ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 24. mai 2010

Hagedammen og litt vær og sånt.


Ja så har jeg jo som sagt fått murt opp kanten foran dammen da.

Først murte jeg litt for å se litt an hvordan det ble. Og da jeg kjøpte ny sement så var det vel ikke helt samme type ser jeg. For akkurat nå ser jeg godt forskjell på de to.. ja-ja. Får gi det litt tid.
Hvis det fremdeles er så ille, så kan jeg heller klatte på litt på de stedene hvor det synes for mye.

Har en sekk til heldigvis.

Dette er jo ingen mønsterstøp og mange murere ville sikkert grått sine bitre tårer når de så dette. Men må jeg gjøre det selv og ikke har peiling, så får det bli sånn.
Det holder forhåpentligvis.

Under er det jo allerede en "vegg av jord og stein, som jeg har murt imellom og oppå.
Tror det går greit.

Nå kan man i alle fall sitte på kanten. Og det var jo målet da.
I en potte har jeg noen sivplanter jeg tok fra en elv på Vigeland. Det overvintret i potten i vinter i beinfrosset dam. Men kommer nå fint tilbake!
I den andre potten er det noen rare greier som jeg fant nedi ei myr oppi heia her.. hørtes rart ut. Men det er faktisk sånn.


De var vel omtrent 15cm lange der de stakk opp fra grumsevannet. Jeg prøvde å få med noen røtter men de bare slet av. Vel.. jeg stappet de i jord alikevel og plask oppi dammen. Nå kun etter noen få uker er de hvertfall over 30cm høye?! Ganske kule. Aner ikke hva det er for noe jeg?

Kanskje ikke så let å se på bildet, men det er de nærmest kamera her. Lange "rør" med tverrstriper.

Bildet er vel klikkbart hvis alt har gått som det skal her?
Har nå fått kommentar på at dette er Elvesnelle.  Skal visstnok være invasiv. Men den står jo i egen potte. Får følge ekstra godt med.
Ellers har det vært en herlig pinse her. Nyyydelig vær hver dag. I dag kom det vel 14,3 drypp tenker jeg sånn totalt. Og det må man jo tåle.
Nå i kveld kom det noen veldige kulingkast her. Men her i hagen hos meg, var det helt lè.
De har jo meldt regn og drittvær utover nå. Men nå skal vi jo jobbe resten av uken. Så det kan bare være det samme for meg egentlig.
Dessuten er det utrolig tørt her, så litt regn skader ikke akkurat. Men litt.. hører du, Overgartner? Litt...

Løpestatus: Løp.. eller jogget og gikk fort i ca 35 min i går. Litt lemster i dag, men dog ikke så galt. Det gikk egentlig mye bedre enn jeg hadde trodd. Skal nå "prøve" å gjøre dette annenhver dag sånn i første omgang.. så får vi se. 
Blogglisten

15 kommentarer:

josimo sa...

Wow så lekkert!!!

Vivishagerom sa...

Hagedammen din ble super fin. Jeg har også sett slike strå, de er veldig flotte! Jeg har sett dem etter E6 ved Hamar, men der er det vel kanskje ikke så lurt å stoppe.
Jeg har vanniris i min damm og den kommer igjen hvert år og større og større blir den.
Ønsker deg en flott uke, selv om været blir dårlig.

Anonym sa...

Så flott dam du har!
Den nye planten du har skaffet deg ser for meg ut til å være en snelle. Kjerringrokk kaller vi den her, og det er et forferdelig ugress som vi strever vanvittig med for å bli kvitt. Synes du skal få noen til å bestemme denne planten. Hvis det er en slags snelle, tar den snart over hele dammen. Du kan jo starte med googling på Equisetum. E. fluviatile er elvesnelle, men det finnes mange forskjellige.
Randi M.

Ellen Walnum sa...

De stråene er jo utrolig kule. Det var jo godt du fant dem når det ikke var noen rumpetroll å finne:) Jeg synes du er en flink murer jeg!

Mari Ann sa...

Kjempefin dam, hvem skulle vel ikke ønske seg en slik!

Unknown sa...

Randi M: Ja det ser ut til å være den. Men tror vel ikke den sprer seg så voldsomt når den står i egen potte? Jeg får følge litt med. Takk for oppklaringen! Water Horsetail, heter den i alle fall på engelsk.

AnitaH2 sa...

Smører du muren med yoghurt, får den jo patina og ingen ser noen forskjell.
Og rent bortsett fra det, synes jeg løpestatusen din burde ha STØRRE og ikke mindre, bokstaver! Flink, er du!
;-)

Petunia sa...

Misunner deg den hagedammen så inn i granskogen...
mMr er det ikke å si om den saken;)

Monica fra Koseleg sa...

Kjempeflott dam! Ser så frodig ut overalt med deg! Her føler jeg at det meste er på scratch- enda det er over 10 år siden vi flyttet hit nå. Men, men mye har vi vel fått utrettet likevel og det mangler ikke på planer- så kanskje en gang?!
Ønsker deg en fin uke!

Anonym sa...

Du har kjerringrokkplanten i egen potte, sier du. Hvis det er hull i bunnen på den potta, så tror jeg nok ikke at du er trygg. Beklager at det er noe negativt jeg tar opp når jeg endelig fikk fomlet meg til å kommentere. Bare godt ment fra ei som har slitt mye med de helsikes kjerringrokkene. Hele øya vår er full av dem.Du har en fantastisk fin hage og bloggen din leser jeg ofte.
Randi M.

orchis sa...

Dammen din er blitt kjempefin! Men jeg er enig med Randi M, pass deg for kjerringrokk. Selv om den står i potte kan den fort spre seg til de andre pottene med sporer (frø), og det er ikke lett å få dem løs fra f.eks. vannliljerøtter.

IngunnBW sa...

Dette ble mer enn lekkert! Veldig smart løsning med sittekanten du har murt opp, synes den ble riktig så fin jeg! Flink er du :) Dammen din er virkelig blitt nydelig

Bjørg 47 sa...

Du er jammen så flink !!

Unknown sa...

Takk alle sammen!
RandiM: Nei ikke noe problem. Tvert i mot er det jo kjempebra å vite. Jeg tror ikke jeg vil ha den i vannliljene nei. Fysjom. Ut med den gitt.

Edgar sa...

Nydelig dam du har!
Og den steinkanten ser jo super ut både i utførelse og til å sitte på!

Related Posts with Thumbnails