ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 6. juli 2009

Tagget: 5 på topp i hagen akkurat nå.

Så gøy! Har blitt tagget av Ellea. 5 ting som er på topp i hagen nå. Ooooj det er så vanskelig. Akkurat nå er hagen totalt på sitt aller beste vil jeg si. Alt blomstrer.. helt villt. Det er vel bare hostaene som ikke står i full blomst enda. Og sommerfuglbuskene. Men de er farlig på vei.

Jeg har gnålt uendelig om roser i det siste. Og mer blir det sikkert. Men får prøve å ta noe som ikke er roser da.

1. Cobea Scandens Alba. Denne har jeg sådd selv. Artig farge. Nesten grønn. Ikke helt hvit.

011

2. Pelargonium Rococco. Pellisdilla har senket seg betraktelig her. Men denne er jo så nydelig.

004

3. Anchusa Leptophylla. Blue Showers. Denne er beskrevet som staude. Men kommer ikke tilbake igjen. Men er utrolig lett å så selv. Vokser fort gjør den også. På bildet som vanlig kommer ikke blåfargen så godt fram. Men den er virkelig en blå dusj.

001

4. Fløyelstjæreblomst??? Ikke helt sikker. Også sådd selv. Var bare en liten rosett første året. Stilige farger, det gråe og det sterk rosa sammen. Tua har også en stilig form.

007

5. Her er to blomster som jobber hardt på baksiden av huset. :-)

009

Vannsprederen går på høygir her ute.. Det er varmt og vind. De har meldt regn. Men jeg ser ikke noe til det enda. Men vi takker og bukker for det fine været.

Nye innbyggere i akvariet. Sølv Hai. Stilige.

012 010

Så blomstrer Solanum Jasminoides også. Stilig den der. Klatrer i paviljongen.

005

Nicotiana og en blå malva sloss om plassen!

002

Clematis Pink fantasy, har overlevd visnesyken so far!

 

Så utfordrer jeg To whom it may concern  og HildeG.

Blogglisten

14 kommentarer:

Lene fra Lillehammer sa...

Så mange flotte bilder Charlotte, virkelig et syn altså. Her i gutua har jeg også fløyelstjæreblomst, men i et lite for stort antall desverre. Men de er jo så lekre så det er vanskelig å dra de opp å kaste de, men må man så må man. Jeg har de i både lysrosa, hvite og den fargen du har. Ulempen med de er at de frøsår seg så til de grader så man bør passe på å fjerne frøstanden så fort de er avblomstret ellers vil du ha tusenvis at småtisser rundt alle steder.

Vivishagerom sa...

Så flott og fint du har det i hagen din. Roser får vi vel ikke nok av, så bare gnål ivei du, Charlotte. Nå blomstrer busknelliken som du sendte frø av i fjor. Den mørke er jo kjempe flott. Takk

Tonerose sa...

NYDELIGE favoritter!! Likte spesielt godt cobea'n og pellis'n! helt herlige.

Du imponerer med alt du drar frem av frø - det blir jo superlekre planter hos deg, frodig og delikat! Herlig!!

IngunnBW sa...

Gosh, Cobea skal jeg notere meg, den var utorlig flott! Sikle....må ha :) Måtte google den med en gang. Blir neppe så høy som beskrevet her i landet. Den passer sikkert fint i en krukke med en obelisk. Var den lett å få frem fra frø? Noen spesielle triks?

De to siste blosmtene dine hadde jeg sansen for, hvor fikk du tak i frø til dem? Hihi

Lychnis i den fargen du har hadde jeg inntil i år, men plutselig var de borte! Begriper ikke hva det skyldes, de skulle da tålt barfrosten før jul, det har vært det tidligere år også. Merkelig. Men heldigvis har jeg spart noen frø.

Ellen Walnum sa...

Her var det mye vakkert! Guuuuuud så lekker Cobea Scandens er. Jeg gleder meg vilt til min kommer. Jeg har også begynt å få store knopper nå. Den har også begynte å klatre rundt hjørnet på espaleet, så jeg tror kanskje den klarer å komme helt rundt.

BRUDEPARET sa...

Hei igjen Charlotte!
Så gøy med utfordringer - den skal jeg selvfølgelig ta! Nå har ikke jeg slike vakre blomster i hagen, men jeg skal alltids finne noe 5 på topp! :)

Unknown sa...

Ninni: Ja cobea må såes stående.. dvs ikke du, men frøene altså. Ha-ha!
Store flate frø. Finnes i lilla også. Lett å få tak i.
Frø av den lille maleren fikk jeg av min mann. ;-)
Den store maleren fikk jeg ferdig utvokst så det vet jeg ikke. Hi-hi.
Lychnis er vel bare toårig. Så den forsvinner vel 3 året tenker jeg.

Ragnhild sa...

Mye fint å se på hos deg, er enig med resten i at den Cobean var spesielt lekker. Det er en spennende tid vi hagegale er inne i nå, stadig nye knopper vi går å venter spent på skal springe ut. På jobben nå om dagene,tar meg selv i å gå og tenke på at kanskje den og den knoppen har åpnet seg til jeg kommer hjem i dag. Ja det er godt å være til :)

orchis sa...

Oiii, siklebilde av Cobaea! Og fargen på fløyelstjæreblomsten er akkurat i min gate, intens! Fine 5 på topp, alle sammen, også de tobente :)

Du spurte om Pandorea kan være i drivhuset i vinter ved +4 grader. Det går helt fint! Men ikke vann den for mye når det er kaldt, og selvfølgelig null gjødsel.

Hilsen fra landet sa...

Så moro å se! Jeg hadde nydelig fløyelstjæreblomst i fjor men den er jo toårig og ser ikke ut til å ha frødd seg.

Jeg nyter bildene dine!!

Kristin sa...

Jasså!!!! Så "Blå STAUDE" er ikke Staude! Jeg fikk en haug med stikklinger av deg
i våres.Det blomstrere en stor BLÅ kant. De fleste er imponerte.....og ønsker deling, og dumme meg hva gjør jeg nå????????????

Unknown sa...

Kristin. Ta frø av de. Kjempelette å så.

Bangchik and Kakdah sa...

Clemantis Pink fantasy flowers are so nice... long petals and yet able to stay horizontal, almost floating. I love these flowers...
~bangchik

FO - 2 sa...

Flotte alle sammen.
Cobeaen utmerker seg.
Også den lille skjønne tassen da. :)

Gilia er fin, ja.
Men den vokser på lange, tynne stilker, så jeg anbefaler deg å plante den innimellom noe annet, slik at bare blomstrene er synlige.

Related Posts with Thumbnails