ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

tirsdag 11. august 2009

Charlotte...hø-hø...

Kremt.. skriver innlegg direkte i Blogger i dag. Er ikke på hjemmepc hvor jeg har Live writer. Husker nesten ikke hvordan vi gjør dette her. Men skitt la gå, jeg prøver.

Først må jeg si at kaffemaskinen Nespresso er en kjempehit her i huset. Lillegutt og hans kamerat er tilhengere av Den koffeinfrie ( lettere utspedd av meg ) Cappuccinoen. De går nå under navnet Kaffegutta. Vittig. - Legg merke til speileggplasteret på lillegutts kne. Gøy for meg det. Kjøpte egg og baconplaster i Stavanger når jeg var der sist.

Sommeren er ikke akkurat det man kan kalle tropesommer lengre. Men i helgen ble det alikevel ikke så galt at vi ikke kunne sitte ute under paviljongen i sommermørket.

Så var det disse sommerfuglene da. De er ikke akkurat i familien med Linselus nei. Hver gang jeg skulle prøve å ta et bilde så flakser de avsted, eller lukker vingene. Typisk pripne, vil nå jeg si.
Denne Liljen plantet jeg for et par år siden. Men ofte er jeg uforsiktig tidlig på våren når jeg luker og er litt for ivrig i hagegalskapen. Da er det lett å kakke av toppen på små liljespirer som forsiktig titter over jordskorpa. Og med null blomstring som resultat. Men i år var den merket godt. Så nå blomstrer den som bare det. Og leeeenge. Det er som det er mange kronblad som åpner seg lagvis hver dag. Den er veldig høy, med flere blomster på en stengel. Noen som kjenner denne?
Så må jeg presentere Charlotte... Oppkalt etter meg? Nei tviler enormt sterkt på det. Men det er jo litt artig å ha en rose med ens egen navn da. Og at det er en Austinrose skader jo heller ikke. Fargen er nydelig. Gul, ja. Men ikke slik skjærende sitrongul. En myk og behagelig gulfarge som ikke skriker i hagen. Gjør seg godt sammen med rosa uten å kræsje.

Litt puslete enda. Men den er ny i år, og må vel bare få noen år på baken den også.
Helpmefind.com sier følgende:


Light yellow Shrub. Registration name: AUSpoly.
Origin:
Bred by David Austin (1994) United Kingdom. Introduced in United Kingdom by David Austin Roses Limited (UK).
Class:
English Rose [David Austin], Shrub.
Bloom:
Light yellow. Strong fragrance. 100 petals. Average diameter 3.5". Very double bloom form. Occasional repeat later in the season.
Habit:
Height of 3' to 6' (90 to 185 cm). Width of 4' to 5' . (120 to 150 cm).
Growing:
USDA zone 5b through 10b . Disease susceptibility: susceptible to blackspot , susceptible to Mildew. Requires spring freeze protection (see glossary - Spring freeze protection) . Can be grown in the ground or in a container (container requires winter protection).
Patents:
European Union - Patent No: 340 on 2 Aug 1996Application No: 19950475 on 24 Jul 1995

Blogglisten

8 kommentarer:

JanneCath sa...

Utrolig bra med kaffegutta;) morsomt!

Har du lyst til å støpe noe til meg?????????????????
Jeg kunne tenke med en sånn helle med bladavstøpning;)

Unknown sa...

Javisst. He-he. :-)

Anne på Moseplassen sa...

sliter litt med den sommerfuglen jeg også du.. lite sammarbeidsvillig fyr.. Men liljen var jo vidunderlig da!

Margrethes hus og hage sa...

Den liljen var kjempeflott! Rosen også :) Og så så flott navn, da gitt ;P

Ha en fin tirsdagskveld! Den nytes vel i den koselige paviljongen *ønske meg sånn* :)

Hilsen Margrethe

Wenche sa...

De sommerfuglene slet jeg med hele lørdagen også, de er jammen ikke samarbeidsvillige!

Nydelig lilje og en kjempeflott Charlotte :-)

Britt Åse sa...

Søte kaffegutta :-D
Deilig med de fine bildene fra hagen. Jeg må visst se og hageblogge litt jeg også, snart.

BRUDEPARET sa...

SV: Tusen takk!

Og for en nydelig gutt du har - hehe skikkelig veslevoksen så han ut der han satt med kaffikoppen i hånda! Så utrolig skjønn! :)

IngunnBW sa...

Vet du, jeg skulle til å fortelle deg om Charlotte! Jeg leter etter en ganske lavtvoksende Austinrose som skal være i en gulfarge som kan gli sammen med alt det rosa/dyp røde som befinner seg rundt hjørnet...og Charlotte pekte seg ut helt i toppsjiktet. Det står mellom den Summer Song, er veldig i tvil! Dette området skal ellers bestå av Malvern Hills og Lady Emma Hammilton.

Nyyydelig lilje! Jeg må bare få meg noen liljer nå, har hatt neon får, men de har gått ut. Jeg liker så godt de som krøller seg litt og har prikker.

Det ser veldig stemningsfullt ut i paviljongen din om kvelden også. Om dagen er den jo et lite paradis :) Sååå koselig det kan bli med trassevarmer og stearinlys der i sene, kjølige høstkvelder!

Kjempeherlig bilde av guttene med hver sin kaffekopp!

Related Posts with Thumbnails