ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

torsdag 26. august 2010

Jeg er vel en av de smarteste jeg kjenner!


Joda... det kan man se på potetene...

Den dummeste bonden får de største potetene eller noe sånt i den duren, heter det visst.
Jadda...

I dag bestemte jeg meg får å høste potetene.
La meg si at det ble en middels blomsterpotte halvfull... hvordan er det mulig????
Nesten en hel pallekarm full med potetplanter og så såååå lite???? Sånn var det i fjor også. Jeg fatter ikke hva det er jeg gjør galt? Poteter skal jo være bænkers det da?

Planen min i dag var følgende:
Fiskegrateng med revne gullerøtter (innkjøpt, glemte å plante-kanskje likegreit) romanobroccoli fra hagen og poteter fra hagen.. yeh right!!
Potetene er jo rene sorgen. Etter jeg har kastet halvparten som var råtne og ekle, så er det knapt til en middels skilsmissefamilie igjen.
Broccolien.. herregud. Planter på størrelse med en liten bil. Men etter at blader og x-antall dyr var rensket bort, satt jeg igjen med et bittelite markspist hode som lå i eddikvann sammen med en hel skoleklasse av mark... Ble så kvalm at jeg hev det i søpla.

Nei vettuhva.. godt jeg ikke er bonde sier jeg bare.
Blogglisten

13 kommentarer:

Furulunden sa...

Må bare le litt jeg... av kommentarene dine altså;) Orker ikke lete opp hvordan jeg kan koble min blogg til facebook.... Kan du hjelpe?? Helst på min blogg;)

Mete sa...

Huff, da! Jeg tør ikke ta mine poteter enda.. Fikk skrekken da jeg tok opp løken... Noen var mindre enn da jeg satt dem. Hvordan er DET mulig?!?

Sagae sa...

Turbolotte, bloggen din blir bare bedre og bedre. (selv om grønnsakene ikke blir det)

orchis sa...

Ler og ler... Ikke av deg, men med deg. Bedre lykke neste gang - om du gidder, da. Selv har jeg overgitt det meste av grønnsakdyrking til de som kan det, og er heller god kunde! :)

Unknown sa...

Mete.. ja min løk orker jeg ikke tenke på en gang. Godt å høre at det ikke bare er mine som er mindre enn da jeg satte de. Ha-haaa!!! Kanskje vi skal starte småløkenes landsforening?

Ellers: Takker for støtten,alle.

GAWO sa...

Huffda, her tar du nesten motet fra en annen hobbybonde. Jeg sådde noen tidligpoteter og vel, jo det gikk for så vidt greit. Fine, men ikke så mange. Har noen av den seinere sorten som skal opp nå snart, men nå lurer jeg virkelig på hvordan de ser ut. Åkeren er ikke store flekken, men litt artig er det lell. Har ikke peiling på poteter og hva de bør gjødsles med, men i år ble det rett og slett saueskitt. Skitt òg tenkte jeg og tok det jeg hadde nær hytten. :-)

Jeg likte bloggen din. Er det greit at jeg linker? Stikk gjerne innom meg og se om du liker noe på mine blogger. (Jeg har to bloggen :-) )

Elisabeth sa...

Da kan vi dra den slutningen av potetbonde er intet fremtidig yrke for deg *ler* Jeg venter på mine gulerøtter, ennå er det pytte små, men babygulerøtter, jaja det er jo godt det også. *håpefull ennå *

potentilla sa...

Jeg er kjempefornøyd med at du fortsetter å prøve ut ting så slipper jeg.
Ergo fortsetter pallekarmene mine å være fulle av alskens greier istedet for å bli mislykka kjøkkenhage.
Stå på!!

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Mens de andre "ler" av deg, skal jeg prøve å komme med forklaring på hvorfor potetene har blitt som de har blitt.(Trøsteklem)

Kan minne om tørr-råte dette her Charlotte.Små råtne potetet, og de andre råtner sakte men sikkert i løpet av en tid. For å unngå denne soppsykdommen må de sprøytes av en proff. Vanlige folk får ikke kjøpt slikt sprøytemiddel.

Min Verden sa...

Råtne og små poteter kan være tørråte. Du kan lese mer om tørråte på nettet. Vi har hatt det samme på våre poteter hos oss. JEg vet ikke ennå hvordan avlingen har gått. Det gjenstår å se. Vi dyrker litt mer - slik at vi har gjennom hele vinteren. Tegn er at riset plutselig visner ned... Nå ser jeg at noen over antyder det samme, så - lykke til.

AnKa sa...

Hihi en god latter forlenger livet. Du skriver så herlig. Men jeg ler ikke av avlingen din:( ærgelig!!!!!
Men prøv å sett potet i ei stor platbøtte med hull i bunn... vet av flere som har fått fin potet i gamle vaskebøtter:)
Ønsker deg ei flott helg:)

Mari sa...

Du er nå så søt da :D Hahahaha! Har også hørt det der at poteter skal være det letteste å dyrke i hele verden, men jeg synes ikke det blir noe greie på dem her heller... Tørråte fikk vi i måndeskifte juli/august. Det ser en når bladene får et grått belegg på undersiden og etterhvert begynner å skrumpe inn. For å unngå at soppen går inn i potetene bør en fjerne potetgraset ganske fort.

Potetene her ble satt 17 dager tidligere enn i fjor, men det ser ikke ut som det hjalp noe særlig på avlingen og det blir "ertesuppe" på oss igjen i vinter. Merkelige greier...

Mari sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Related Posts with Thumbnails