ROSES CATS TEST VBHG BLOGS

lørdag 18. april 2009

Rosedrama og utegrilling

Jeg kjente det på meg da jeg satt i bilen på vei hjem fra byen i dag. Rosejord… jeg må ha rosejord.. i dag er dagen… jeg kjente det på meg!!! Så til min Gubbens store glede ( les: ikke ) svingte vi innom det lokale hagesenteret. Der fikk jeg med meg tre sekker med jord.

Lillegutt fikk tisset bak en busk, og jeg fikk tatt et turboblikk over hva de hadde. Alt for mye fint. Plantene er stort sett de standard staudene og slikt. Ingenting som egentlig frister. Men interiørdelen. Huffameg, der er det utrolig mye alt for lekkert ja. Men lommeboka mi står ikke i stil med hva jeg skulle ønske å hatt hele tiden. Nei nei. Sånn er det jo bare.

Fikk med meg en nydelig lykt som jeg ga til en venninde som får nytt drivhus til uka. Og da MÅ hun jo ha en slik. Rett og slett.

Vel hjemme fikk jeg bekreftet min følelse av rosejordtrang. I poskassa lå lappen fra postkontoret. Rosene er kommet!! Hurraaa!!!!

003 004
Hmmm litt liten pakke synes jeg? Innholdet var jo greit nok pakket. Men litt for mange brukkede grener for min smak.
005 Noen av rosene var kraftige og fine. Men noen var faktisk skikkelig små og pinglete. Dette var en liten skuffelse synes jeg. Den ene var død, spør du meg. Mail til ROM hagemiljø er sendt. Dette er ikke bra.
Rev litt hull i plasten og satte alle i vann mens jeg funderte over hvor i huleste jeg skulle finne plass til disse.

Til høyre ser man et typisk eksempel på Turbograving og massemord av vårkål. En Hortensia som ikke har blomstret siden vi kjøpte huset her i 2004, fikk sparken.
006
007 Et nytt bed er født.. ikke akkurat lekkert slik som det ser ut her. Men det blir bra når det får grodd seg til litt. Det er et bedd under epletreet på nivået over verandaen.

Her fikk tre Austinroser plass, så får vi vel finne noe pent å ha imellom der etterhvert.

Så jeg fikk plass til alle rosene.

 • Bonita Renaissance
 • Beauty of Worchester
 • Ghislaine de Feligonde
 • Crystal Palace
 • Charlotte ( of course!! )
 • Ambridge Rose ( Ser totalt død ut. )
 • Nadia Reinassance
 • Hampton Palace
 • Helena Renaissance
 • Glamis Castle
 • Eglantyne

Så måtte hagearbeidet vike for Grilling. Ikke et problem der nei. Vi var hos noen venner og grillet i solen. Utrolig deilig! Årets første grillseanse. På verandaen i solen der kunne man jommen meg kaste jakke og alt. Humler på størrelse med femkroner surret dovent rundt. Ungene lekte med hverandre uten blod og tenners gnissel. Kun avbrutt av små gråteseanser da. Men ellers ok.

Så fikk jeg denne fantastiske gaven. Midt i blinken for meg. Hendene mine er ikke akkurat vakre for tiden, og skrek etter litt pleie.

008

Håndsåpe, Håndskrubb, Håndkrem og krem for negler og neglebånd. Alt oppi denne lekre bronsefargede blomsterpotta. ( Med hull i bunnen!! Hurra! ) Tre små merkepinner i porselen var også med. Utrolig stilig. Kunne gjerne hatt flere av de ja. Tror jeg må ta meg en tur til inn i Gros Hage, der jeg har kjøpt flere ting før, og som min venninde har kjøpt alt dette også.

Og så må jeg bare si det. På skulderen!  Årets første myggstikk!!! Jeg blir nesten nostalgisk her jeg sitter.

002

Blogglisten

7 kommentarer:

Min Verden sa...

Gratulerer med nye roser :) Heldig du! Jeg skal hente mine nye i mai og der kan jeg garantere topp kvalitet. Det er stooor forskjell på de rosene jeg får fra Roseexperten og de andre rosene jeg har kjøpt opp igjennom. Deilge vår! H.

Ellen Walnum sa...

Først ble jeg så fornøyd da jeg leste at rosene var kommet, men gleden forsvant fort da jeg leste hviken stand de var i:-(

Jeg får jo håpe at mailen hjelper slik at du får erstattet ditt. Og at de kanskje er litt mer påpasselige når de sender ut, slik at kanskje jeg slipper å få mine i samme stand......

Så deilig med årets første grill da!....for ikke å snakke om godsaker til hendene:-)

Mete sa...

Gratulerer med turbograving og planting, nye roser og et fantastisk håndsett - det vil jeg også ha. Har lite presentable hender nå, for å si det sånn! I alle fall for fulle av sorte renner i tørre krittfingre til å kunne være respektabel på jobb. Må gjøre noe med det!
Deilig med grilligns - vi skal ta vår første i dag - JIPPI!
Det er noe med den første...
Ha en fortryllende dag i hagen!

elle-melle sa...

Det var flotte roser du hadde bestillt, synd de ikke var så flotte da de kom. Jeg håper de tar seg opp etter at de har kost seg en stund i hagen din.
Crystal Palce må du stelle godt med. Jeg har forsøkt den to ganger, men den liker absolutt ikke vinteren her. Det er synd for det er en søt rose.

KATE ♥ sa...

Javist er jeg heldig.
Jeg har vert innom hos deg før.
Mye flott lesestoff her.
Jeg har familie på Møvik, de heter Binnie, kjenner du til dem?
mvh Kate

IngunnBW sa...

Å...så leit at rosene ikke holdt mål. Brukne grener vitner om for dårlig innpakning. Man kan ikke sende roser i plast og papir, det må tykk og hard papp til. Pakkene flyr jo om hverandre under håndteringen, de blir ikke behandlet med silkehansker akkurat. Håper du får positiv tilbakemelding på mailen din.

Rosene du har fått er nydelige :) Håper pinglene blir kraftige og flotte i løpet av sommeren. Jeg er spent på Glamis Castle, den gikk ut her hos meg - dvs det ble aldri noe greie på den for den frøs tilbake hvert år. Tynn og pjusk var og ble den. Du har et bedre klima, så jeg krysser fingre for at den blir stor og fin hos deg :) Jeg synes den er den aller vakreste hvite Austinrosen.

Så lekker og bruksvennlig gave du fikk :) Flink venninne du har!

Linecas have sa...

Grattid med pådragelsene.
Blir lite nostalgisk av rosestikk jeg ja. Har allerede hatt minst ti stykk. Arghh!

Related Posts with Thumbnails