frø i lilla/rosa/rødt. Sukk, håpløs. Men hva gjør man når man ser DEN lekre stauden? Jeg har ikke selvkontroll i det hele tatt på det det omårdet.

I dag er det skjønt og nydelig og fantastisk vær her! SOL! Den strømmer deilig og varmt gjennom vinduene - endelig! Da skal jeg omsider få flyttet en del stauder og plantet andre. Må også potte om noen Fuchsia :) Kanskje ta et tak i grønnsakshaven som vokser veldig sakte, men sikkert frem. Tror den må fungere som barnehave første sesongen, her er det mye til overs etter årets sådd osm ikke er så stort av seg enda. Dagen skal nok få ben å gå på :)

Mia sa...

Som en totalt uerfaren hageamatør må jeg få lov å spørre; når sår du disse frøene, nå på seinsommeren eller til våren. Har sån lyst å prøve så stauder, har aldri gjort det. Green Wizard for eksempel - knalltuff :)

Villrose sa...

Ingenting gir trøst som en god frøbestiling :-) (billig moro er det også!)

Freakbed, ja. Duverden! Minner meg om da jeg håpet hardt at Crambe Cordifolia (som var så festlig å bestille) ikke måtte spire, da jeg ikke hadde nubbesjans til å få plass til den...

orchis sa...

Freakbed blir fint! Freaka planter er kult, og tilbyr en helt egen hageopplevelse :)

Jeg våger å si at været er ræva her også. Vi pines av en hetebølge som har vart i det vide og brede. Ikke engang natta byr på særlig lindring. Gleder meg til høstens regn og levelige temperturer.

God søndag!

Unknown sa...

Mia: Vel som en regel sår man stauder på høsten og lar de stå i potte ute så de spirer når de vil til våren. De fleste stauder vil gjerne ha en kuldeperiode for å spire. Dette er det letteste.
Men disse her er jo litt "avanserte" etter som jeg har forstått. Jeg sår de nå snart tenker jeg. Så holder jeg de i oppvarmet drivhus i vinter. Hvis jeg får det til da.

AnitaH2 sa...

Gleder meg til jeg får så mye "ingenting å blogge om"...
;-)
De var jo bare dødskule, da!
Den variegerte minner meg forresten på at jeg skulle fortelle deg at de variegerte blomkarsene jeg fikk av deg i fjor, de har selvsådd seg og overlevd ute?!?!

Ellen Walnum sa...

Så mye kult du hadde bestilt da! Den rubbeciaen var jo bare kjempelekker! Kanskje jeg skal begynne å titt på frø jeg også så jeg kan få opp hageinteressen litt her......

Tove sa...

kule ting du har bestilt deg :-) Freakbed var en god ide. Green wizard er enkel å så. Jeg har sådd den to år på rad fordi jeg trengte flere planter. Jeg tror jeg sådde den i januar.

Kristin sa...

Nok ei som føler som deg! Kunne det bare tørke opp så en kunne få starta denna klipperen, og kanskje orke å være ute så en kunne få ryddet MYE, for det trenges. Her henger det, (ligger flatt) osv. Men akk, du satte meg på en idè, og vips så var jeg der og. Maaange nye frø til neste år, men :-) i drivhuset skal jeg nok få plass (tror jeg), for neste år blir det mere blomster og mindre paprika, chilli og tomater :-) (har hatt mengder i år)

Related Posts with Thumbnails