Jadda... været ja. Er det noe vi stresser noe villt med om sommeren så er det været. Ikke kan vi gjøre noe med det, og det irriterer oss enda mer. VG trøster ikke akkurat de som er på Østlandet. Vi får bare håpe det ikke blir så galt her.
Selv om jeg i skrivende stund ser mørke skyer som truer over byen her.
Så hva kan man gjøre, uavhengig av været? --Spise!
Tuslet ut i hagen og inn i drivhuset, og rasket med meg litt på veien.
Røde tomater, og noen grønne "Green Grape", og to Squashblomster.
I kjøleskapet har jeg en fersk mozarella.. og da aner jeg en lunch i sikte.
Tomater og Mozarella skjæres i skiver og danderes sånn annehvert på en tallerken.
Så lager vi røra til Squashblomstene som vi skal fritere.
Litt mel og litt kaldt vann..
Pisk mel og vann sammen til en passe tykk røre. Ikke for tykk.
Dypp blomsten godt nedi røra så den får kliss på seg overalt.
Legg blomsten forsikitg ned i glovarm solsikkeolje en liten stund til den blir gyllen, snu forsiktig.
Fisk opp og la renne av på litt kjøkkenpapir.
Men ikke la den ligge for lenge, de smaker absolutt best når de er varme.
Strø salt på... og prøv å la være å spise opp alle før de havner på tallerkenen.
Dette er en utfordring.
Strø salt, pepper og oregano over mozarella og tomat, og hell olivenolje over til slutt.. Enjoy!
torsdag 29. juli 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
6 kommentarer:
Dette så godt ut! Været er det lite man får gjort med, så da kan man likegjerne lage sommerstemning innendørs på kjøkkenet.
Så lekkert!!
Åh... nå ble jeg sluten - og irritert på blogger.
Nam, nam...det der ser supergodt ut
Oi, det var en ny vri! Alt du kan :-) Er dette noe du har tatt med deg fra Italia mon tro.. :-) Ser nydelig ut og det smaker sikkert bedre !!
har ikke smakt fritterte squashblomster enda. Neste sommer kanskje. Har hørt de var oppskrytte. men jeg kan ikke skjønne annet enn at blomster bare må smake godt jeg. Hehe.. Her høljer det ned nå.
Legg inn en kommentar