ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

søndag 4. juli 2010

2 litt spesielle, ja!

Deilig vær og strandtur i dag. Jeg har også offesielt gått inn i kategorien "mødre som kan sitte på stranden og ikke har bleiebarn som løper mot enhver fare". Og koste meg gløgg og bare nøt solen og sønnen som lekte med venner, i godt selskap av Ellea.

Vel hjemme igjen var det grilltid. Og jakten på noe spiselig rundt i pallekarmene til salaten. Jeg sådde en squash i år som jeg ikke var helt sikker på hva var. Og den fikk liksom bittesmå runde frukter som bare råtnet før det ble noe av de. Men da jeg bestemte meg for å bøye litt til side potetrisene som sto på siden, kom denne kjempen fram fra undersiden av squashplanten.. har du sett!!!
Ikke noe småtterier dette nei. Og undertegnede bruker altså 8 og en halv i hansker. (tror jeg). Så det er ikke noe barnehånd akkurat.
Men prestasjonsangsten grep meg, så den ble ikke fortært i dag. Men lurer på om den skal skjæres i skiver, så marineres i olivenolje, sitron, salt, pepper og hvitløk, før den stekes i panna. Vi får se. Herrekongsverre for en dimm på den der du!

Ellers er det ganske gøy med de frøplantene som ikke er helt planlagte. I år var jeg så lei meg fordi jeg ikke hadde sådd valmuer. Men de popper opp overalt alikevel. Så den saken er jo grei.
I forfjor sådde jeg Iberis Umbrellata. Og siden da har de selvsådd seg på samme plass, hvilket passer utmerket. Men noen er mer stanhaftige enn andre. Hvordan denne har funnet veien ut igjennom knotteplasten vet ikke jeg?
God sommer, folkens!
Blogglisten

3 kommentarer:

hildeG sa...

Flott squash! Selv om det er en god stund siden jeg hadde bleiebarn, husker jeg og gjenkjenner følelsen. Så deilig når de endelig begynner å få litt vett og ikke trenger å fotfølges absolutt HELE tida...

Ellen Walnum sa...

Ja det var en ordentlig deilig dag på stranden var det. Må gjentas! Utrolig kuuuul squash, gleder meg til min papaya pear er spiseklar.

Her har det også poppet opp en dobbel peonvalmue som har frøsådd seg. Skal bli spennende å se hvilken farge den har:)

Unknown sa...

Det er virkelig deilig å kunne nyte strandturer uten masse jag etter unger hele tiden, men det er da man skjønner at ungene begynner å bli "litt" for store;-D
Jeg skulle virkelig ha hatt en slik hage som deg, tenk å kunne gå ut å bare plukke det man har lyst til å spise!Herlig!!
Det ligger noe til deg inne på min side;-)

Klem fra Grete

Related Posts with Thumbnails