ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 30. april 2012

TurboLotte prøver seg atter igjen på Lewisia


Lewisia... Ååååå du kjære Lewisia. Hvorfor svikter du meg? Hvorfor vil du bare ikke?
Jeg har prøvd denne mange ganger. Veldig vanlig å få kjøpt på de fleste hagesentere. De ser litt stusselige ut der de står blant Petunia og milion bells. Men de er jo skjønne da. Man må liksom dykke litt ned i blomsten for å se hvor vakre de er.


Men jeg har ikke fått de til, rett og slett. Jeg har prøvd å plante dem i beddene. Nope. Det blir for fuktig. Så har jeg prøvd å plante dem blant noen runde stener i gamlehagen. Nope.. for tørt.
Men som jeg har skjønt så vil de ha det litt "kummelig" som det så fint heter. Joda. Nå har jeg prøvd å rett og slett plante dem litt skrått på fjellet, med jord rundt da....


Kan dere holde dere her nå da??? For hvis dette funker.. hahah.. ja da er en ny dille på gang. Hvis ikke? Nei da kan dere dra der Peppern gror.


En av tingene jeg elsker med denne nye hagen er alle steinene. I den gamle hagen hadde jeg ikke steiner og fjell. Bare dum skifer i jorden. Ikke akkurat like stas.
Så jeg er spent på hvordan jeg klarer å utnytte dette. Denne sommeren blir jo et eksperimentår i den forstand.


I gamlehagen kunne jeg ikke ha så mye stenbedsplanter, av "obvious reasons."
 Så i går måtte jeg bare få kjøpt noen. Rett og slett nærsyntplanter. Jepp. Her må man ofre knærne for å bøye seg ned for å få sett disse skjønne greiene.

Men det er jo slike ting som også gjør en hage artig.

Litt sånn oppdagelsesferd rundtomkring.

Kjøpte flere, også noen små nåleflox. Men de er så små at de gjør seg knapt på bilde!!Kveldssolen skinner innover baksiden av hagen. Det stakkars dukkehuset.. hva skal jeg gjøre med det? Fikse det? Rive det?
Jeg klarer ikke å bestemme meg. Jeg burde flytte drihvuset dit det står egentlig. Men det er jo ikke gjort i en fei det heller.
Ikke så mange blomster her enda. Men alle Rododhendronenennenneneen...(!) i midten av bildet blomstrer om ikke så lenge. Er ganske nysgjerrig på de ja. Men flyttes må de. Roser må få plass. Rådyr eller ei.


Kveldssolen kommer nå rundt igjen på andre siden. Her nede er det sol hele morgenen og på kvelden igjen. Vet ikke om det er en fordel for drivhuset eller ikke. Litt lite sol helt inntill der midt på dagen ja. Selv om det enda er litt tidlig kanskje?


Kunne godt vært høst når man ser på lyset i kveld. Merkelig lys egnentlig. Men i morgen har de meldt litt varmere vær, og sooool!!!
Det håper jeg. Så jeg kan få sittet på verandaen med kaffe uten å blåse bort.. Er jeg heldig kommer det besøk også? Jeg har i alle fall kaffen klar.  Fri på en tirsdag. For en luksus!!!

I morgen er vel den store hagedagen i norge. Jaja.. 1 Mai skal man jo gå i tog og alt det der.. men etterpå da. DA kan man jo, og MÅ man jo bare hage!!!
Blogglisten

9 kommentarer:

Margareth sa...

Ååååh for noen deilige Lewisia du hadde skaffet deg!! Hvor hvor hvor kjøpte du dem?? Må ha, bare må ha.. må prøve i mitt blomsterbed! Du snakker om dille ja...falt veldig for disse jeg!
By the way, ses i morgen :-D

christine sa...

Den blomsten har eg aldri sett, så eg må spør på jobb i mårå om dei har den.

Har planta rhododendron, rabarbra, steinbedsstaudenen som du o har, tusenfryd frø og ein sommerblanding. Så nå blir det spennande og se om ka som komme seinare.

Eg ska jobba i mårå på Plantasjen, så der blir det sikkert kjempetravelt, det har det vært både i går og i dag. Men det e då det e kjekt.

Ønske deg ein fine 1 mai, og forhåpentligvis fint vær.

Unknown sa...

Christine: Ja det har de helt sikkert. Hvis ikke så har i alle fall Bogrønt den.
Så artig å jobbe på Plantasjen!

Unknown sa...

Christine: Ja det har de helt sikkert. Hvis ikke så har i alle fall Bogrønt den.
Så artig å jobbe på Plantasjen!

stallnilsen sa...

Sonne skjønne planter du har kjøpt, håper virkelig du får de til, så fint du bor, sant so du sier, at det e jo høstfarger på bildene dine, men det e jo vår ,,,heldigvis, ha en fin kveld, og nyt fridagen imorra, hilsen Lisbeth ;)

hagen vår sa...

De er så utrolig vakre. Som deg har jeg prøvd dem mange ganger uten å lykkes. Beskrivelsene dine passer utrolig godt, men nå går det, ikke sant?

krepsemor sa...

Sukk, åhja. Lewisia er virkelig en vrien plante. Jeg sådde noen for et par år siden, og de hadde blomstret i år, ja, kunne gjort.....På min runde i hagen i går, så jeg at de alle sammen hadde råtnet bort, uhuuu! Da passer den nok ikke i min hage! Ønsker deg lykke til med dine, de var nydelige!

Britt Åse sa...

Å, jeg elsker den overgangen fra orange til pink i de Lewisianene, så mykt og så smellende heftig, samtidig! Men, å få dem til å overleve - da må man vel nærmest hete Magnar eller noe, da.

Ellen Walnum sa...

Ja jeg krysser også fingrene for at jeg skal klare å overvintre dem denne gangen, men jeg må innrømme at jeg har ikke den helt store troen......

Related Posts with Thumbnails