ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

søndag 12. juli 2009

Tommeltott og Birkeland

Ja det er jo nå som er alderen for artige historier. Man sier så mange ganger at man skal skrive dem ned for ikke å glemme dem. Men det glemmer man å gjøre.. og historiene blir glemt. Lillegutt her i huset (4) forteller mye rart for tiden. Og sverger like levende på at det er helt sant.
I følge han selv har han en jobb. Der jobber han med å banke stein. Veldig travelt i følge han selv. Han har noen krokodiller og papegøyer der. Men krokodillene døde fordi de hadde ikke noe spiserør…. Hvor i huleste kommer dette ifra? Jeg bare spør. Han sier han ikke tjener noen penger på den jobben, men dette ser ikke ut til å være noe problem. Her i huset kan populariteten blandt oss andre måles i om vi får tilbud om å være med på jobben hans eller ikke.

I dag i ett eller annet forsøk på å distrahere han fra ett eller annet så tegnet jeg ansikter på tommeltottene hans. Og de pratet ivrig med hverandre. Mest bestående av “Hallo-hallo” og vill “slossing”. Jeg kunne da ikke dy meg og begynte å spørre:
“Hva heter de to der?”
”Tommeltott og Birkeland” kom det kjapt fra han.
Så her er de:

001      002

I følge han så er Birkeland ei jente.
“hvor bor disse to da?”
”De bor jo her, selfølgelig!!-Når de ikke er på jobben sin.
“Hva jobber de med da?”
004 ”De jobber med glass.

Det jobber de med heeeele dagen!! Og de har aldri ferie. For de måtte bare jobbe litt overtid.”

“Lager de bare glass?”
”Nei, de lager sorte vesker også. Slike tøffe noen som denne her, og så lager de mobiltelefoner.” Det er VELDIG travelt skjønner du vel.”

 


005

“De jobber og jobber heeele tiden. Og når de har lunch så spiser de gullfisk.

 

 

 


006

De er veldig gode. Og så søler de overalt. Men det gjør ikke noe fordi det er en dame som gjør rent der. “

“Har de ikke noen dyr slik som du har på din jobb da?”

“Jo, klart det. De har en “Kamelijon”. Den sover oppå de tøffe veskene og spiser spillkort. For da kan de skifte farge.”

 

007

 

“Men er ikke den kamelonen litt farlig egentlig?”
”Mamma, ikke vær så tett da.. det er jo bare en leke!” Sier han og himler med øynene mens han lar meg sitte der som en fjott, omringet av mobiler og kameloner.

 

003

Ja-ja, sånn er det. Her i huset virker ikke tvèn!! Stor krise. Hva i huleste gjør man da? Godt vi har internet gitt.
Fant ut at det ble alt for stille her i stua, så nå fant jeg fram noen sanger jeg hadde på pc`en og som jeg hadde helt glemt. Jeg har sånn typisk: “alt-mulig-og-ingenting-spesielt-smak” når det gjelder musikk. Jeg liker som regel enkelte sanger av noen artister. Men det er ytterst sjelden jeg kjøper en hel plate. Derfor er Itunes en grei sak. Nå vet jeg ikke helt hvordan jeg legger inn musikk fra den da. Men jeg legger inn en Youtube-greie. Dette er en artist som er veldig “hot”i de asiatiske land. Amr Diab.
I mine yngre dager da jeg og en venninde flakset rundt i de Forente Arabiske Emirater og flottet oss, så var dette en megahit. Det minner meg om gode stunder, latter og en venninde jeg burde ta kontakten med igjen. Rart hvordan man bare glir ifrahverandre. Videoen er urteit. Men sangen er utrolig kul.-laget sammen med Gypsy Kings. Stilig rytme også. På et diskotek med skikkelig høy musikk og masse mennesker med armene i været, er denne bare helt topp!! Så lukk øynene og bare hør.

Blogglisten

9 kommentarer:

amo sa...

Hehe. Artig kar, den lille sønnen din. Han har i hvert fall fantasien i orden. Jeg har ikke vært flink til å skrive ned slike små historier, og dessverre så går de i glemmeboka etter hvert.

Mete sa...

Haha - gøy med livlig fantasi! Og jentenavnet var jo bare gull!
Musikk er så mangt - her i kåken går det på den evinnelige Fairytale, Back in Black og Amitions - i et evig sammensurium..
God ferie!

Petunia sa...

Hehe!
Mye artig fra barnemunn!
Hva gjør man nå ikke TV'n virker? Ja, du kan jo tegne slike søte ansikter på dine egne tomler og høre hva de kommer finner på....
Minstemann her i huset lirer av seg også.
Han og faren skulle følge meg et æren på H&M. Bulle hater å gå i butikker og selv om jeg bare skulle ha en neglelakk og det var fort gjort, så klarte han ikke la være å sukke og spørre:
- Hva skal vi nå her da?
- Kjøpe en BH til deg!, ertet faren hans...
- Jaha, sikkert! Og en tanga til deg da pappa???
Vel, både jeg og faren gliste for oss selv og lurer på hvor en 10 åring som er allergisk mot jentelus, snapper opp slike ord?

Ellen Walnum sa...

Skrive ned ja.....det var det man skulle gjort.

Kom på en historie her.....herr sønn var 4 år og gikk i barnehagen...i samlingsstund snakket de om parykker og at det er hår man kan ta av og på.....farmoren hans hadde gebiss...noe han var usedvanlig fasinert av.....da de fortalte om parykker utbrøt han....."min farmor har parykktenner hun!!".....denne var tilog med på barnsbeste i fevennen den gangen, sendt inn av barnehagetanten:-)

Den sønnen din har en vidunderlig fantasi:-) Jeg har sansen for han der!

....og du....hjelp!! Jeg har forvillet meg inn på farmtown!!!!

IngunnBW sa...

Herlig at du tar vare på slike historier! Denne var festlig :) Spesielt det at du ble sittende igjen med skjegget i postkassen - hihi.

Logikken og måten å se verden på hos barn er helt unik - og litt tankevekkende også :)

AnitaH2 sa...

Goe gutten!
Litt lang intro, men har sansen for resten av melodien! Var det en meget ung Charlotte under et av sjalene og all sminken der, forresten?
;-)

Tonerose sa...

Hihi, fantasien er det virkelig ikke noe å si på!! :o) Så søt han er!!

Har kost meg med bildene på forrige innlegg også, mye lekkert hos deg nå! Synes fargene til drama girl er utrolig stilig! :o) Også så diger brokkoli du har, moro moro!

Kjempegøy med drueplante - har du beskjært den? Når og hvordan? :o) Hos meg har drueplanta tatt helt av nå, og det er masse drueklaser på den. Håper sommeren blir lang og litt varmere, så vi rekker å få søte druer! :o) Vår står utendørs, så den har ikke like bra forutsetninger som hos deg - som har herlig drivhus. :o)

Håper du får en fantastisk uke!

Tonerose sa...

Forresten - usikker på om jeg har sagt det eller ei; feen på benken bak dammen hos meg er ifra Nille. Såklart! :o) Men var vel i fjor vår (?) så usikker på om det er mulig å få tak i lik..

Dammen din er kjempelekker!!

Ha en fin dag!

FO - 2 sa...

Vel fremme? ;)
God ferie ønskes deg, den lille sjarmøren og resten av familien. :)

Related Posts with Thumbnails