ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 28. desember 2009

Snø og frø

016

Det er kaldt. Men det gjør ingenting. Det er da mye bedre med dette hvite og vakre, kalde og knasende, enn det vi pleier å ha: Mørkt, vått, grått og skittent?

Så jeg klager ikke. Tvert i mot. Det er en fryd å kikke ut av vinduet når det er slik. Hagen har liksom tatt på seg vinterkjole. Og hun kler det godt, spør du meg.

003

I dag var jeg en tur hos Ellea. Og ingen ting er som et besøk hos en felles hagegal for å få frøfoten i sving! Så her er en liten liste over dagens sådd:

Jepp, ikke dårlig sånn for litt romjulssåing vil jeg tro. Så får vi ta staudesådden i løpet av noen dager her. Og så de fleste sommerblomstene etterhvert.

012

Stemorsblomst. Yesterday, today and tomorrow. Frø som jeg fikk av Ellea og som jeg sådde tidlig. Men de har stått i drivhuset etter prikling uten noe særlig action. Men de vokser da sakte men sikkert.

011

Skulle gjerne hatt disse inne. Men da klapper de bare sammen. De liker seg best her ute i drivhuset. Litt trist egentlig.

010

Ikke alle Pelargoniumene har bestemt seg for at det er vinter. Her er Magnda som sto der og blomstret helt alene.

013 017

Lysekronen fra Netthandelen fungerer fremdeles helt utmerket. Lager et kosleig lys.

020 
Har prøvd meg litt på fotografering uten blitz. Her gjelder det å holde kameraet musestille. Men det går egentlig ikke. Man må vel ha stativ til slikt.

Men det ble da ikke så helt galt. Det er kun månen som lyser opp her, og husene bak trærne der.

Litt artig hva?

En kan se skyggen av epletreet på høyre side i sneen.

Ellers har jeg ferie nå. Jeg blir egentlig bare stresset av det! Nå vet jeg jo at de andre sitter på jobb og jeg sitter her og gjør ingenting.. får helt noia. Men det MÅ jeg bare drite i. Og jeg øver meg helt til onsdag. Da skal jeg jobben noen timer.

Og neimen om jeg får brukt opp de fire ferieukene i år heller. Hadde spart siste uken til jul. Men siden det er helligdager og slikt, så gikk ikke kabalen opp. Herrekongsverre så dårlig jeg er til å planlegge.

Blogglisten

8 kommentarer:

Britt Åse sa...

Så deilige bilder :D
Jeg spadde meg vei til drivhuset selv i dag (det har jeg glemt å blogge!) og kikket innom for å se om det står til liv der inne. Det gjorde det. En av pellisene blomstrer.

krepsemor sa...

Neimen, har du begynt å så? Fy søren, nå må jeg få opp farten jeg også! Fikk katalogen fra Impecta i dag, men jeg har da masse frø....Sitter her og nipper til et glass rødvin, skål!
Skal ikke så staudefrø før i 2010 har jeg bestemt, så det så! Men da skal her såes mange!

Anonym sa...

Flotte bilder - både ute og inne.

orchis sa...

Fine bilder fulle av stemning og forventning! Ser du liker sukkulenter - og de liker tydeligvis deg! Har noen som jeg tror du ville like. Vent å se!
Anbefaler deg å kjøpe et kamerastativ. De koster ikke allverdens om du kjøper brukt på f.eks. Ebay. Du vil få STOR glede av det.
Ønsker deg og dine fortsatt fine romjulsdager.

Unknown sa...

Ja orchis. Ser du kaktusen bak der som jeg fikk av deg? Den vokser som bare det!

Hilsen fra landet sa...

Se der ja, planleggingen er i gang, og hagen kan jammen være fin snødekket også! :-)

josimo sa...

Rart dette her,så fort det blir lysere ute så våkner blomster hjertet til liv igjen.Satt selv og så på frølister i går

Kos deg

orchis sa...

La merke til kaktusen, ja :) Håper du får blomster på den om et år eller to.

Related Posts with Thumbnails