ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

søndag 30. november 2008

Tigre, Løver og Kongleknagger

I dag hadde vi alle behov for å komme oss ut litt. Så vi tok turen til Dyreparken her i Kristiansand. Lillegutt kan ikke sitte stille for alltid, og litt luft hadde vi alle godt av.
Faktisk var det utrolig flott. Det var kaldt og frost. Men det er mye bedre enn slaps og regn. Min søster ville se ulver og elg Men som jeg prøvde å forklare, så er disse nesten usynlige. Men joda, vi så alle sammen. Elg, jerv, løver, tigre, papegøer, aper, gjeiter, kenguruer, fjellrev og joda... ulv. Og veldig nære også. Er det noe problem? Neiiida.

Tatt med mobilkamera... veldig dårlige bilder, men for noen fasinerende dyr, en får mest lyst til å gå inn til dem, legge seg ned oppå dem og klemme til. De potene er jo våpner som kan drepe oss på sekunder. Men de ser jo bare ut som store pusekatter.
30112008(003) 30112008(006) 30112008(007)

Øverst, en løveunge som lekte og koste seg i kulda.

Tigerene var inne en tur og sov. Øverst er det to hunner, som vi synes var store helt til hannen på nederste bilde kom inn. Guri malla for noen beist.

Dette er fantastiske dyr.

 

 

004

Her om dagen, kom pakken fra "I gros hage".

Kan jo ikke si alt som var der, da noe er julepresanger, og en vet jo ikke hvem som dumper innom bloggen her. Men her er en av kongleknaggene. De er tunge messing, eller hva det er. Har nå to stk som står på peishylla, til å henge julestrømpene i.
Jeg elsker sånn kongleform. I Ravenna, der jeg bodde var dette et symbol på byen, og de hadde en stor kongle i sten på rådhustrappen som alle tok på når en gikk forbi. Den var helt blank. Den konglen i linken over, er ikke den. Men fant ikke noe bilde av den akkkurat nå. Men den ligner da.

Så nå er julekransen hengt opp på døren, og adventsstjernen i vinduet. Adventsstaken er også kommet fram. Jeg må gjøre noe med lys ute. Men må se litt i dagslys først. Litt mørkt der ute akkurat nå.

Så tenner vi et lys i kveld
Vi tenner det for glede,
Det står og skinner for seg selv,
og oss som er tilstede.
Vi tenner et lys i kveld,
Vi tenner det for glede.

003

Blogglisten

11 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Ja det var noe annet enn Lillegrå og Vilja det:-) Fasinerende dyr!

nefertiti sa...

Fin siden din er blitt :-)

Mete sa...

Flotte dyr - og ja, man har bare lyst til å legge seg godt inntil dem og kooooose!!
Kongleknaggene var lekre! Kunne hatt sånne på peisen min også..

elle-melle sa...

Husker at første gang jeg så tigerne så reagerte jeg på at de var så STORE.
Flott med bildet av din far og lyset foran.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Jentene og jeg var i dyreparken i sommer. Løveungene var så små enda, at vi ikke fikk se dem. Men både de store løvene og tigrene fikk vi se på nært hold. Fantastiske dyr!

Harryford sa...

Fine "pusekatter" - fine "kongler" - fint om din far! - og Charlotte som alltid i fin stil! ;-)

MAURO PENZA (BO, Italia) sa...

Dr. Thor Myhre was a really nice person.

He was deeply in love with Italy and fine arts ad I remind about him with his "latest museums' Guide" in one hand and a glass of whitewhine in the other :-)
Enjoying his summer days in Rimini, with all your beautiful 'n growing family around. And he had a smile for everybody.

During the years, lot of things slowly become Echoes in our hearts. Hold them tight and turn them into good and love.

Un abbraccio di cuore, Mauro

Torill sa...

Hei og takk for besøket. Litt artig å ta seg ein tur i dyrepark utanfor sesongen, då får ein meir tid til alt.

Ser du er interessert i hage, det er eg og, men no er det dårlege tider for det. Sjølv om det snart er jul, gler eg meg meir til våren. Vi skal til å bygge hus og håpar å få starta med å planlegge hagen til våren.

Ha ei fin førjulstid og lykke til med pepperkakehus! :-)

Oline sa...

Hei
Tenker på deg og at du har blitt farløs. Lykke til med begravelsen og alt det tunge du må igjennom. Det høres ut til at du har hatt en fantastisk pappa!

AnitaH2 sa...

Som kunstner vet du sikkert at konglene er satt sammen etter det gyldne snitt? Sikkert derfor de tiltaler oss ;-) Rent bortsett fra det, var disse spesielt lekre!

Trude sa...

Heisann :-) Så flott du har gjort bloggsiden din. Lys og fiin! Lenge siden jeg har hatt tid til å titte innom. Så trist med din far, jeg håper du har det fint sammen med dine kjære rundt deg, jeg klarer overhode ikke å sette meg inn i din situasjon, da jeg har angst for å oppleve det samme med min mor og far ....Men vi blir jo rett som det er overasket ove rhvor sterke vi er når det er som vanskeligst. Så herlige bilder fra dyreparken... der har jeg ikke vært på mange mange år. Redigerer du forresten bildene i et alternativ til photoshop? det med bindersene etc.??? Kjempestilig. ellers, du har en flink fotgrafspire innafor husveggene dine,,,hehe,,,,klem

Related Posts with Thumbnails