ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 16. februar 2009

Sol inne snø ute

Ute snødde det mye i går og litt i dag. Det har vært så fint. Men i dag er gråværet tilbake.

Jeg fikk meg en laaaang drivhusøkt på søndag. Litt for høy spireprosent på Ridderspore Magic fountains og en annen ukjent type fra min søster. Lav blå, kaller vi de bare.
Petunia burde også prikles egentlig. Men de er så smååååååå…. får se om jeg får gjort det i kveld.

001Her er nesten halve undervannigsbrettet fylt opp.. og jeg har ikke sådd alt enda.. ser at jeg kommer til å slite.. i år også. At jeg aldri lærer? Men jeg har jo ikke priklet sååå mange. En sort per rad her. Og noen er det til og med 3 stk i hver potte!

002  Pellisstiklingene lever i beste velgående. Vokser gjør de også. Heldigvis tok jeg stiklinger av de fleste, for noen av “foreldrene” har strøket med i løpet av vinteren. Men ikke så mange.

 

 

 

 

003

 

 

Her står foreldrene å koser seg. Det er en spesiell følelse å stå i drivhuset når det blir lysere ute. Inne var det 15 varmegrader, og ute var det –4 og tett snøfall. Virkelig verd alt strevet med å montere et slikt hus.

 

Ellers, siste news. Vi blir her. Idioten som eier huset vi ville kjøpe, går opp i pris hver gang vi byr. Nå gidder vi ikke mere useriøse megler og teite greier. Vi blir her.

Vi leker med tanken på å lage nytt bad nede,eller noe annet. Nye sofaer skal vi i alle fall ha. Må bare finne en smart løsning så Vilja ikke klorer dem opp som hun har gjort med disse.
Jeg er skuffet.. ja. Men egentlig, når den verste skuffelsen har lagt seg. Så er jeg egentlig litt lettet også. Tenk for et stress med flytting og pes. Her er alle plantene på plass og slipper å grave opp og være redd for at de skal stryke med underveis. Nei det er best slik.

Det er liv i ferskentreet. Plommetreet ser trasig ut enda. Men det kommer seg nok. Blir litt spennende dette ja. :-)
Dessuten har jeg jo plantet masse nye tulipaner som jeg ikke har sett enda.

Blogglisten

14 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Jeg er så glad for å beholde deg i nabolaget. Og så er jeg glad for at dere har fått ro for å bli der dere er. Som du sier.....dere slipper alt stresset.

Godt å lese at du er igang med såing og prikling igjen:-)) Vi får prakke paprika spirer på noen andre vi, det er jo noen å ta i Vågsbygd Hagegale....

Når det gjelder pelliser.....det ser ut til at min Rio Grande ikke klarer seg allikevel.....har du tatt stiklinger av den?

Ellen Walnum sa...

å ta av....skulle det være.

Unknown sa...

Ja mener jeg gjorde det. Ellers er planten ganske stor nå og jeg kan godt ta noen fler stiklinger av den. Litt bøs å få til den der. Men absolutt verd det. Utrolig fin.

Elisabeth sa...

Jeg leser med stor glede at det er flere som "aldri lærer" *ler* Da føler jeg meg ikke så ensom i min voldosmme trang til å så alt mulig..;)

Anonym sa...

Kos dere der dere er, dere! Det dukker garantert opp andre hus som er minst like fristende seinere.

Marit sa...

Sikkert en lettelse å bli der dere er ja, for det er et fryktelig pes å flytte. Been there, done that.
Hyggelig med snø utenfor og pelliser innendørs. Det er koselig med drivhus!

IngunnBW sa...

Panikken begynner å ta meg mht plass for alle de nye frøene jeg har sådd. Og enda kommer det flere. Trangt er det på planterommet fra før, men dette tar jo helt overhånd :) Moro er det jo da!

Det høres behagelig ut at dere blir der dere er. Jeg har flyttet 2ganger og kan jeg unngå det, gjør jeg det ikke igjen. Det er et slit uten like. Men man får jo tatt en grundig opprydding da...

Anonym sa...

Heisann. Ser du har hagetekke :) Moro å lese om drivhuset ditt og se alle plantene. Så flink du er. En gang for mange år siden var jeg såå flink til å så tidlig i februar og få mange spennende planter og tomater osv..., men nå rekker ikke tålmodigheten til. Har drivhus, men ikke noe varmekilde der inne. Får jeg spørre hva som skal til for å få til det?? Er det mye arbeid og penger tro??

Unknown sa...

Ruth Synøve. Nei det er ikke noe problem. Jeg har en liten drivhusovn, som en liten vifteovn som står og går når temperaturen synker. Den kan du stille inn som du vil.
Har dradd en ledning fra huset og inn i drivhuset.
Om vinteren isolerer jeg med bobleplast for å spare litt på strømutgiftene.
Virkelig verd det!

AnitaH2 sa...

"Noen" i Vågsbygd hagegale er helt klar for paprikaspirer. Men vil de ikke bli fryktelig strantne hvis de ikke får tilleggslys?
Godt å beholde deg i nabolaget. Da kan jeg fortsette å renne ned dørene hos deg? (3-5 ggr/år som nå?)

Petunia sa...

Petunia føler ikke noe behov for å pikles,,bare for å ha oppklart noen misforståelse på det området.
Og jeg er ikke så liten...står jeg på tærene, er jeg garantert over 170!


Ellers må jeg jo si at å ha grønne fingre virker som en flott hobby.

Unknown sa...

Anita: Ja himmel og hav. Her er nok å ta av.
Petunia: He-he... Tror du er ferdigpriklet.

Ellen Walnum sa...

Å nå ble jeg glad Charlotte. Det er jo typisk at de jeg virkelig har lyst til å beholde takker for seg, mens de jeg ikke bryr meg så veldig om gror som ugress......

Igor Bacci sa...

Hi charlotte from Italy...thank u for your visit...

Related Posts with Thumbnails