lørdag 26. september 2009

A- for Annerledes

annderledes

ABC i bilder

Petunia har startet runde 2 i ABC i ord og bilder. Og jeg hiver meg på igjen.

Jeg har valgt ordet Annerledes. Eller Anderledes.. kan visst staves på begge måter har jeg forstått.

Jeg har alltid følt meg slik. Helt siden jeg var barn har jeg aldri passet helt inn noe sted. Føler liksom at jeg ikke er som alle andre. Om dette er en god eller dårlig følelse vet jeg ikke. Det kommer vel an på situasjonen. Jeg ser på meg selv som en merkelig skrue, og skjønner at mange ikke blir helt komfortable med meg. Kanskje fordi de ikke klarer å sette meg i en bås? Sette et merke på meg så de vet hvor de har meg? Jeg vet ikke.
Men jeg har med dette lært å kjenne og godta mange forskjellige mennesker og liker mennesker som skiller seg litt ut og er litt “out of the box”.
Men det kan også være veldig ensomt til tider. Følelsen av å ikke bli forstått kan ofte rive i sjelen. Men dette er oftes med nærmeste familie… merkelig nok.

Mange sliter for å være som alle andre. Sliter med å bli godtatt av mengden. Men hvem ER egentlig mengden? Er de så like da? Næh.. tror rett og slett vi alle føler oss totalt annerledes til tider.
Prøv å stå midt i en folkemengde, et torg, eller på en overfyllt konsert. Stå helt stille og observèr “mengden” rundt deg. Er du helt lik dem? Eller er du også egentlig annerledes.. og kjenn hvor godt det er å vite at vi er alle individer.

Bare se her hvor mange forskjellige innlegg som blir laget om bokstaven A.

Blogglisten

25 kommentarer:

Marita sa...

Man er som man er og ikke som andre, det er bare å akseptere. Motsetninger tiltrekker hverandre, sies det, så mine venner er ikke som meg - heldigvis!

Røsslyng sa...

Jeg synes det er flott når folk våger å være litt annerledes, våger å være seg selv, skille seg ut fra den store grå massen og ikke strebe etter å bli (like kjedelig og A4) som alle andre ;)
Supert innlegg! Ha en flott helg!

Anne-Berit sa...

Tror alle tenker sånn til tider,og jeg må bare si at det hadde vært veldig kjedelig hvis alle hadde vært like.
Vær glad du er den du er,ingen er perfekt,men alle er like mye verdt.
Flott A-bidrag:o)

Petunia sa...

To av samme Alen vi, tror jeg! Følt meg slik alltid jeg også. Litt utenfor. Ikke det at andre har satt meg der - jeg har satt meg der selv tror jeg.
Et åpenhjertet, fint og ærlig innlegg fra deg.
Kjempeflott at du blir med på ABC leken:)

Nille sa...

Interessant fortolkning af "A"! Jeg tror ikke, at man skal bruge energi på at ligne andre - for der er netop ikke en 'mængde' som er den rigtige måde at være på.

Man skal være sig selv - jeg er vel også anderledes fordi jeg ikke har valgt det traditionelle liv med mand og børn. Men det gør ikke mig til et ringere menneske!

Vær sig selv - det må være mottot :-)

Melusine sa...

Flott innlegg! Jeg kjenner igjen den følelsen av å være annerledes og liksom ikke passe inn, men ettersom årene har gått har jeg funnet at det kan være berikende å skille seg ut :)

Anette sa...

Hvor er det et godt indlæg. Mon ikke vi alle indimellem kan føle os anderledes. Man er som man er og skal ikke gå og lave om på sig selv for at "passe ind"

Spiderdama sa...

Flott innlegg!:-)
Det er godt at vi er forskjellige og kan utfylle hverandre. Vi er alle skapt unike.

TorAa sa...

Vet du hva:
søk ikke etter noensinne å bli som "alle andre".
For hvem er du da?
Ikke deg selv.
Og heller ingen andre.
Husk at du er unik.
Ingen andre er som deg - og hurra for det.

Du har startet omgang 2 på ABC kjempebra.

Min beskjedne åpning er her:
http://toraamusic.blogspot.com/

Siw Aina sa...

Et sterkt og flott innlegg. Jeg tror du setter ord på en følelse vi alle kjenner på fra tid til annen. kansje fordi ingen av oss er like... Sier som de andre over her, ikke streb etter å bli som andre, vær deg selv :))

Anonym sa...

Godt skrevet om å føle seg annerledes (og det er for øvrig kun denne varianten som er rett hva staving angår). Annerledesheten skaper det flotte mangfold tilværelsen er og takk og pris for det. :D

Hobbygåsa sa...

For et flott A-bidrag! Ingen er like, og det er bra for mangfoldet. Hvorfor "alle" vil være like er meg helt ubegripelig. God helg fra en annen merkelig skrue :-)

www.hagenpahytta.wordpress.com sa...

Jepp, dette var en veldig bra post, Charlotte :)

Lappedamen sa...

Det var et alvorlig tema du tok opp her. Jeg synes du er flott, du byr på deg selv - det er modig gjort. Egentlig er vi spesielle alle sammen, vi er som du sier egne individer, men ikke alle er like synlige og åpne som du. Det er først når man kommer innpå eller bli kjent med enkelte, at de viser hvem de er. Ingen jeg kjenner er helt A4, og takk for det. Skal snart ha en årlig "jentesfest" (vi er 50+ i alder, men 29 i hodet), og du verden så forskjellig vi er og originale.

orchis sa...

Kjente tanker og følelser godt formidlet! Takker!

AnitaH2 sa...

Av alle de annerledes folka jeg kjenner, (og det er en del...) er du en av dem jeg synes skiller seg _positivt_ ut på de tre ganske ulike arenaer jeg kjenner deg.
Klart det smerter å være annerledes på noen arenaer, slik det var vondt for den stygge andungen å være svane blant ender.

Men på de arenaene svanene trengs, svømmer du blant de rankeste!

Mia sa...

Gud så herlig det du skriver, annerkjennelse fra omverlden til en hver pris er ikke alt i livet, det er bedre å være tro seg selv, at tordes være den man er. Formstøpte mennesker blir aldri unike og uforglemmelige, annorledes setter igjen spor, faktisk positive også, nej fortsett å vær den du er du og var stolt av det !!

Bjørg 47 sa...

Det må da være ganske greit å se reaksjonene som viser at vi alle er forskjellige, og at vi er mange som egentlig er fornøyd med å være annerledes. Jeg har alltid vært en 'einstøing' og blir vel ikke bedre med årene !! Jeg streber iallefall ikke etter å bli lik noen.

Bjørg 47 sa...

Det må da være ganske greit å se reaksjonene som viser at vi alle er forskjellige, og at vi er mange som egentlig er fornøyd med å være annerledes. Jeg har alltid vært en 'einstøing' og blir vel ikke bedre med årene !! Jeg streber iallefall ikke etter å bli lik noen.

Margrethes hus og hage sa...

Alle har nok den følelsen av å være annerledes, vil jeg tro!
Og det er flott at vi er ulike alle sammen. Tenk hvor kjedelig det hadde vært om alle var like, mente det samme og hadde samme smak og væremåte... Godt det bare er en av hver :)

sissels sa...

Dette var ett flott innlegg til ettertanke, og jeg kjenner meg faktisk litt igjen i det. Jeg følte meg også annerledes da jeg var yngre - ble sett rart på siden jeg ikke orket å være med på fester blant annet.
Nei stå på og vær deg selv er viktig, men dessverre ikke enkelt.

Ida sa...

Flott og tankevekkende innlegg, Charlotte! :)

Vi mennesker er "gode på" å plassere hverandre i bås...
Dumt!
Mangfoldet er spennende!
Vi bør møte alle, uansett hvem det er med respekt og forståelse.
Ved å være åpen, slik som du er her, får man ofte forståelse.
Jeg tror at du er et spennende menneske å være sammen med,
og bloggen viser bare en liten del av hvem vi er. ;)

Ha en god tirsdag. By på deg selv og vær den du er.

"Den du er, vær det fullt og helt,
ikke stykkevis og delt." :)

Anonym sa...

for et flott innlegg! Det er vel mange av oss som føler oss anderledes enn andre. Vi er ikke anderledes, vi er bare unike!

Charlotte - FO² sa...

Dette var veldig sterke følsomme ord. Godt skrevet. Vi er nok flere som føler oss annerledes, og jeg tror det er maaange som har slike tanker veldig ofte.

ninabakke sa...

Stilig :)

Håper du vil bli med på fotoverden også!

Mvh Nina
www.fotoverden.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails