ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

onsdag 29. juli 2009

Støping og Norges lengste “bæsj”.

Her om dagen fant Ellea og meg at vi måtte teste ut dette med støping. Har sett så mange som støper tråkkheller og annet snacks. Så vi satte i gang en test med en pose sement. Eller tørrbetong eller hva pokker det heter for noe.

001 002
Utstyret klart. Litt vann, noen bøtter og kar. Og tørrbetong/sement. Først litt i bunnen av en gammel lekekasse. Så en mindre eske oppi og sement rundt.
003 004
Store blader ble lagt i bunnen på Elleas hvite baljer. Her er hun i full sving gitt! Lillegutt “halpt til” som det så fint heter.
008 010
Jeg hadde noen mosaikkbiter fra Italia som jeg kjøpte en gang… husker ikke hvorfor. Og la de i bunnen av bøtta som et eksperiment. Den ser rund ut oppå men er faktisk flat.. Vel, vakker er vel feil å si. Men den skal jo være litt sånn røff siden den skal være ute i hagen. Mosaikkbitene rundt kanten gir litt farge da.
012
Sånn ble den med vann i.
015
  På plass under vannposten i hagen.

Dette er en hit tror jeg. Gir virkelig mersmak. Her må det testes ut forskjellige teknikker. Hvordan Elleas ble kan du se på bloggen hennes.

Så over til Norges lengse Bæsj… unnskyld utrykket. Men himmel og hav. Hva er det med denne fisken da? Er det en sykdom eller? Synes han ofte svømmer rundt med litt for lange danglebær jeg altså…. Døm selv!

Stakkars gule tøffing. Han er en surviver. Han er født her i tanken. Husker han var en liten skjelvende yngel på størrlese med et knappenålshode nesten, som levde vettskremt bak pumpa i mange uker før han ble stor nok til å komme fram. Nå er han sjefen i tanken her og driter i det meste ser det ut som… Tror jeg døper han Thorleif gitt.

007 

Så over til noe litt mere velduftende tema.. Liljer!! Herre kong sverre, så godt det lukter ute i hagen nå. Liljene spretter ut den ene etter den andre. Tross krig mot liljebiller og annet rusk.

Denne her hadde jeg helt glemt at jeg hadde plantet, tenk det!!

005

Orange og gule roser er fantastisk flotte. Men de passer så dårlig inn i resten av hagen. Så da blir det krukker på dem gitt. Så går det jo an!!! Hurra!! Amber Flush kjøpte jeg i Sandnes.

016

Tudeluuu… som Lineca sier.

Blogglisten

11 kommentarer:

Linecas have sa...

Tudeluuu.. =))
Hvorfor laget du deg ikke et eget bed til alt gult og ransje i haven. Så slipper du alle de der pottene?
Stememr det er en lang bæsj som henger etter Torleif fisken ja. Typisk på de derre fiskene det.
Du det blir nok råd med en bit midnight rose etterhvert skal du se.

Klemz!

Ellen Walnum sa...

Fy søren så flott det karet ble!! Genialt med mosaikken. Tror jeg må komme meg på en hobbybutikk. Nå må vi bare støpe mer, dette var morrrro!!:-)))

Den liljen......sukk.....

AnitaH2 sa...

Trodde du var proff på mosaikk, jeg? Men dette ser jo kjempeflott - og gøy - ut!
Fint med bilde av fisken, forresten, vi har også sånne. Og selv om de kan se uapetittlige ut, så har jeg aldri sett noe som er mer enn en tidel av den der?!

Sylvia sa...

Jeg digger det firkantede fatet dere lagde!!! En gang skal jeg nok prøve på det. :)

Mia sa...

Så stiligt vannfat. Sement gir mersmak, jeg har nokk rørt et par tonn nå, så jeg bare advarer, men blir fort avhengig :)

amo sa...

Så stilig det støpekaret ble. Det så jo ut som det egentlig var ganske enkelt å lage også.

Må også få gratulere deg med både bursdag og bryllupsdag. Har vært bortreist, så jeg har ikke sett det før nå.

Hanne sa...

Så spennende med støping! Og så fint det ble med vann og blomster i det ferdige karet!

Lurer på hva jeg kunne støpt! :-)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så flinke dere er! Den kummen din ble bare SÅÅÅ flott. Morsomt å lage selv, da er det ikke mange med maken. Litt annerledes enn å handle på Plantasjen det ;)

orchis sa...

Sement er gøy! Fikk virkelig øynene opp for dets gode egenskaper når jeg bosatte meg her hvor 'alt' mures!
Skal si den fisken lager noen reale 'kabler' :o Tydelig lite problemer med toalettbesøk der i gården.

IngunnBW sa...

Dette ble jo kjempefint! Stilig med mosaikkbitene på kanten! Og så passet den jo såååå godt under kranen, lekkert!

Hmmm...nå fikk jeg en idé :) Det går sikkert an å slamme betongen med noe lys/rustikk maling av noe slag slik at det får litt middelhavspatina. Lurer på om jeg må kjøpe meg litt ferdigmørtel jeg også :)

Gult er en farge jeg får mer og mer sansen for. Orange også, den varme terracottaorange...nyyydelig. Hadde jeg visst at jeg kom til å like de fargene bedre og bedre i fjor, hadde nok det siste rosebedet mitt sett helt annerledes ut!

Hihi, de fiskene bæsjer langt ja :D

Kristin Aurdal sa...

Det fatet ble jo flott :-) Fablet litt her i vår om å støpe tråkkheller og pynte med glasskår i forskjellige farger, men det ble ikke i år heller.......

Related Posts with Thumbnails