lørdag 14. november 2009

Herreminn!

ABC i bilder

Dagens bidrag til ABC i ord og bilder er vel et snikinnlegg… Men i mangel på noe  på H. Så ble dette til.

Jeg fant igjen noen gamle bilder på Telenors Sikker Lagring, som jeg hadde helt glemt. Og lykken var stor da jeg fant igjen alle babybildene av lillegutt som jeg trodde jeg hadde mistet da den andre PC`en takket for seg. Så det lønner seg med backup. Yep…men kjekt å huske hvor da. Ha-ha.

Men anywhooooo. Jeg kom over bildene av den tapeten som var i gangen under den andre for å si det sånn.
Da vi flyttet inn i dette huset for ca 5 år siden, så var store deler av huset preget av slik ullen, grønn, strietapet. Uuuurk… Skikkelig ekkel og vanskelig å fjærne. Male over? Pyton. Veggen blir skikkelig grov og ekkel, og man risikerer skrubbsår hvis man skulle finne på å lene seg på  den. Så i gangen måtte jeg bare ta den av. Men under der… Var det en enda eldre tapet. Og jeg måtte bare ta bilder av den.
108-0806_IMG

Det første som slår meg her er da egentlig ikke hvor totalt rasistisk og naivt dette motivet er. MEN… i gangen??!! Hvem er det som faktisk dekker hele veggen i gangen med en slik tapet en gang på slutten av 50`tallet?

Faktisk så traff jeg damen som vokste opp i dette huset. Og hun fortalte meg at faren hennes hadde kjøpt denne tapeten da han var ute å reiste eller noe. Og han hadde satt den opp der fordi den var så festlig.
Og joda. Festlig er den jo da. Morsomme tegninger tross alt. Motivene veksler mellom dette over, og noen sjørøverskuter. – Men i gangen??

108-0808_IMG
Det hadde vært morsomt å finne ut hvor denne tapete kom ifra egentlig. Og jeg angrer egentlig litt på nå, at jeg ikke sparte en rute med ramme rundt for minnenes skyld. Men slik ser det nå ut i dag da.

018

Lurer på om det er på tide å ta bort barnegrinda i trappa nå?
Lysekronen som henger der kjøpte jeg hos en “antikvitetshandler” i Ravenna, Italia den gang. Alle ledningene var rustet fast og ødelagte så jeg satt stearinlys i, i stedet. Men jeg tør liksom aldri å tenne dem med tanke på taket.. hmmmmm.
Men så i disse “mal alt hvitt” tider, så er jeg fristet til å male hele driten hvit??? Kanskje levere den inn for å få nye ledninger og slikt? Tja. Vi får se.

Herreminn sier nå jeg!

Flere og kanskje mer H-korrekte innlegg finner du her.

Blogglisten

19 kommentarer:

Gunsside sa...

Herreminm holder for meg, morsom skrevet historie. Gangen ble jo veldig fin den !!

Henny sa...

Ja, da. Herremin til forrige tiders tapetsmag. Da jeg var barn havde vi tapeter alle vegne. Jeg tror, det var billigere at tapetsere end at male, eller også var det fordi man ikke havde god vægmaling den gang.

Petunia sa...

Jeg tenker på en eller annen sang om Hottentottene når jeg ser på den tapeten. Hehe! Jeg kan forstå at du reagerte:) I gangen!! Hehe!
Men den var nok helt sikkert litt eksklusiv på 50 tallet:)

Tania sa...

Herreli sier vi her! Også i gangen da.. Morsomt skrevet;-)
God helg videre!

Hilsen fra landet sa...

Forstår at du gjorde noe med gangen selv om tapeten var kreativ.
Men du: Du må IKKE male lampen din!! Det er hærverk.

Anonym sa...

Stilitg tapet, men for all del ikke i gangen! Trodde den hadde vært på ett barnerom eller noe sånn. Hottentott er jo forbudt å synge om, så det er godt at du ikke tok vare på tapeten. Da hadde du jo gjort noe som var imot "reglene" Fortsatt god helg til dere!

Hage og Foto entusiast sa...

Oida... det var en spesiell tapet. Men det er moro med historien bak. :D

Hage og Foto entusiast sa...

Oida... det var en spesiell tapet. Men det er moro med historien bak. :D

primula sa...

Herrlighet, dette var et artig gjensyn! Akkurat denne tapeten hadde jeg på rommet mitt fra 1960. Tenkte aldri verken det ene eller det andre med de motivene rundt meg. Var med andre ord ikke tapeten som formet meg...
Takk for (tilbake)titen! Artig!

Living next to me sa...

hehe den var stygg , like stygg som sigøyner piken og og negerdamen med bare pupper som var så moderne da jeg vokste opp, noen hadde t.o.m hula hula danser lampe, og det folk i såkaldt møblerte hjem , min mor grøss av negerdamen men far kom hjem med sigøyner dama som med soveromsøyne skuet på oss, lent mot en høyball fra over kaminen i mange år.. Vi får være glad tiden og smaken forandrer seg, morsomt tema. F.

Sologbolig sa...

Ja, sier som deg ".....men i gangen !!" Artig historie. ha ein fin dag.

Lappedamen sa...

Utrolig hva folk kan finne på å ha på veggen. Ja,ja, smak og behag. Men festlig var tapetet, men jeg ville ikke hatt den på veggen. Nå ser det jo riktig så stilig ut i gangen.

TorAa sa...

hurra, det er alltid gøy å lese dine kreative løsninger.
Vi har også en slik barnesperre på toppen av vår verandatrapp, det kan jo bli flere barnebarn - ;))

Anonym sa...

Må jo absolutt si at dagens gangvegger er å foretrekke, selv om 50-tallets tapet var et virkelig klenodium, nærmest verneverdig. Og lampa di ser kjempefin ut, og så har den jo en historie. Et herlig innlegg fra deg! :)

vibeke sa...

Det tapetet var... eh ... ikke særlig lekkert, men innmari stilig - skjønt å dekke en hel gang er vel i meste laget. Penere slik den framstår i dag. Men artig hadde det vært å skjære ut en del av tapeten og ramme den inn. Laget et bilde i den der noe naivistiske stilen :-)

Anonym sa...

Herreminn sier jeg og. Med litt negerdamer og annet femtitalls-stæsj på veggene var kanskje denne gangen riktig så hot(tentott).

Kathrine 'Glimt' sa...

hihi... herlighet sier jeg !
Gøy med gammel tapet når det er sånt som det der... eller gamle aviser ;)
Vi fant barneromstapet fra tidlig 1900 i huset en gang ;) den har jeg spart.

Belinda Renee sa...

Herlighet for en tapet ja, skikkelig spesiell, for ikke å snakke om plasseringen som du påpeker,,
Han kan da ikke ha vært helt edru da han gjorde det?
Gangen var hvertfall kjempefin nå da :-)
Ha en fin kveld
Mvh BElinda

Catherine sa...

Stillig tapet, så stygt at det er retro.. og i "våre" tider må man ingen gang sige :sorte sambo:.. eller som vi sagde her engang, sorte svin om shots. Det er jo så racistisk.

Men vil nu sige at gangen blev bedre, et godt resultat..

God weekend

Related Posts with Thumbnails