ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

lørdag 25. april 2009

Ikke for Araknofobe akkurat!

Ja siden vi er inne på ekle innlegg om flått og andre ulumskheter, så møtte jeg denne karen på verandaen i dag. Tror ikke han ville ha kaffe, ikke ville han hjelpe til med å bære ut potter av drivhuset heller. Så jeg vet egentlig ikke hva han ville. Men jeg velger og håper å tro at han / hun skulle jakte litt på skadedyr i hagen min. Og det er jo alltid velkomment. Så den fikk spankulere videre i solen. Men jeg måtte bare ta bilde. Men det ble inget intervju, ganske høy på pæra den der?

Hvor for i huleste jeg måtte ta bilde sier du? Jo.. fordi jeg er så redd for de, så MÅ jeg liksom bare.

001

Jeg synes bakparten er verst. Utrolig ekkel. Vet ikke hvorfor. Men så er de jo egentlig veldig fasinerende også. Jeg har prøvd å finne ut hva slags det er. Men finner ingen liste med bilder over norske edderkopper??!!- Edit: Jo fant det nå ved hjelp fra Hagegal! Tror det er en Meta Menardii, stor kjelleredderkopp. Tydeligvis kommet ut i finværet da.

Ellers på min vandring i hagen i dag, så kom jeg over enda noen “kryp” men denne gangen av en annen art. Disse hører definitivt ikke til den Norske fauna. Er det drivhuseffekten som gjør det? Har de rømt fra dyreparken her i Kristansand? Har noen smuglere av eksotiske dyrearter prøvd å gjemme dem i hagen min, i påvente på at politiet og mattilsynet går sin vei? Eller er det rett og slett, et samarbeide mellom min sønn og Toys`R us?

004

Uansett.. mistenksommer ser de ut!!

Blogglisten

13 kommentarer:

Mete sa...

Å fytti hekkfjell!
Edderkopper og orm er jeg pisseredd for.... Og ikke tar jeg bilde av dem heller - det er helt sikkert!

BRUDEPARET sa...

å fyttikatta så innmari ekkel!
Hadde daua om jeg så en slik - nei, hadde jo ikke det, men jeg hadde ikke vært sen med å skvise den... dessverre for lille petter edderkopp...

SV: Takk - ja, det beste med den foruten at den er fin, er at den er så innmari praktisk - og det kan jo igrunnen ikke bli bedre enn det vel?!

Ha en nyyydleig helg Charlotte! Nyd det goe været!

Ellen Walnum sa...

Edderkopper er ikke en av de tingene jeg er redd for......og takk for det....det er jo så uendelig mange andre ting jeg er redd for og styrer unna......

Jeg synes du hadde mange gode forslag, men jeg tror definitiv et samarbeid mellom Toys'r us og lillegutt hørs ut som det mest sannsynlige:-))))

Nunzio ( Glenn ) sa...

Da har du fått svar på mailen din ang. identifikasjonen på denne edderkoppen. :)

Denne arten er helt ufarlig, så bare kos deg med dette flotte besøket i hagen din.

Mvh Glenn

Hilsen fra landet sa...

Så godt å høre at det ikke er så mye i din hage enda heller. Her ligger jo det litt snø til og med da. Hadde trodd du nesten hadde sommer der sør jeg da!

Likte forresten best den der siste du hadde bilde av, i vannet. Tror jeg så en lik edderkopp en gang og fant navnet, men nå kommer jeg ikke på det. Litt fascinerende ja, iallefall på avstand!!!

IngunnBW sa...

Jeg må si jeg foretrekker katteinnleggene dine.... ;)

orchis sa...

Flott bilde av et fascinerende og nyttig vesen, men... uæh! Grøsser en smule. Øver meg i å synes de er ok. Tar tid! God søndag.

Trude sa...

ÆÆÆÆÆSjjjj,,,den var direkte EKKEL!!!! Sånne kommer IKKE opp på min trapp!!!!!!BASTA..høhø

Som mine dager er sa...

Æsj og trippel isj. Edderkopper er og blir ekle, spesielt når de lager store spinn man uheldigvis kan gå seg på. Da får jeg fnatt.

Gøsj...

Klem fra Marit

BRUDEPARET sa...

SV: Takk Charlotte - det var gøy å høre! Det er inspirerende å få slike tilbakemeldinger på bildene - da vet jeg at jeg ikke er heelt på jordet..! :)

Røsslyng sa...

Å fysj og fy, edderkopper er noe av det ekleste jeg vet...

Elisabeth sa...

Åee..så vakker edderkopp. De betyr lykke forresten ;)
Verre er det med de skumle dyrene i fuglebadet, hmm de ville jeg vært mye mer skeptiske for *ler*
Forøvrig kan jeg legge til at vi et et eksemplar av den levende sorten av den med skall der ;)

BRUDEPARET sa...

SV: Uff da, så utrolig kjipt! Og så på denne tiden av året og med dette været! Da er det godt du har internett og kan sitte og surfe og lese på blogger! Hehe:)

Ja, det blir fryktelig hektisk til tider, så må bare holde tungen rett i munnen!

God bedring Charlotte - håper det gir seg snart!

Related Posts with Thumbnails