ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

søndag 28. juni 2009

Selvsådde overaskelser og Constance Spry

032Himmel og hav. Må bare gnåle litt om den igjen. Constance Spry kjøpte jeg i fjor siden jeg hørte at den gikk igjen i alles anbefalingslister. Hadde egentlig ingen forventninger i det hele tatt. Men denne rosen er og blir helt fantastisk. Jeg vet ikke om den tåler regnet noe særlig. Men vi har hatt noen fantastiske dager her, så det har ikke vært noe problem. Flott busk. Store blomster som ikke bøyer seg på grunn av tyngden som mange ofte gjør. Duften er utrolig og fargen er perfekt. En rosa som ikke skjærer i øynene men heller ikke så blass at den forsvinner. Frisk og vakker.

Men mitt kamera er igjen ikke av de beste til å fange opp farger. Så sånn ser det ut nå da.

 

 

I fjor høst prøvde jeg å ta frø av de Petunia og Surfina jeg hadde. De var lilla og mørkeblå. Begge stiklinger kjøpt for kr 12. Ble enorme. Jeg ante jo ikke om det ville være spiredyktige frø. Det er jo mer støv enn frø det der. Men joda. En god spiring fikk jeg også. Men det som er så artig er at det er kommet de utroligste fargekombinasjoner ut av disse frøene. Blå, lilla, hvit, rosa med hvitt, hvite med blått, hvite med lilla striper.. Ja helt villt.

001002

003

Nicotianaene er også sådd fra selvhøstede frø. Billig og greit. Her i skjønn kamp med en blå Malva..impulskjøp på Plantagen. Dufter helt utrolig her på verandaen nå som solen er gått bak trærne.

004

007

 

Denne Nicotianaen er fra frø jeg fikk av en felles hagegal. De er ikke så høye som de hvite ( fragrant cloud ). Veldig søte. Må huske å ta frø av disse ja.

 

 

 

 

 

 

 

 

006

 

Blodbeger har rykte på seg for å være litt vanskelige å så. Men hadde tydeligvis flaks i år igjen. Disse henger i kurven i epletreet og stortrives der. Tok frø av de jeg sådde i fjor.

 

 

 

 

 

 

 

 

008Inngangsdøren begynner å gro til. Her er det Petunia, plektranthus, cobea, et telt og Clematis. Tror jeg stappet noen blodbeger nedi her også…

 

 

 

 

 

 

009

De hvite Petuniaene er stiklinger som er knepet og delt i flere potter. Måtte jo ha noen hvite.. ikke visste jeg da at eg ville få noen hvite av de jeg sådde selv.

Men en smart måte å få mange Petunia på er å kjøpe en stikling, knipe den å sette i egne potter.. osv osv. Vips så er det en hel haug.

Rosen Sharifa Asma blomstrer også nå. Kjøpt i fjor.

Ikke så lett å få perfekt vær til roser heller. Nå er det for varmt. Ellers kan det være for kaldt. Eller for vått… eller for lite sol, eller som i dag litt for mye sol. Det er nå jeg kan være glad for at jeg ikke har for mye kveldssol. De holder seg bedre enn i mange andre hager lengre oppi gata her.

 

033

Var på tur med Vågsbygd Hagegale til Flor og Fjære i går. Utrooolig gøy. Mer om det kan leses i Vågsbygd Hagegales blogg her. 

Så må jeg bare si: “Hei-Hei, Haugesund!!”

Blogglisten

10 kommentarer:

IngunnBW sa...

Så mye lekkert du har laget i potter og kar :) Nydelige de krukkene ved inngangsdøren din, den buen var jo genial! Kreativ løsning med kurven i epletreet også, du er flink :) Sharifa Asma...sukk - mer er det ikke å si om den saken.

Margrethes hus og hage sa...

Constance Spry er jo bare vakker. Det er en MÅ-ha rose, som står høyt på ønskelista her hos meg :)

Massse flott du har sådd også!

JanneCath sa...

du har det så utrolig flott charlotte!
Var turen bra?

AnitaH2 sa...

LOL! Du dekorerer med telt, du også?
Spørs om ikke du har smittet meg med roseriene dine... I dag klippet jeg inn de to jeg fikk tak i (Santana), og kjente at jeg MÅ ha fler! Mange fler... og helst rosa.

Herdis sa...

Blir ørlitt misunneleg på dei flotte og frodige sommarblomstpottene dine. Flotte er dei! Kvifor blir ikkje mine så fine tru..? Takk for tips om stikling av Petunia, det skal eg jammen prøve.

nefertiti sa...

Stiller du inn hvitbalansen på kameraet ditt?
Etter at jeg lærte meg det, har jeg klart å fange opp riktigere farger :-)

Ellen Walnum sa...

Utrolig spennende med alle de forskjellige fargene du har fått på surfinaene dine i år. Jeg tror du må ta et lite intensiv kurs med meg i å sanke frø til høsten.

Den hvite og blå var helt fantastisk lekker, og den rosa er jo bare en drøm. Sukk.......

Min Verden sa...

Jeg har kjøpt Constanse Spry i år - og håper jo da at den skal bli like fin som din til neste år! Jeg har sådd petunia for første gang i år, men den blå ble til rosa :D Vel, noen overraskelser skal man få. Dine var helt nydelig. Inngangspartiet ditt er praktfult. Ha en deilig sommerdag. Hanne

Maiblomst sa...

Eg kjøpte også Constanse Spry i fjor. Fantastisk rose! Men mi har hatt ganske pinglete greiner, og ikkje klart å halde seg oppe sjølv. Men eg ser at det har komme mange nye skot i år, og desse er kraftigare.

anne -moseplassen sa...

du, så flott det var med slik fargemiks på slyngpetuniaen! Nydelig :D

Related Posts with Thumbnails