ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

onsdag 25. mars 2009

Det ble lys!! Og litt papirpottestatus.

lykt

Endelig har vi fått opp lyktestolpen innerst i innkjørselen. Der ble det så mørkt at en måtte føle seg fram. Ofte fant man ikke bilen før en dunket inn i den. Og besøk? Ikke mange orket å famle seg fram i mørket til oss.

På bildet ser det jo litt kjassent ut nå, som snøen nettopp er borte og ting ikke har grodd til enda. Men det er deilig å ha lys der oppe. Lyser faktisk nesten helt ned til huset. Hepp-hepp!

drivhus

Ellers begynner jeg å slite med plassen i drivhuset ja.. nå er det ikke snakk om hvor en skal sette ting. Men OM en kan sette ting noe sted. Så nå må jeg begynne å bruke fantasien for å presse pottene ned ja. Plassen til å arbeide på er blitt betydelig mindre. Se bilde øverst til høyre.
Papirpottene på bildet nederst til høyre: Status dag…3? Vel, de er fylt med jord og satt litt sammen i en plastboks. Har sådd blomkarse i disse da. Avispapiret er blitt gjennombløtt etter vanning. Men det ser ikke ut til å gjøre noe. De virker solide og ok foreløpig.

På bildet i midten til høyre: Echiveraen hadde sterkt behov for ompotting og nye sko, virket det som. Så veldig trangt ut oppi der. Da jeg løftet den ut, så jeg at den hadde fått maaange barn. De største ble vridd av med den sterkeste entusiasme og naivitet og stappet i jord. Tror dette går strålende og det er nå ca 5 Echiveraer som søker nytt hjem. De er ca 7-8cm i diameter. Mammaen er betydelig større. Trives best i drivhus og utendørs om sommeren. Inne blir der slappe og dvaske av for lite lys og for mye tv-titting.

Så har jeg vært litt “kreativ” i dag. Har laget klar en stor potte til å ha i det ene hjørnet av Pergolaen på verandaen i sommer. En Solanum Jasminoides har fått selskap av 3 stk Pelargonium Dronning Ingrid. Stiklinger fra i fjor. Tror det kan bli fint.
Hadde Solanumen der i fjor, og den stortrivdes med å klatre oppover stengene og henge ned med hvite blomster fra taket. Og med Rosa Dronning Ingrid rundt føttene kan dette bare bli en hit.. Håper jeg.

I morgen er det terrengkarusellen igjen, årets første løp. Formen min er jo like bra som en snegle i ei saltbøtte. Men jeg går på med friskt mot. Tror det blir å spasere igjennom. Odderøya her i kristiansand er jo ikke kjent for å være flat, akkurat. Grøss……….

Blogglisten

8 kommentarer:

Sine sa...

Jeg er mektig imponert. Fy søren hva du får gjort.

Mariann sa...

Skal si det er frodig i drivhuset hos deg, masse å plante ut i hagen når den tid kommer.
Flott lykt dere har fått opp også, tenker det er greit å slippe å stange rundt i mørke.

IngunnBW sa...

Så fint det ble med lys :) Lykten er lik den jeg har, må si du har god smak - hihi. Full fart i drivhus og ellers som vanlig ser jeg! Mange planter å boltre seg med etterhvert for deg! Jeg gleder meg sånn til det blir tid for å plante dem i bedene, følge dem og se dem i blomst. Og vite at dette har jeg drevet frem selv :) Men våren glimrer fremdeles med sitt fravær. Iskaldt her!

Maiblomst sa...

Den solanumen var fin! Overvintrar du den i drivhus? Og ja, eg er imponert over frodigheten i drivhuset ditt!

Unknown sa...

Ja jeg overvintrer solanumen i drivhuset. Klipper den helt ned på høsten, da det tar mye plass ja.

Ellen Walnum sa...

Lekker lykt da! Det skal bli stas å kunne se noe når jeg kommer etter mørkets frembrudd heretter:-)

Solanum og Dronning Ingrid høres ut som en lekker kombinasjon......og du....en av babyene kan godt få plass hos meg. Men jeg skjønner jo at det ikke er særlig mulighet for å få prakket noen småplanter på deg til tirsdag:-)

Elisabeth sa...

Grattis med lekker lykt! Jeg liker den litt nostagiske stilen.
Og godt å se at det er flere som begynner å få det trangt. OG ennå er det "bare" mars *hvisker*, og det er meldt mere snø.....

AnitaH2 sa...

Jasminoides med Dronning Ingrid høres lekkert ut! Sees til tirsdag!

Related Posts with Thumbnails