ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

tirsdag 22. desember 2009

Luke nr. 22 Sniiiikende


Nå er vi liksom godt inne på riktig side av 20 tallet.
Jeg husker enda som barn hvor spennende det begynte å bli når man begynte med de siste 4.. da var det på en måte mer virkelig at julaften nærmet seg.

Og jeg må si at det faktisk er litt sånn enda.

Det er sikkert mange som skal kjøre hjemover til jul i disse dager. Eller som skal skynde seg å handle inn det siste før "julefreden" senker seg.

På radioen og i avisene, forteller de jo om dette. At det er høysesong nå for bulker og skader. -Så vær ekstra forsiktige. Kjedelig å sitte på legevakt eller med en ekstra stor regning i jula..

Været hjelper jo heller ikke så mye mange steder i landet. Heldigvis har vi sluppet unna det værste her i Kristianby. Værmeldingen forandrer seg fra time til time. De har gått fra å melde 40cm snø til ingenting, til nå igjen at det skal snø mye før julaften.. ja jeg vet ikke jeg. Men koselig er det lell. Det er jo ikke ofte vi kan skryte av hvit jul her på sørlandet.


Jeg pleier ikke pynte noe før lille julaften. Det er liksom tradisjon. Men i de siste årene har tingene på en måte snudd. Folk pynte tidligere og tidligere. Og jeg har prøvd å holde igjen så godt jeg kan. Men noe sniker seg da inn. Litt røde lys.. noen røde duker... Litt stæsj her og der..
Og i går så måtte jeg bare kjøpe disse eplene. De er sikkert fulle av genmanipulerte uhumskheter for å bli så røde og blanke. Men pokker heller... jeg putter da i meg mye værre enn dette i løpet av året.
Hjemme hos meg kjøpte alltid Mamma slike epler til jul. Vi kaller dem bare Amerikaepler.. aner ikke hvor de kommer i fra egentlig når jeg sitter her og skriver. Men de skaper i alle fall julestemning for meg. Gode er de også faktisk!

Rastanissen er i alle fall på plass. Han ser litt trøtt ut enda. Men våkner nok i løpet av julen tenker jeg. Kanskje det hjelper på når juletreet kommer på plass på Onsdag?


Trykk HER for flere bloggalendere!
Blogglisten

3 kommentarer:

merete sa...

Det er tild tider rart hvilken (spesiell) matvare som vi personlig får julestemning av. I mange år klarte jeg ikke å spise skinkesteik utenom julemiddagen, - det smakte ikke uten rød duk og levende lys og sølv spisebestikk.

Røde epler er gode!
ps. her pyntes det også lite før jul, og i år har det blitt utrolig lite fordi vi har vært så mye borte fra juleheimen.

Rosie Nixon Fluerty sa...

I used to always get a red shiny apple like that in my stocking as a little child. I can't believe that you don't get a white christmas in your part of Norway much - I thought you were always under the white blanket in the winter! Our garden is under a white blanket just now in Scotland.

AnitaH2 sa...

Tror det er Red Delicious de heter, eplene. Jeg er også glad i frukt til jul. Har et digert keramikkfat som helst skal være fullt og bugnende, dét er jul for meg!

Related Posts with Thumbnails