ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

tirsdag 3. februar 2009

Nå er jeg lei av å fryse

I fare for å bli kastet ut av Hagegals bloggliste.. ( ok, bare tulla da.. he-he ) risikerer jeg her stort og skriver om jakka.

I går hadde Pappa bursdag, og jeg tok en tur på kirkegården. Vinden ulte og det var utroooolig kaldt. Satt der å hulket med en rose i frosne hender. Ikke noe stas. Synes syndt på han som måtte ligge der i kulda, og synes synd på meg selv som satt der helt alene i hele verden. Slik føltes det i alle fall i det øyeblikket.
Etter en stund måtte jeg hjemover igjen og snublet og skled bortover den humplete, delvis islagte veien på mine teite høye heler. Kule på jobb.. utrolig teite på snø.

Så da bestemte jeg meg at nok er nok. Jeg har aldri helt omstilt meg fra da jeg bodde i Italia, og kåper og slikt var nok om vinteren. Nå er jeg lei av gå rundt å trippe på høye glatte heler og fryse i dumme kåper. Jeg vil ha en jakke!
Så på vei hjemover stoppet jeg på vårt berømmelige Vågsbygd senter.

Butikk 1:

"Har dere noen boblejakker? Slike sorte lette noen?"

"Nei DET har vi da aldeles ikke!!"- Var svaret jeg fikk. Uuuupsss. Visste ikke at det var så fælt å spørre om? De hadde da Ilse Jacobsen gummistøvler og masse regnkåper og andre klær??? Ok... sorry.

Butikk 2: "Har dere noen slags boblejakker? Slike sorte lette noen, sånne skikkelig varme?"

"ææææææh... ja? Her?" Sier damen og så vidt løfter armen og peker slapt bort på et stativ med masse gensere... Innimellom der finner jeg en liten tynn sommeraktig jakke. Sort glinsende, med masse strass. Helt kort med pintrange armer. Sikkert grei til 17 Mai toget.

"Har dere ikke noen andre typer?"

" ææææææææææææhhh... vettikke?" OK.. drit i det.

Butikk 3: Jeg ytrer frampå samme spørsmål. En jentunge på toppen 13 ser på meg.

"æææææææææhhhh.. kanskje?" Og så forsvinner hun for å ikke komme tilbake. Jeg står der som en "foret nattlue" og skjønner ikke bæret. Men finner selv noen store boblekåper med metallbelte.. næh.. ikke helt min stil.

Butikk 4: Samme spørsmål.

"NEI!"...

Himmel, skulle tro jeg skulle kjøpe narkotika..


Så da vender jeg nesen hjemover. Ikke noe jakke på meg nei. Jeg er bare nødt til å fryse ihjel jeg ja. Fortjener tydeligvis ikke noe jeg.. snufs-snufs... osv. Ikke noe særlig dramatisk og sippete heller..


Så kommer jeg forbi en sportsbutikk som holder på å legge ned. Opphørssalg. Joda, vi kan jo prøve.

En smilende ung mann ( toppen 14...hvorfor er de ikke på skolen?????) bekrefter det jeg spør om og sier.

"Ja klart du må ha det. Himmel, du kan ikke gå rundt i den der!" Og viser fram en sort tykk men utrolig lett jakke. Passer som et skudd. 50% avslag og greier.

Kan det bli bedre.

Strålende lykkelig kan jeg nå gå ut og være et normalt menneske. Jeg ser ut som en sort Michelin Mann..
Men det gjør da ingenting. Begynner vel å bli i den alderen hvor ingen bryr seg om hvordan jeg ser ut alikevel. Off the marked kan man vel si. Så da er det komfort som teller!! Hurra!!
Her ligger vidunderet på stolen på jobb. Stygg som juling!! Men gud så god.
Blogglisten

18 kommentarer:

nefertiti sa...

Vi kommer alle til et punkt i livet... :-)

Sigrid sa...

Syns jakka var fin jeg :-)
Du har da enda mange år til du når den alderen. Jeg derimot..........

Anne på Moseplassen sa...

min beste vinterjakke ever (målt i varme) var en dujakke fra en sportsforettning, dette var dog 80-90 skillet hvor dunjakker fremdeles var vare, men den var fiiin :) og varm :D Og rosalilla i en metalllok.. :O

Bønna sa...

Ellers er det verd å merke seg ag de innfødte bruker ofte allværsjakker. Fordelen med dem er et de kan brukes i all slags vær.. Veldig praktisk i Norge.

Veronica sa...

Av og til må utseende vike for komfort.
Tenkte å nevne at Bergans har en sort boblekåpe,ikke sånn stor boblere,men småboblete,pen i snittet er den vist også.

Ps: Det bildet i headingen min har jeg ikke tatt selv det er lånt.

Anonym sa...

Da jeg var 30 sa jeg at jeg var for gammel til å gå rundt å fryse. Jeg kler meg etter temperaturen ikke for å ta meg ut. På sommeren er jeg nok anderledes. Hurra for vinternorge og tommelen ned for de teite butikkene du var innom.
Jakka di er da ikke så stygg! Se deg rundt, ser du ikke andre i varme, praktiske klær også? Ha en varm uke :o)

Britt Åse sa...

Gratulerer med fornuftig investering! Synes den var fin, jeg :-)
Forresten - de barna på butikken er sikkert minst 18 - det er bare vi som blir eldre, skjønner du ;-)

Harryford sa...

Ingen klarer å få den jakka til så skinne som du! - - Hadde de ikke boblebukse i samme stilen? ;-)

Unknown sa...

Takk for støtten folkens!! :-D
Ja Britt Ase...det er de sikkert.. huffameg.. jeg føler meg gammel.

Ellen Walnum sa...

Jeg synes jakka var fin jeg også:-) Jeg fikk kjøpt meg en skrekkelig juksepels for noen år siden. Den er god og varm den:-) Godt å ha den akkurat nå.Sitter på bussen til Kongsvinger (jeg avskyr buss!!!) Det var 12 blå da jeg kom til Gardermoen og det er neppe noe varmere i Kongsvinger........

elle-melle sa...

Herlig beskrevet, Charlotte!
Vi bor tross alt i et kaldt land og da nytter det ikke å gå rundt å innbille seg noe annet, iallefall ikke når man er over den alderen hvor utseende og de andres meninger betyr ALT!
Godt og varmt kjøp det der.

Petunia sa...

Har slutttet å tenke på hvordan jeg ser ut for lenge siden. Her går det i ullunder, store gode varme dunjakker og luer, sjal votter og skikkelige tykke gode støvler med sklisikker såle.
Men jeg er jo snart 45 da;)

Elisabeth sa...

Det var jakke si det!
Ytterplagg som skal brukes på tur må nemlig være varme og praktiske, det er det viktigste. Men når det er sagt så synes jeg den var fin også jeg da...har nemlig omtrent samme selv *hvisker*

Unknown sa...

Harryford: Nei altsåå... boblebukse. Det har jeg ikke hatt siden barnehagen. Ha-haaa!!

Sagae sa...

Surfer nedover hagegals blogger og ser at det er 2 av dere som fryser - og ja det er jaggu kaldt og jeg også er lei av å fryse!! På kontoret er det nå så kaldt at det er like bra jeg ikke har en termometer for å bekrefte hvor kaldt det er.
Selv liker jeg faktisk kåpe bedre da den varmer nedover lårene - spørs på hva slags kåpe man har - det er ikke alle kåper mann fryser i :)

Havfruen sa...

Hoho...jeg passert 40 før jeg lærte og kle meg. Men nå er det ullunder og dunklær ja. Men så er jeg ute i alt slags vær. Lærte omsider, heldigvis, at det finnes ikke dårlig vær..bare dårlige klær. Kommer med alderen. Lue sitter litt langt inne enda. Men jeg prøver...
Lykke til :-D

Jorunn sa...

Boblejakke er ett must i kulden. Jeg elsker min. Uten den hadde jeg frosset ihjel for lenge siden...

Sv. Jeg ser hva du skriver, og så grøsser jeg. Hvis jeg får barn en gang og ender opp med sånn jordmor som hun jeg skrev om, ja stakkers henne.. Bedøvelse eller ikke.. Hun går rett i bakken om hun sier noe så dumt som det. Men du har helt rett, de har jo bedøvelsen, men å true meg med djevelen, ja da ber du om bråk. Hehe...

AnitaH2 sa...

Charlotte, du tilhører den typen kvinner som - selv når de passerer 80 - kan tre på seg en striesekk, stikke hodet inn i skapet og finne et matchende belte,og vips: Se lekre ut. Så du får ingen medlidenhet herfra!
;-) Men var det på Spieler? Har litt alenetid torsdag...

Related Posts with Thumbnails