ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

lørdag 21. mars 2009

Pottemaker for Dummies

Vel i disse såtider, og for ikke å snakke om prikletider, så begynner det å bli glissent i pottestabelen hos meg i vertfall. Gjerrig og lat som jeg er, så gidder jeg ikke kjøre å kjøpe nye priklepotter.
I fjor gikk jeg til innkjøp av en slik pottemaker. Brukte den litt men ikke så mye. Så i år tenkte jeg å være “flink pike” å bruke den litt mere.

Jeg tror ikke den er suveren til den type planter man sår veldig tidlig og som skal stå i samme potte lenge. Slik som stauder f eks.
Så jeg satser mer på sommerblomster her, som f. eks erteblomster og blomkarse eller lignende. Da kan man sette hele potten rett i jorden.

Jeg kjøpte pottemakeren min på Runabergs frøer på nettet. Men vet at I Gors hage har hatt dem også.
Så i kveld har jeg snurret sammen en del potter. Her er en “Pottemaker for Dummies” som jeg er så glad i.. he-he.

007 015
Man tager: 1stk Pottemaker og 1 bunke aviser. Jeg bruker Fædrelandsvennen, antar at VG, Nordlys eller liknende er like bra. Men størrelsen typ VG er hva jeg viser med her. Her bretter jeg 1 side på på midten så bretter jeg den ene kanten to ganger ca 1 cm for å få forsterket toppen.
010 011
Rull avisen rundt pottemakeren, med den brettede kanten øverst og la det være en bit igjen nederst. Denne kanten brettes inn i midten av bunnen. Lurt å brette sidekanten inn først så den blir stramm og fin.
012 016
Press forsiktig ned mens du ruller rundt og rundt. Slik blir bunnen.
013 Jeg kan aldri bestemme meg om jeg vil ha brettekanten inni eller utenpå. En smaksak antar jeg.  Her er et eksempel av hver. Tror kanskje utenpå er best.

Rull i vei!!

Blogglisten

7 kommentarer:

Elisabeth sa...

Stilig, og ikke minst miljømessig bra. Vurderer å kjøpe en slik selv ;)

Harryford sa...

Hmmmm - gjerrig og lat må være noe du drømmer om! ;-)

Jo jeg har tenkt på disse "pottene", men det har nå blitt med det!
Kan du ikke "følge" en av disse pottene med et bilde en gang i uken, bare for å vise hvordan de ter seg! Jeg tenker, holder de i 14 dager eller 1 måned! Har tykkelsen, antall ark, noe å si for holdbarheten tro!
De egner seg vel ikke for undervanning - eller! (Blir reine mastergraden dette! ;-) )

Mokki sa...

Lurer på om jeg skal mekke noe sånt selv - jeg er så lei av å vaske potter om høsten.

IngunnBW sa...

Så flott forklaring! Nå fikk jeg lyst til å pørve selv :)

Ellen Walnum sa...

Jeg har vært litt betatt av denne pottemakeren, så det skal bli gøy å følge pottene dine og se hvordan de arter seg.

Har 4 stk. fuchsia stiklinger stående til deg her. Hadde egentlig 5 men jeg tror jeg bomma litt med fargen på den ene.......

Miamaria sa...

- Kan du diskutere med deg selv om vi kan få legge denne også på infosiden? Synes du er så flink til å beskrive framgangsmåten, tekst kombinert med bilder. :) Jeg prøvde nettopp å kjøpe en sånn men de ble utsolgt før jeg kom meg til - men har ikke helt skjønt hvordan de funket før nå jeg leste dette. :)

Unknown sa...

Harryford: He-he. Jo, jeg tenkte egentlig litt på det der. Skal prøve å ta et bilde i ny og ne, for å dokumentere utviklingen.
Miamaria: Ja bruk i vei. :-D
Ellea: Oj.. se det ja. Mulig jeg kan ta meg en tur opp litt senere i dag?

Related Posts with Thumbnails