ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 9. juli 2012

Boasnegle eller Boakjølsnegl, kjekk å ha!! Se hvorfor.


Ja jeg har jo hørt at Boasneglen er kjekk å ha. Den er visstnok ganske territorial, og med det, jager den bort andre snegler. Forhåpentligvis brunsneglen og andre ulumskheter.

Hva sier Wikipedia om denne?(Sakset direkte)
Boakjølsnegl (på latin Limax maximus), på norsk også kalt Stor nakensnegl, leopardsnegl, tigersnegl, kjellersnegl, akersnile, boakjølsnegl og boasnegl, er et bløtdyr og tilhører de landlevende lungesneglene. Den er en av «nakensneglene» uten synlig skall og hører til i gruppen av kjølsnegler.
Boakjølsnegl er fra mars 2011 artens norske navn.[1]

 Og i går kveld fikk jeg jommenmeg beviset for det!


"Hvem er du? Og hva gjør du her ved min stein?"


"Ja hvis du ikke skynder deg, så begynner jeg å spise på deg altså!"


Med "øynene" godt plantet på hver av skogssneglens rumpeballer, begynner den bokstavlig talt å jafse ivei på den! Skogssneglen "løp" for livet. 


Og her ser man Skogssneglen i vill fart bortover, pustehullet vidt åpent. Ser nesten ut som meg selv på joggetur! Skal si den fikk fart på seg. Den lille brune sneglen oppe i venstre hjørne skjønte tegninga ganske fort og stakk fort fra stedet. 

Så joda. Her blir alle Boasnegler.. kremt, Boakjølsnegler, spart. Alle andre blir klippet i to. 
Har en enorm en under verandaen som jeg har døpt Steinar. Han pleier å komme opp om kvelden å ta seg en runde. Så her er det bare å være forsiktig så man ikke trør på han. Men.. han er svæææær...urk. 

Så da var den saken klar!! 

Blogglisten

11 kommentarer:

Maria sa...

Første gang jeg har sett det der, ja. Jeg vurderer å revurdere min "alle snegler er ekle å tråkke på, og bør derfor behandles likt. Med saks."-beslutning. Jeg skal sove på det!

RandiA sa...

Jeg liker ikke snegler....men det var en veldig fin reportasje.

Kathrine sa...

Jepp! Jeg har en stor familie av boasnegler som "passer" på hagen min:) To store og fem, seks barn i år.
Fine er de.

:)

Britt Åse sa...

Helt korrekt, og veldig flott :-) For et par kvelder siden observerte jeg en bia som var i full gang med å spise på en Iberia :-) :-) :-)

Marianne sa...

Ha-ha! Hvis Steinar er ensom, så bare send meg en kommentar så skal jeg sende opp en svartsekk med mange kompiser til han :-)

Britt Åse sa...

boa !!!

Britt Åse sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Linda sa...

sant sant, men jeg beholder ikke alle voktere... de spiser mye i hagen de også... Men noen er greie å ha. Vi har ikke brunsenglen her enda...mon tro hvor lenge det varer...sukk

Wenche sa...

Ja de er veldig kjekk å ha i hagen :o) Har hatt flere i min hage som jeg passer veldig godt på. Ikke bare spiser den andre snegler men den rydder også opp i alt det visne som ligger i bedene :o))

Turid sa...

Dette er jo historien om den gode, den onde og den grusomme, hvem som er hvem skal jeg la ligge, men snegler urkh....
Føler med dere som har det, men til gjengjeld har vi 30 minusgrader på vinterstid og våren kommer ikke før slutten av mai ;))
Nyt sommeren så lang den er.

Bente sa...

Jeg har lest om dem..men ikke sett snurten til e eneste i hagen! Jeg ønsker meg. Kanskje jeg skal ut og lete i skogen neste gang det regner!
Stell godt med din!
Ps noen sa til meg at selv om vi klipper,overlever egg som klekkes!

Related Posts with Thumbnails