ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 31. mai 2010

Jaaaaaaaa!!!! Endelig!

Jeg fikk en liten stikling av Pandorea Jasminoides fra Orchis i Portugal. Den rotet seg fint, og overvintret fint i drivhuset i vinter, tross kulde og alt.

Jeg plasserte den på øverste hylle der det som regel er varmest.

Note to self.. Planter på gulvet i drivhuset om vinteren er ikke så smart.

Den har begynt å skyte fart nå, og jommen meg kom det bittesmå knopper her for noen uker siden. Og de har vokst seg større og større. Og i dag da jeg kom hjem på jobb, sto den der og lyste mot meg!!

En fantastisk vakker blomst! Fargen er sart rosa og mørk i svelget. Nederste kronblad er liksom bølget... lekkert!!Har du sett noe så skjønt? Denne må jeg ta flere stiklinger av til høsten så jeg er sikker på å ikke miste den.
Dette er slike ting som gjør denne hobbien så gøy. Man går der og venter og venter på at noe skal blomstre. Noen ganger flere år, og noen ganger kun noen uker. Denne hadde jeg ikke forventet å se blomst på på mange år enda. Men joda. Her er den!!!!!
Den skal visstnok være en Australsk plante har jeg lest meg til. Ganske lettvin å få til og ganske herdig. Her skriver Australian Native Plant Society:
Pandorea jasminoides is a vigorous twining plant with pinnate leaves having between five and seven lance-shaped leaflets up to 50mm long. The large flowers are tubular, ending in five spreading lobes. The flowers are usually pale pink with a deep pink throat and are about 35 mm long. Flowering occurs over a long period between spring and late summer. The flowers are followed by large elliptical fruits which split to reveal elongated, winged seeds.
This is a popular plant in cultivation. It is very hardy in topical to temperate regions although it may be damaged by frost during very cold winters. It is adaptable to any reasonably drained soils and will grow in full sun to partial shade. It is ideally suited to growing on a fence or trellis. It prefers a reliable water supply but, once established, will tolerate extended dry periods.
Propagation can be carried out easily from either seed or cuttings.

Geranium Renardii er jo ikke akkurat en sjeldenhet. Men jeg synes den er så søt med de lodne bladene og de hvite blomstene med lilla streker. Skjønn liten sak.
Det virket som sommeren kom til Sørlandet i dag. Ikke akkurat moro å sitte inne på kontoret da. Men heldigvis hadde en genial kollega kalt inn til møte.. ute. -Smart!

Før har jeg sådd Cosmos av diverse slag. Men ofte er de blitt alt for store. I fjor hadde jeg en hvit type som virkelig fikk flere cm tykke stilker og var noen monster i beddene. Totalt uregjerlige. Så i år har jeg prøvd en ny type som ikke skulle bli så høy. Og foreløpig ser den ut til å oppføre seg ordentlig.
Søt når den er slik fylt også. Double Click.. ett eller annet hette den vel?
Løpestatus: Joda, løp meg en tur i skogen her på fredag. Men har ikke blitt noe i helgen pga bursdagsfeiering til jentungen osv. I dag var jeg rett og slett slapp fra ørene og ned.. MÅ få tilbake litt guts i morgen.
Blogglisten

6 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Å helledussen så vakker den er! Som jeg gleder meg til jeg en gang får blomst på min! Nå har jeg fjernet alt det varigerte rundt den og gitt den litt mer gjødsel, så jeg håper den gidder å vokse litt nå.......

Anita sa...

Nydelig blomst du har fått i blomst.

Den doble click cosmo, eller hva den nå heter, har jeg også satt av frø, men den ser ikke ut som din....den er liksom ikke så "dobbel". Men jeg har jo nettopp satt de ut, så kanskje når de får mer jord og gjødsel så vil de kanskje komme seg...?? Håpe, håpe..

Mariann sa...

Nydelige blomster på Pandorea Jasminoides. Tydelig at den trives hos deg.
Jeg er også glad i de myke, lodne bladene på G. renardii.

IngunnBW sa...

Så flink du har vært som har klart å overintre den! Å ja, det er vel toppen av lykke når slike eksotiske ting skjer :) Cosmosen din var nyyydelig!

Linda sa...

Å sååå søt:) Så moro da:) Klem

Anne (Moseplassen) sa...

søte sommergleder :)
og stas å dyrke de frem selv, fra frø eller stikk :D

Related Posts with Thumbnails