ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

søndag 7. juni 2009

Lillegutt filosoferer

007En deilig søndag her i huset. Sto opp sent siden Lillegutt var på overnatting hos Farmor. Storesøster er jo den som står opp sist her i huset. Tenk det da. Husker når hun var liten og var oppe før hønsene slik som Lillegutt i dag. Hjelp! Tenk at hun er blitt 13 år!

Lillegutt sier jo mye rart for tiden. Stort sett hele tiden kan man si. –Ustanselig…. Og spørsmålene er mange og ofte vanskelige å svare på. Dagens spørsmål må jeg vel sende videre til dere.

“Hvem er bestefaren til Gud?”

Jeg prøvde jo å si at Gud på en måte er far og bestefar til alle. Men neida. “Alle har en bestefar!” Var kommentaren jeg fikk til det. Han tenkte litt og så sa han at “Morfar kan være bestefaren hans. Han er jo i himmelen nå alikevel!”

Det var jo en fin tanke synes jeg. Jeg er sikker på at Pappaen min synes det er helt greit. Han sa sjelden nei til noe han.

012 Rumpetrollene studeres flere ganger om dagen. Tror det er stas. Fristelsen for å kaste nedi en haug med dilldall til dem er stor. Men han klarer å la være. Selv om jeg ser at hele kroppen vrir seg i motvilje.

I dag gikk pumpen i stykker. Guuuri. Typisk meg. Jeg kan jo pokker meg ikke kjøpe noe uten at det er noe galt med det. Jeg tok ut strømmen for å bruke ledningen til gressklipperen. Og etter det bare durte pumpen uten å gå rundt. Prøvde å kikke litt på bruksanvisning og slikt. Men fant ut at nei pokker meg. Til den prisen så skal ikke det være nødvendig å skru driten i frahverandre heller. Heldigvis hadde jeg kvitteringen for en gangs skyld. Pakket ned spetakkelet og kjørte sporendeks ut på Plantagen. Der ble jeg møtt av en fjortis med tomt blikk.

Meg: “jeg skulle gjerne ha byttet denne. Den er defekt. “
Tomt blikk: “Å ja.”
Meg: “Eeehh ja?”
Tomt blikk: “Øøøhhh ja.” – Så gikk han bort til hyllene der pumpene sto. “Tror ikke vi har flere av disse igjen. “
Meg: “Joda. Der står det tre stykker”.
Tomt blikk: “Åh ja.” Så tok han fram en ny og satt den gamle på plass i hyllen igjen.
Meg: “Du, jeg tror vel ikke det er så lurt å sette den på plass igjen? Den er jo defekt?”
Tomt blikk: “ØØØhh… å ja”. –Har du kvittering?
Meg: “Ja her, versågod. “
Tomt blikk: Kastet et tomt blikk igjen på den og ga den tilbake til meg. “Ja jeg vet jo ikke noe om disse greiene jeg. “ Så gikk han.

Hva gir du meg???? Ha-ha!! Men det var jo en søt gutt da, stakkars.

Ny pumpe virket som et skudd. Ikke noe plundring som med den gamle. Hurra! Både jeg og rumpetroll er strålende fornøyd. Mest rumpetrollene som slipper å ha mine ekle ben tråkkende oppi der mer.

Blogglisten

9 kommentarer:

Mete sa...

Herlig gutt du har, da! Og så er det jo gøy med alt det rare og kloke de sier, selv om man til tider holder på å gå i spinn over "maset" - i alle fall gjør jeg det med mine barn.

Flott at pumpa ble byttet - og at du reddet - i alle fall for en stakket stund - en annen kunde fra å bli eier av en stykk defekt, brukt pumpe..

Margrethes hus og hage sa...

Haha, ja barn kan få sagt det :) Morsomt!

Godt du fikk orden på pumpen, og at rumpetrollene igjen har det bra i dammen. Jeg blir helt imponert over alle som har dam, synes det virker til å være myyye å tenke på :)

Hilsen Margrethe

Ellen Walnum sa...

Ja vi skulle lytte mer til det barn har å si, de er forunderlig kloke......jeg er sikker på at din far passer skrekkelig godt til å være bestefaren til Gud:-)

Så bra at du fikk byttet til en bedre pumpe da, disse fjortisene i kassa på Plantasjen er ellers et mareritt.....

IngunnBW sa...

Ååå..for en skjønn sønn du har! Det er så spennende å høre hvordan barn tenker, de er så konkrete. Hva de tenker på noen ganger altså!

Tragikomisk den pumpebyttingen din...men det endte godt, så da får man være fornøyd :)

Anonym sa...

Barn skjønner ofte mer enn voksne ja. Liten filosof den sønnen din :) Tror du ikke Gud blir glad for å få utnevnt en snill bestefar, da?
Pumpehistorien var jo kjedelig, men bra det ordna seg til slutt til både din og rumpetrollenes tilfredshet. Men kan ikke tenke meg at du har ekle ben? De er da sikkert både nyvasket og pyntelige, hehe

AnitaH2 sa...

Med fare for å støte de religiøse blant oss er jeg helt sikker på at fir-enigheten der oppe blir en stødig utvidelse. Bare tenk på det kundegrunnlaget faren din har erfaring fra i tillegg til tollere, syndere og fiskere.

Unknown sa...

He-he, Anita. GOdt sagt.

Ellen Walnum sa...

Jeg har blitt tagget, og har tagget deg.......

TorAa sa...

Ta vare på rompetrollene, de er så viktige i naturen;-))

Ellers herlig dialog


btw. Sorry I haven't commented very much in the past.
Simply to much work. (8 am until midnight)

Related Posts with Thumbnails