ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

torsdag 23. april 2009

Flott-flåttSå ligger man der i senga. Livet er egentlig ganske greit. LOST på tv og man føler man fortjener en hvil.

Kattene er urolige for tiden. Flyr mye ut og inn-ut og inn. I dette huset har vi en regel at katter skal være inne om natten. Det er jo størst sannsynlighet for å bli overkjørt om natten. Dessuten er det noe med å ha alle mann i hus.

Vilja har vert mye plaget av en Mr. Pusur. Han stenger henne inne under verandaen, ligger utenfor som en rød og hvit slask og bare terrorriserer. Så da prøver vi å få henne inn for kvelden.

Men for tiden er det ikke lett. Det er akkurat som om når klokken nærmer seg sånn 9-10, så gjemmer de seg ute.
I går kveld var Vilja ikke å se. Men Lillegrå kom inn og måtte være inne. Det likte hun ikke, og hoppet rundt fra vindu til vindu for å kikke om hennes stripete kavaler ( Ikke Vilja, men en gangske bredskuldret stilig makrellkatt ) var ute. Men nei, frøken. Hold deg inne!

Etter en stund fant hun kanskje ut at hun fikk nøye seg med kos fra oss, og hoppet opp i sengen. Trødde rundt et par ganger og klatret helt opp til ansiktet mitt, der hun malende strøk hodet sitt på kinnet mitt. Skjøøøøønne pusen.... Klø litt bak øre? Sånn i nakken... nakken. Ææææææ, hva var det? En brøkdels av et sekund kjente jeg det. En klump i nakken hennes.

Det gikk kaldt nedover nakken på meg og jeg hadde mest lyst til å hoppe opp å skrike. Den lille klumpen er ikke til å ta feil av. UUUUuuuurkk.. en FLÅTT!!! Blææææææ
Hva gjør man i en slik situasjon? Jo, man henvender seg til det sterke kjønn. Gubben... "kan du ta den bort,?" spurte jeg med kvalmen og avskyen i halsen.
" Øøøhhh, vi tar det i morra.. jeg må tisse med Lillegutt". Sa Supermann, og forsvant ut av rommet.

Med ett ble den sølvgråe, elegante damen, utrolig ekkel. Jeg bar henne opp trappen på strak arm og inn på kjøkkenet. Djevelskapen skal bort!

For å få henne til å stå stille måtte jeg bestikke med noe maltsnacks. Så grep jeg godt tak rundt flåtten og vred rundt. Ut kom den med hode og alt. Blæææææææææææææ. Lillegrå merket ingenting og knasket videre ivei.

Flåtten endte sitt liv i flammer.. rett og slett. Jeg tar ingen sjangser på at den kryper opp av vasken igjen. Så med en lighter og et morderisk villt blikk i øynene brandt jeg opp hele driten.

Ellers.. ha en fin dag. :-)

Blogglisten

14 kommentarer:

orchis sa...

Bare bildet av det ekle krypet gir meg grøsninger! Du gjorde helt rett med lighter og mord i blikket!
Ha en flott dag :)

Røsslyng sa...

Usj, ja flått er utrolig ekkelt. Blæærk!
Katten vår har også slike fra tid til annen og jeg synes ikke det er det minste artig å fjerne dem selv om det må til.

Ha en finfin dag videre!

Marit sa...

Dette var jo rene thrilleren! Jeg satte nesten morgen teen i vrangen ;-)
Godt du fikk vekk flåtten. De er noe skikkelig herk!

Anonym sa...

Her er det 5-6 ukentlig. 3 bare i går... Men vi bruker frontline så de fleste dør.

Jorun sa...

ÆSJ! Nå er den sesongen i gang, ja!
Vår cocker spaniel har ikke hatt noen ennå, men de kommer!!
Ha en fin og forhåpentlig flåttfri dag!

elle-melle sa...

Flått er ikke flott!
Jeg får dem på meg selv bare jeg beveger meg utenfor døren.
I går hadde jeg tre stykker. Må inspisere kroppen hver kveld og da får jeg som regel tatt dem før de fester seg for hardt. Det er det verste med denne årstiden - flått og andre stikkende kryp.

Anne-Marie sa...

Med tre katter er fjerning av flått blitt en så vanlig opplevelse at jeg ikke engang synes det er ekkelt lenger. Jeg er blitt flink til bare å vri dem av raskt med fingrene mens jeg koser kattene, og de har også vent seg til prosedyren. Jeg tar en liten bit dopapir rundt flåtten og skyller den ned i dass, jeg. Det hender jeg ikke får meg med hele kjeften (det er vanskeligere jo tidligere man oppdager flåtten), men jeg har heldigvis ikke hatt katter som er blitt syke av flåttbitt.

Gro sa...

Uæææ...dette har ikke jeg tenkt på med mine katter. Vet ikke om jeg tør å kose med dem nå... Tøff du da ;) Hva skal vi med det "sterke" kjønn?? Morsom lesing forresten.

Anonym sa...

Dyrlegen Nitrox og jeg var hos i går sa at det er et mikroskopisk mindretall av katter som blir plaget (syke) av flått.

Ellen Walnum sa...

katter, sommer og flått henger desverre uløselig sammen:-((

Marita sa...

På tide å sjekke både dyr og unger også kanskje. Takk for påminnelsen. Synes det blir tidligere og tidligere for hvert år disse eklingene dukker opp :S

Nina i Paradiset sa...

Her også klager katte,-og hundeeierne over mye flått i år. Ikke min jobb lenger, for Nathalie tar de bort fra katta selv. Blæh!
Den der ser enorm ut da! :?

Unknown sa...

Ja bildet er ikke mitt da.. glemte å skrive hvor jeg har "lånt" det ifra...

TorAa sa...

Flått er slett ikke flott. Så langt derifra.
Og du beskriver så nøyaktig om katter. Men, våre to er muligvis noe uvanlige:
Nekter å gå ut om vinteren.
Men da bor vi i vår vinterbolig, med kun en terrasse.
Så kommer våren, og da skifter vi til hus og hage, noe kattene elsker.
Har sin egen inngang gjennom taket, av alle steder. haha, da de var små hadde de en tendens til å "lande" på min mage da de jumpet ned i sengen. Høres rart ut, men det er det ikke. Dog må man kanskje se kosntruksjonen for å forstå...

Så flått:
Våre to små sier i fra:
Mielp mieg.
Noen ganger er det enkelt, om flåtten virkelig har fyllt seg, andre ganger er det frem med pinsetten.
Og vi gjør som du, brenner dem i peisen, slik vi også gjør med Iberia sneglene. (Der er vi heldige: Vi har padder i hagen, så det er ikke mange av dem)

God helg

Related Posts with Thumbnails