ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

fredag 7. januar 2011

Drivhussorg (og litt Appsgleder)


I dag måtte jeg ta en tur til i drivhuset å se hvordan ståa egentlig var... og det var ikke bra.

Selv med dobbel bobleplast gikk det ikke. Jeg har ikke hatt mulighet til å ha drivhusovnen på full styrke. Sikringene ryker bare her, desverre.
Siden vi fikk varmepumpe som går på samme kontakten. Så går det ikke.
Vi må rett og slett ha mer strøm inn til huset. Og det er jo ikke gjort i en vending. Men-men...

Snøen ligger fin og hvit i hagen. Kattene synes ikke det er så stas. Men Jørgen er da med hvis jeg våger meg til drivhuset.

Her er sorgen... Pellisene mine. De største og fineste. Jeg klipte dem ikke ned i år for å gi dem mere styrke i kulda. De er ikke bare tørre.. men helt myke i alle stilker. Her er det ikke håp nei. Snufs!!!
Min vakre Westdale appleblossom...  Til venstre i bildet er den vakre Pandorea Jasminoides fra Orchis i Portugal. Bladene er helt brune og svarte. Men jeg gir den ikke opp enda da. Det er litt grønt hvis jeg skraper på stammen.


Men Oliventreet og Agapanthusen ser ut til å klare seg fin-fint. Det er jo godt!!
Men de skal jo liksom tåle en støyt.


Fuchsiaene står som tørre pinner i pottene. Men tror det er liv i noen av dem når jeg skraper i barken. Så håpet er da lysegrønt.

Men alle pellisene.. snufs-snufs!!

Noen andre som stortrives da, er Camelliaene. Heldigvis!! Flere av dem strutter med knopper.

Jeg har prøvd å holde varmen i drivhuset oppe, i de kaldeste periodene med stearinlys. Fikk et tips om dette av en bekjent som selger drivhus. Vet ikke om det hjelper så mye. Men noe varme avgir de jo i små lukkede rom. Og koselig er det lell...


Mye lys i mørket fra to små stearinlys på gulvet? Hehe. Jeg setter dem på grusen der inne med god avstand fra alt. Skulle de velte så brenner jeg i alle fall ikke ned hele sulamitten!


Ja vinteren er ikke over på lenge enda.. får bare håpe det ikke blir såååå himla kaldt.. sukk. Får begynne Pellisstiklingsjakten jeg da..

MEN.. i mens kan jeg kose meg gløgg med noe annet. Appstore!!  Jeg vet ikke hvor lenge denne har eksistert. Men oppdaterte Mac`en i dag, og fikk da Appstore. Gøy for meg!! Samme og mange andre Apps som for Iphone, og Ipad, men nå på Mac`en. Så Selfølgelig ble jo Angy Bird lastet ned først. Jaaaaaaaaa!!!
Mange svindyre greier der. Men mange gratis og billige også, heldigvis. Hehee.
Blogglisten

9 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Uff og uff - nei, i år har det ikke vært så greit i drivhuset. Det er bare å trå til når våren kommer! Sant ja :-)

Ellen Walnum sa...

Trøsten får være at da jeg tok min runde i drivhuset i dag, var det ingen som hadde tatt kvelden. Alle er i live og har det bra, så her skal det bli stiklinger vett du:)(Westdale Appleblossom har også klart seg bra så langt)

Angry Birds på mac, skrekk og gru, blir du å få i tale nå da? .......lol

Mete sa...

Huff, da! Så kjedelig!

Godt du kan trøste litt i appstor'en!

krepsemor sa...

Synd med pellisene dine....Trist, sånt! Men neste år har du det på stell, tenker jeg!

orchis sa...

Sørgelig! Si fra om du trenger en ny Pandorea.

Marie sa...

Du har ikke vurdert å ta pellis og pelargonia ut av pottene og sette dem sammen i f.eks. fiskekasser m. jord el. torvstrø? Evt. bare sette ned pottene slik.De tørker ikke så fort ut da, og kanskje holder kulden seg lenger ute også.

Unknown sa...

Nja... jeg har alltid hatt de i drivhuset om vinteren. Men i år har det vært ekstremt kaldt, desverre. Og ja.. kanskje jeg har vært litt slapp med vanningen også. Huffameg.

Britt Åse sa...

Kondolerer :( På den lyse siden: du kan nå skaffe mange fine, nye pelliser...
Du mekker så fine bilder, og så lurer jeg på om du har minigyngehest i drivhuset?

AnitaH2 sa...

Har en tre, fire pellistyper inne du sikkert kan få en kvast av etterhvert...
En fra deg, tror jeg, hvit med mørkrosa flekker ytterst på blomstene? Og Frank Headly holder definitivt koken. Noe langstrakt, men i god form. Og så en hvit Avanti, og en rosa, navn ukjent, ser litt butikkmoderne massesalgsvare ut. Og frø fra en duftpellis, om du skulle ønske. Den siste vokser som et uvær på en sesong. Men ganske unnseelige blomster.

Related Posts with Thumbnails