ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 29. juni 2009

En ting er hvordan vi framstiller det…

Mange som leser bloggen min sier ofte: “Guuri så utrolig fiiint du har det!” “Ser ut som slike hager en ser i bladene!” –Og det er jo selfølgelig kjempehyggelig. Men det er jo ikke sånn det egentlig er.
Jeg tar ofte nærbilder av blomstene. Og da ser jo alt ryddig og pent ut. Men her er det laaaangt i fra ryddig og pent. Noen spør meg hvilken stil jeg har… Vel, jeg tenker mer sånn “Eksplodert hagesenter”. Ser i alle fall slik ut.

Sånn er det når man får forskjellige diller hele tiden. Roser, Geranium, Pelargonium, Fuchsia.. ( jaaaaaaaaaaaa.. innrømmer en liten dille her ja. ) Gryende Peondille. Staudedille, sommerblomstdille.. Ja det bare fortsetter. Hvor skal man få plass til alt??

Så har man jo det at det er så utrolig moro å så. Jeg sår det jeg har lyst til. Ofte alt for mye. Men det er jo ikke alt som blir vellykket da. Og plantene er jo så små når de plantes ut. Og det er så trist når det er så mye sort jord om våren. Så da planter man litt for tett da. Og Geraniumer har en tendens til å breie seg noe veeeeldig etter et år eller to. Ser at uttynning må til…

Det er utrolig vanskelig å ta oversiktsbilder. Det blir liksom bare enda værre. Blomstene blir bare prikker og helheten forsvinner liksom. Men jeg må jo prøve meg på noen blikk over hagekaoset mitt. Så for alle dere som føler at dere ikke får til symmetri og korrekt fargevalg, trøst dere med dette.

011 012 013

014 021

015

016

017

018

020

Så er det ikke all hagestæsj som er like matchende da.. Men sånn er det. Barna må jo til nød få lov til å bruke hagen de også da. Tror det er et marked for “Ikke-glorete” plaskebasseng og leker.

022

023

Men dette er jo min hage. Det er faktisk ingen naboer som kan se den engang. Da må de virkelig komme helt inntil hekken på baksiden av sine egne hus. Ingen som går forbi her. Tja i det hele tatt bare meg som ser det. Og mann og barn da. Men de bryr seg katta. Så det er jo greit.

Så må vi gnåle litt om roser da.

003

007

008

009

Og så er det Sekel igjen da. Bilde av knoppen ser du igjen HER. Den ser først gul ut. Så springer den ut i alle disse rare rosaorangegulfargene. Stilig sak.

010

Så ikke tenk så mye på farger og struktur hvis du ikke har lyst. Kjør på med det du liker. Det funker fint her. Biene og humlene er i alle fall strålende fornøyde.

Blogglisten

24 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Den hagen din er jo bare flott da, selv om du mener det er kaos. Det sier forsåvidt de fleste, men frodighet er jo noe av sjarmen. Vær så snill, fortsett og legg ut de flotte bildene dine. Det er noe å kose seg med for den som ikke har helse til å få det til slik som man vil.

Anonym sa...

hvis dere tror det er rotete i hagen,så skulle dere ha sett inne.her rydder ho aldri om sommeren.

Hilsen fra landet sa...

Jo du har et poeng.. man tar jo liksom bilder av det man synes er pent.

Men du HAR en fantastisk hage!!!

Britt Åse sa...

Du har veldig mye fint, så det så. Ellers synes jeg dette var en bra post, det må jeg si.
Og så lurer jeg på: har du dinosaurer i hagen din ?! lol

Margrethes hus og hage sa...

Du har en kjempeflott hage, og den er da slett ikke rotete.

Unknown sa...

Anonym: Bare fordi du og jeg er gift, gir deg da ikke rett til å brette ut om vårt privatliv her på bloggen??!! Ha-ha!

BrittAA: Jepp, dinosaurer florerer det av her. Men bedre det enn rådyr.

Anonym sa...

Sekel er ytterst interessant, det er jeg enig i. Hver eneste blomst er spennende. :D

Villrose sa...

"Eksplodert hagesenter"-stilen er veldig trendy (tror jeg, for jeg er veldig trendy ha-ha))...

(Tror jeg må finne fram en dinosaur. Mangler hos meg!)

Det er jo veldig fint at man kan kose seg med, og ta bilde av det som ser bra ut. Sånn er det vel med de fleste...

Tonerose sa...

Selv lengre-unna bilder er flotte hos deg, du har fremdeles en "tatt-ut-av-et-hageblad"-hage!! :o)

Frodig og NYDELIG!!

Moro at du får frem så mye fra frø, du bør være veldig stolt av deg selv! :o) ...og det er ikke bare deg (og mann og barn) som får seg hagen din - alle er inne nyter vi bildene!!

Lekre roser! :o)

nefertiti sa...

Ikke eksplodert - bare frodig. Akkurat det jeg trakter etter.

...når det gjelder det der med å ikke rydde inne - så er det et tema her i huset også ;-)

Min Verden sa...

Så fint du har det! Nyt det og kos deg med at andre synes du har det fint. Noen ganger blir jeg helt sprø av alt ugress og alt det som gjør ting uryddig - men mest av alt har jeg det fint i hagen min. Bare min ;) Jeg synes det er vakkert. Har du bundet opp din Constanse Spry - eller holder den seg oppe selv? Hanne

Min Verden sa...

Kjære Anonym. Kanskje du skal starte en støtteklubb (sammen med bl.a. min mann) - gressenkemenn i hagetiden... ;) haha!

Sine sa...

Slett ikke eksplodert. Vakkert er ordet!

Unknown sa...

Tusen takk alle sammen. :-)
Min verden Hanne: Nei faktisk så holder Constance spry seg slik. Mulig jeg bare har vert heldig med beskjæringen? Visste ikke helt hvordan jeg skulle beskjære, så jeg bare stusset tuppene i våres. Ha-ha.

Anonym sa...

Hihihiiii. Du kan få sagt det. "Eksplodert hagesenter", ja. Den stilen har nok jeg og. Og trives med det. Synes det ser helt flott ut hos deg, jeg. Her er det også lite innsyn, og det er jeg glad for.

Ellen Walnum sa...

Jeg har alltid lurt på hva slags hagestil jeg har/ønsker å ha - nå vet jeg det "eksplodert hagesenter"...lol. Jeg som har gleden av å se hagen din in natura både titt og ofte kan skrive under på at den er bare vidunderlig.

Kanskje det hadde vært en ide at alle disse mennene kunne danne en støttegruppe......offer for Vågsbygd hagegale liksom......:-)))

Mete sa...

Hagen din er flott med masse spennende i! Jeg elsker stilen - stapp inn så mye du kan på minst mulig plass så du kan få plass til veldig mye forskjellig :-)

Har det sånn jeg og....

BRUDEPARET sa...

Guri for en hage du har Charlotte!
Den ser virkelgi ut som en av de dus er i interiørbladene!! Helt fantastisk - tenkå ha en slik oase rett utenfor stuevinduene!

Wenche sa...

Kjempebra innlegg :-)
Jeg tror jeg holder meg til nærsynthagebilder en stund til jeg, her er det meste plantet etter innfallsmetoden og da ser det ikke alltid like bra ut.

Men du må absolutt fortsette med oversiktsbildene! Hagen er jo fantastisk flott. Nydelig :-)

FO - 2 sa...

Hagen din er FIN den! :)))
Og rosene er ekstra vakre.

Vet du at da jeg hadde bloggtreff her i fjor, så snakket vi om nettopp dette, Marie (Heimdal) og jeg. At vi viser så mange detaljer, mens det ikke ser så fint ut over alt.... ;)
MEN slik er det jo med interiørbloggere også, f.eks. De viser ofte detaljer og DEN ryddige delen av huset.... ;)
Til trøst for oss hagebloggere. Hehe.
Det er det som er så fint med bloggen også da, at man kan velge hva man vil dele.
På mange områder.
Siden kan man velge hvor mye eller hvor lite.

Kos deg videre i den fine hagen din.
Hurra for mangfold og og mange farger! :)

FO - 2 sa...

Jeg rydder nesten aldri inne heller - om sommeren. ;)

Marita sa...

Fornøyelig lesning! Og akkurat sånn er det: Man tar valgte bilder for å gi fine uttrykk, men jeg har litt kaos selv også, men elsker å ha det sånn. Der det er en ledig jordflekk er det også plass til en staude, sa en gammel hagedame på tv engang. Og jeg er så enig. Bedre å plante stauder tett enn å måtte luke ugress stadig vekk!
Frodig kaos er nå lekkert da og det er lekkert hos deg også :o)

IngunnBW sa...

GOSH for en lekker hage du har! Den er jo bare sååå koselig og kunen gått rett inn i et hageblad :)

White Gold...sikle...hva slags rose er det? Den har jeg ikke hørt om før.

anne -moseplassen sa...

hø? eksplodert? Synes det var vakkert og frodig og flott jeg. Selv på bilder hvor du prøver å vise frem at det ikke er sammenheng, så avsløres du ved at det jo nettopp er det. Flott hage!

(og her blir det nok nærsyntbilder ja, her er det nemlig ikke verken organisert eller eksplodert. Potensiale derimot er det... og naturligvis det viktigeste, hageglede *ler*)

Related Posts with Thumbnails