ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 22. juni 2009

Roser og sjenerte fisker.

Jeg må ha fått tak i de mest sjenerte fiskene i Norges damhistorie. Ja jeg har begynt å si at gleden over å ha fisk i dammen er størst fordi de er så dekorative. Yea, right. De er jo som sagt litt sånn grønnaktige nå. De bor for det meste inni hulen jeg har laget til dem. Eller så er de under pumpa. Kjempegøy. I dag trodde jeg virkelig at de var forsvunnet. Enten spist av måker, katter eller rett og slett tatt bussen tilbake til dyrebutikken. For de var rett og slett ikke å se.
Så vi måtte slå av vannpumpen for å få vannet rolig så vi skulle ha en sjangs til å se dem. Men neeeiiida. Ikke en gjelle å se. Så da plumpet jeg oppi for å lete. Herreminn jeg kan jo ikke stelle for fisker som ikke er der da. Og der. Under pumpa pilte to ( tror jeg ) grønne lyn. Dett-var-dett. Joda de er der. Får bare håpe de blir litt varmere i trøya etterhvert hvis ikke er dette fiskeprosjektet dønn kjedelig må jeg si. Da kan jeg likegodt mate bergylten nede ved havna her.

Her er dammen i mørket. Må bare skryte over at ledlyset, letter harry utformet som en stein, jeg kjøpte funker. Den lyser opp akkurat nok til at vannspruten blir synlig i mørket. Kult.

007

Ellers så blomstrer nå Malva Sylvestris. Men i huleste heiteste. Hvor sto det at den blir over en og en halv meter høy da? Og for ikke å snakke om bred!!?? Himmel. De ser ut som monstere der de står. Må få flyttet dem. De kveler alt rundt seg. Men blomstene er jo nydelige da.

027

Så blomstrer Alchymist for første gang i rosebuen. Den er ikke blitt så stor enda. Men betydelig bedre enn da jeg plantet den i fjor. Her er første blomst. Blir helt forelsket jeg!

028

018            029

Litt kveldsstemning. Og til høyre et eksempel på hvor freidige disse Revebjellene er. Her ere en som faktisk har slått seg ned rett i åpningen til porten. Men de er jo flotte da. Denne ble helt hvit med svakt lilla svelg. De selvsår seg akkurat der det passer seg. Og noen plasseringer er jo mer aktuelle enn andre.

Forresten. Kan noen fortelle sneglene at dammen ikke er til å svømme i? Hvertfall ikke når de er så dårlige til å svømme at de bare drukner og ligger der å irriterer på bunnen. Må få satt opp et skilt.

Blogglisten

13 kommentarer:

Kristin sa...

Artig med fisk....
Har ikke kommet dit enda, men vannet spruter i dammen og steiner er lagt rundt kanten. Den store inspirasjonen fikk jeg hos deg på torsdag :-)

Sine sa...

Ha ha, jeg må bare le av beskrivelsene dine. Du får det sagt!

Rålekkert mer revebjella der, da.

Miamaria sa...

Ja de fiskene der høres ut som lurefisk. (Jfr. luremus)

Hilsen fra landet sa...

Jeg fikk tak i Malva på plantebyttedagen, hadde SÅ kjempeglede av den ifjor.

Men du: Det blir enda mer spennende når fiskene ikke er så synlige... når man må riktig sitte en stund å følge med for å få øye på dem der nede i dypet ;-)

Ellen Walnum sa...

Hihi...der fikk vi et nytt uttrykk gitt - lurefisk.

Skal du flytte Malvaen nå?? Her tar de også over fullstendig.......men som du sier, de er jo vakre da.

Margrethes hus og hage sa...

Fiskene blir nok vant til at det kommer mat når folk viser seg :) Så får du de "tamme" etter hvert.

Og var det bare så lett å bli kvitt snegler... Sette opp et skilt, og så var den saken ute av verden, liksom ;P

Ha en fin ST.Hans. Hilsen Margrethe

Unknown sa...

Lurefisk. Ha-ha!!
Kristin: Har du fått dam du også!! Så gøøøøy! Må få kommet meg ut til deg å sett en dag.
Ellea: Ja de er jo blitt rene monsterene her.

Ha en strålende ST hans dere også!

IngunnBW sa...

Da er vi to som er forelsket i Alchymist! Nyyydelig rose, både form og fagre er helt til å smelte av.

Håper fiskene dine blir mindre lyssky når de bli vant til livet i hagen i din. Poenget er som du sier å se hva man stuller og steller for. Lyset på fontenen var lekkert, ikke for mye og ikke for lite. Perfekt!

Jeg blir mer og mer glad i revebjeller. I år har jeg latt dem få komme opp flere steder, de er veldig dekorative og står så fint. Velter seg ikke utover som f.eks ridderspoerer.

Oj, blir Malva sylvestris SÅ diger?!? Da må jeg nok revurdere hvor jeg skal plassere frøplantene mine, de skal straks i bed nå. De er rålekre, og så står de så lenge i blomst.

orchis sa...

Fiskene dine kan bli ganske tamme etterhvert. De må bare skjønne hvem du er - og at synet av deg betyr MAT! Jeg forer mine ca. annenhver dag, ikke fordi det behøves - det er mat nok i dammen, men fordi det er gøy å se på dem. Nå holder det at jeg dukker opp ved damkanten, så kommer hele gjengen. De svømmer t.o.m. etter hvis jeg går rundt dammen. Artig! Kanskje de temmes raskere hvis du setter deg ved dammen og forteller noen fiskehistorier, mens du kaster uti en og en sånn liten fiskematkule? :)
Ha en fin uke!

Berit sa...

Hehe, jeg ser deg for meg der du vasser omkring i dammen på leting etter fiskene!

Unknown sa...

Ninni: Ja rydd plass!!
Orchis: Ja pleier jo å sitte der litt innimellom å kikke. Men det er kanskje synet av meg som skremmer dem. ha-ha.
Berit: Ikke le.. "knis"

Kristin sa...

ja, prosjektet er igangsatt, men noe oppi dammen har ikke kommet enda, bortsett fra spruten da. Tråkk bare innom, koselig med besøk

BRUDEPARET sa...

Så utrolig koselig med lykt på verandaen - der gjør jo sommerkvelden ute SÅ koselig! :)

Related Posts with Thumbnails