ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

torsdag 6. november 2008

Hvordan lure en 3-åring

"Nå må vi kle av oss, Vennen!"

Ord som faller rett ned på gulvet og forsvinner i støvet... Jada. Så er det bare å ta opp kampen. Løpe rundt i stua etter en illskrikende 3åring, som slettes ikke vil noe som helst, mens føttene blør etter å ha tråkket på kantede lekebiler i diverse glorete farger, som av en merkelig grunn alltid ligger med den spisseste tingesten opp! Ord som ikke er lov i de fleste relgioner sitter på tungespissen, og man må nesten til elektrosjokkbehandling for ikke å skrike dem ut!!

-Så, når en endelig får tak i den hylende og sparkende 3 åringen, hvis ben og små føtter klarer å smelle inn i milten, ribben, hode og ørene dine.. så prøver man å få revet av dem klærne... Ja historien kjenner alle som har hatt gleden av å ha en 3 åring i hus.

Men i dag orket jeg ikke, rett og slett. Feber, hodepine, bihulebetennelse og Gubben på kurs. Ja ja, sa jeg. "Samme for meg, bare du ikke tar av deg sokkene!"

-Vips, så dro han av seg sokkene.

"Åh, neeiiiiii!" Utbrøt jeg. "Huffda, ja bare ikke ta av deg strømpebuksa også nå da!".

-Vips så var strømpebuksa også av. Og slik fortsatte det plagg etter plagg til en naken, tynn liten gutt sto skrikende av latter på kjøkkengulvet.

"Åh, hvordan skal dette gå!!" "Ja da er det godt at du er gutt. For gutter kan jo ikke ta på seg pysjen selv, så da tar jeg meg litt saft imens. "

I øyekroken så jeg den tynne reka, som løp inn i stua mens han lo så han holdt på å bikke over ende. Og inn kom han med pysj og det hele. Da stoppet han midt på gulvet, kikket på meg med hendene godt plantet i sidene, og sa:

"NÅ LURTE JEG DEG GODT, MAMMA!! "

002

Blogglisten

10 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Ja hvem lurte hvem:-)

En kostelig historie, og ualminnelig godt skrevet!

Mona sa...

Jeg går i den fella noen ganger, når alle andre triks er brukt opp. Du får ikke lov å kle av deg! Gjett hvor fort klærne detter av da ja. Eller - du får IKKE lov å pusse tennene.

For variasjonens skyld har jeg nå funnet et nytt triks for fireåringen min. Han nektet å gå på badet en kveld, da sa jeg - kom hit nå så skal jeg bære deg inn på badet slik som brannmennene bærer de som er i branner..... Vi har nå brannmansløft til-og fra badet. Til- og fra senga. Og ellers når de små benene protesterer på prinsipiellt grunnlag. Man blir kreativ som småbarnsmor.

Rita Hogefeld sa...

Hehe - jeg brukte den der på 11-åringen da han var i den alderen. Og det gikk fint - tre ganger. Fjerde gangen jeg prøvde meg, satte han begge hendene i siden, kikket på meg med ett "gammelt" blikk og uttalte: "du bærre lure meg du!"

Så da ver DEN oppbrukt! Ja, man blir kreativ...

Sine sa...

Det er en fryd å lese det du skriver. Jeg kan levende se for meg hele seansen.
Håper du snart kommer på bedringens vei.

IngunnBW sa...

Haha - hvem lurte hvem ja! Helt herlig fortelling! Og SÅ søt gutt :)

Å skifte strategi fører ofte med seg ønsket handling. Omvendt taktikk. Jeg har gjort det selv med stort hell. Men ikke så lett å huske i travle situasjoner. Man må planlegge, eller være syk som deg :) Eldstesønnen var heller ikke enkel å hanskes med før han skulle i barnehaven. Ville ikke ha på ditt og datt. Nei nei nei... Men en gang fikk han det som han ville. Jeg sa som vanlig at må skal vi ta av pysjen. Nei,det ville han ikke. Ja, vil du gå i barnehaven i pysjen da? Ja, det ville han. Jeg tok ham på ordet og som sagt så gjort. Gjett hvem som ble flau da de andre barna lo av ham i barnehagen?! Etter det var det ikke noe vanskelig å få ham til å kle seg i det hele tatt :)

Fortatt god bedring!

Vivishagerom sa...

Koselig liten kveldshistorie du forteller og ja, jeg kjenner den igjen. Noen ganger hjelper det å si ting som ikke skal gjøres.

God bedring til deg.

amo sa...

Sitter her og ler for meg selv. Du skriver så utrolig levende, jeg kan så godt se det for meg. Og den trassigheten kjenner jeg så godt igjen, veldig slitsomt.

Linnemi sa...

Hi, hi, hi. Man skal helst ha overskudd for å kjøre den vrien der. Utrolig artig når det virker!

I barnløs tid, med klart og ufeilbarlig syn på barneoppdragelse, prøvde jeg metoden på en 3-årig niese som ikke ville gå på hytteutedoen. Hun ble nektet å bruke den. Det hjalp. ;)

Rekkehuset sa...

Tjihi, hvem kjenner seg ikke igjen i den:-) De er nå søte da! Morsomt skrevet også:-)

Riktig god helg og god bedring!

Petunia sa...

Herlig:)

Related Posts with Thumbnails