ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

søndag 22. mars 2009

Yess!!! Da er vi igang!

negler

Slik kommer neglene mine til å se ut til sånn omtrent slutten av oktober tenker jeg. Hipp hurraaa!!
I dag har jeg fått gjort en hel del. Gubben tok med seg Lillegutt på Guttetur slik at Mor her kunne rote rundt i fred.
Ute var det godt og varmt i dag. Jobbet ute bare i en tynn fleece genser.

Vi har en innkjørsel som er driiitstygg.. unnskyld fjortisutrykket. Men det er det eneste som beskriver den. Grusveg oppå hellende fjell. Ikke noe heldig kombinasjon. Det er vanskelig å holde pent. Ugresset finner umennesklig feste overalt. På den ene siden er naboens garage og på den andre siden er det et slik ugressmarerittfjellknausrøys. Der vokser det bringebær, bjørnebær, lyng, eik, gyvel, mose, gress, løvetann i skjønn forening, for å nevne noe. Det er komplett umulig å få has på.

Planen min er å dra av så mye jeg kan av fjellet, og prøve å spyle bort med høytrykkspyler. Men jeg manglet en kobling til vannslangen så det ble bare beskjæring av alt for nærgående bjørnebærkvister. Tenk, de voskser i begge ender! Tuppen slår rot i bakken.. festlig. Godt jeg hadde gode hansker. Nå kan vi i alle fall komme ut og inn av bilen uten å bli klort opp til blods.

Ellers fikk jeg spylt verandaen for alskensk uhumskheter etter vinteren. Husveggen fikk seg også en spyling. Må vaske med kraftvask gitt. Hvitt hus er noe dritt.

Akebrett, snøskuffer, snowracere og andre vinterting er satt ned under verandaen. Våkner vel opp til full snøstorm i morgen. Ja ja. Da er de ikke langt unna.
Stien fra innkjørselen og ned til døren er helt på trynet for å si det mildt. Når det regner mye drar vannet med seg all grus og masse nedover, så nå er det aaaalt for mye nede. Gravde ganske mye. Men til info: En full trillebår med grus og sand blir hiiiimla tung. Ikke lett å få med seg opp igjen. Sukk..

Plattingene rundt drivhuset ble også spylt, drivhuset fikk seg en spyling det også. I det hele tatt, jeg var ganske crazy med høytrykkspyleren i dag.

Fikk sådd litt blomkarse. Lar de bare stå i drivhuset, så spirer de etterhvert. Ikke noe hast med de. Direktesåing er uaktuelt her med to graveglade katter i huset. Sukk nr. 2.

Litt småluking rundtom er jo koselig. Men litt farlig nå så tidlig. Litt vanskelig å se hva som er hva. Men det er koselig å se at det er liv.

Strødde resten av blåkornet utover plenen og tulipanspirene. Så har de fått mat.

Men skjønner ikke helt. Den Agapanthusen. Den står nå der med grønne blader ute. Men noe mer enn det har den ikke gjort i to år nå. Ja ja.. time will show.

Maurene har våknet og bygger som gale i grusen. Dritt…
MEN!!! To stk liljebiller som trodde de kunne ta seg en velsignet tur for å kjøpe avisen i søndagssolen.. de kom nok aldri fram nei. Klemt i stykker med den største glede. Ingen nåde her nei.

Så nå har jeg brettet tøyet som var i tørketrommelen og jeg er egentlig ganske fornøyd.

Så det så.

Blogglisten

6 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Så flittig du har vært da!....og enda hadde du tid til en liten visitt i drivhuset mitt:-))

Riktig vakre negler, like vakre som mine!

Nina i Paradiset sa...

Nemlig!
Sånn ser man ut her i gården også!!

Aner du hvor jeg kan spørre etter en sånn rosebue som du har??
Har så innmari lyst på en sånn, skjønner du.

So long!

AnitaH2 sa...

ÆÆÆÆH! Er de her allerede, de lakkrøde?! Åh, jeg skal ut og knuse i morgen den dag!

Ellers tar jeg hatten av for innsatsen!

Men går det an å ha agapanthus ute om vinteren?

Unknown sa...

AnitaH2: Yess har egentlig kverket 3 stk allerede. Helt utrolig.

Agapanthusen kjøpte jeg på plantagen. Sto vinterherdig med jeg vettasøtten jeg.

Britt Åse sa...

Bjørnebæra må bare lære at du er sjefen. Her fikk vi has på den med Roundup og utholdenhet. Jeg føre med saksa og min kjære etter med Roundup og penslet alle snittflater. I flere år holdt vi på sånn hver gang vi fikk øye på noe som lignet bjørnebær, og villbringebær også, forresten. Nå er vi kvitt dem, sikkert midlertidig, men dog.

Du har jo vært kjempeflink i dag!

Mete sa...

Hørtes ut som du har hatt både en produktiv og fantastisk dag! Bra jobba, jente!
De røde likte jeg ikke, men de er kanskej ikke kommet over broa enda?!?

Related Posts with Thumbnails