tirsdag 18. januar 2011

Stiklinger på benken og sånt.


Grønt? Noe grønt her? Hva? Ute?
Neeeeiiida.. Inne!! Inne på kjøkkenbenken er det grønt.
Hva? Har ikke du drivhus? Hvorfor er de på kjøkkenbenken?
-Jo.. fordi. Jeg har ikke så høy temperatur i drivhuset. Og stiklinger er litt glade i litt høyere temperatur og lys.
Og hvor har man det? Jo.. på kjøkkenbenken under lyset der. Godt og varmt, nær vann og lys rett på. Knallplass for frøspiring og stiklingsformering.
Stiklinger? Hvordan da? JO.... se HER. En enkel forklaring.

Desverre så døde de fleste Pelargoniumene mine i vinter. Jeg klarte rett og slett ikke holde varmen høy nok når det var på det kaldeste ute. Men heldigvis har man gode venner med levende "Pelliser" som skulle klippes ned. Så i helgen bar det ut på "stiklingsferd" til Elleas drivhus. Fantastisk!!! Så nå passer jeg på de små, som en smed. -Andemor...Hønemor.. ja, ett eller annet

Her om dagen var jeg på TupperParty.. Ja helt sant! Fytti.. jeg skulle da ikke ha noe. Skulle bare være romfyll jeg liksom.
Yeah.. right. Ble nå littegranne alikevel da. Merkelig det der. Hehe...

Men.. anyhuuuu. Poenget var, at der møtte jeg en utrolig hyggelig dame, som sa hun pleide å lese bloggen min.

Jeg blir litt sånn forskrekket jeg, når jeg møte fremmede som sier sånt.
Men Herrekongsverre så gøy da! Heldigvis er ikke min blogg som Voe og disse her, så jeg får heeeeeldigvis veldig sjelden drittkommentarer. Meeen.. får heller ikke så mye omtale Haha!! Og da er det jo ekstra koselig når sånt skjer.
Hun likte spesielt å lese om kattene.. ja Herrekongsverre igjen.. klart vi skal skrive om kattene!!

Ute er det fremdeles ugreit. Rett og slett ugreit. Det er så glatt at til og med kattene sklir. DA er det ille.
Vi kan ikke gå ned den vanlige stien til huset, selv om vi strør, så nå må vi gå gjennom hagen, for å ikke risikere liv og lemmer. Dritt altså.
Så Lise og Jørgen.. de tilbringer mesteparten av dagen inne. Ikke så mye å gjøre nei. Men da er det jo helt villt spennende at noen har hengt en jakke på stolen!! (Oki.... thanks for shearing!)


Og mat.. mat, igjen litt mat.. sove.. mat.. løpe litt.. Oj!! En laserpeker!. mat.. sove.. bråke om natten. Sånn går no dagan her.

Jeg gleder meg til våren. Gress... løkplanter.. luking... gjødsellukt...løvetann...(Ja helt sant!)...Men ikke 17Mai. DET er det kjedeligste jeg vet. Sånn.. så var det oppe og fram i lyset.
Blogglisten

10 kommentarer:

Berit sa...

Helt enig, 17 mai er fryktelig.
Jeg rømmer alltid til Sverige på den dagen

Edgar sa...

Det var noen friske og fine stiklinger du viser der. En flott samling med katter også :-)

krepsemor sa...

Åhhh, stiklinger ja! Nå er det tid for stiklinger og frøsådd! Jippi!!!

Jorun sa...

Det blir sommer i år også og vi er på rett vei. dagene blir heldigvis lengre!! Stiklinger på kjøkkenbenken minner om at sommer kommer!

Bente sa...

ååååååå...jeg gleder meg sånn til våren! Takk for at du minte meg på at den finnes!

Utsikt mot Lurfjellet sa...

Kjøkkenbenken er stedet for stiklinger og litt sådd her i gården også, i år har jeg foreløpig bare en bladstikling av Jernkorsbegonia, fikk den på en sammenkomst etter begravelsen av en kjær gammel venninne som ble 91 år. Hun hadde en stor jernkorsbegonia og en like stor kongebegonia som trivdes utmerket ved et nordvendt vindu.

Margareth sa...

Jepp nå er tiden inne! Jeg har fortsatt stiklinger inne på badet i mini-gartneriet mitt. Men de ryker ut i stua nå som jeg skal til med frø!!!! Gleder meg utrolig mye, og er spent på om det blir noe av siden det blir første gangs såing av pelliser!!! :-))))

Lappedamen sa...

Det er så herlig med din hageentusiasme, skulle ønske jeg hadde bare litt av den. Jeg var veldig hageinteressert for mange år siden, men den har forsvunnet og jeg finner den ikke igjen. Kunne alle de latinske navnene på plantene mine og sto med rompa i været titt og ofte.
Søte kattepuser.

Elisabeth sa...

Stiklingstid ja, skal straks starte her også. Må bare bli ferdig med noen bursdagsselskaper til, ingen spøk med bare januarbarn i heimen *ler*
Og kattene, herlige som vanlig :))

Linda sa...

Å ja som jeg gleder meg til å komm ei gang, har skikkelig abstinenser nå... Vannet i drivhuset i går, tror det meste har klart seg, stor glede:) Men til uken skal jeg klippe dem ned og da blir det nok noen stiklinger også, selv om jeg har maaange fra i fjor også.... kan ikke bli nok:)
Katter er flotte dyr:)

Related Posts with Thumbnails