fredag 20. november 2009

Konkurranse og AmaryllistidNei det er ikke konkurranse hos meg, men hos, I Gros Hage! Det er bloggen som hører til nettbutikken hennes ved samme navn www.igroshage.no. Har lagt igjen et par kroner der ja. Men har alltid vært superfornøyd og varene er super kvalitet.
En favoritt ja.
Denne gangen kan du vinne dette som er på bildet over. Gøøøøy!!!
Så dette får bli I for I GROS HAGE! ( innen jeg var ferdig med dette innlegget så hadde jeg allerede svidd av noen kroner der inne igjen.. sukk. )

Flere bidrag til ABC i ord og bilder finner du HER.

Ellers har det blitt litt haging på meg i dag. Nei, ikke haging kanskje med drivhusing? Er det et nytt ord?
"Hva skal du i dag?"
"Nei, jeg skal hjem å drivhuse litt!"

I år prøvde jeg å spare på amaryllisløkene fra i fjor. Pga manglende drivhusplass på den tiden de begynner å takke for seg, så ble det kjelleren.
La dem alle i en papirpose i boden og lot de ligge der å vansmekte. Rett og slett.
Så nå klippet jeg bort alle de visne bladene da. Og det var faktisk bare en som var råtnet. Tydelige tegn til liv i alle!
Håper jeg får blomst på dem. Vi får se. De skal vel strengt tatt ha en kuldeperiode. F.eks kjøleskap eller noe. Men jeg satser på at de ukene som var så kaldt har gitt dem det nede i kjellerboden. Vi får se!
Går man på www.hagegal.no så kan man søke på Amaryllis, eller Hippeastrum som de så fint heter, og finne mange tråder på hvordan man gjør dette.
Og hvorfor jeg ikke gjør det som de sier? -Joda, fordi jeg er så lat. Og akkurat i dag passet det seg sånn.
-Åh, glemte å si at jeg lot de ligge litt i vann før jeg plantet dem om i ny jord da. -En liten detalj. He-he.
Blogglisten

18 kommentarer:

Sommertid sa...

Artig vri det her ja...I Gro's Hage...ja ja ..lykke til videre med Amaryllisen.
Go helg :)

Petunia sa...

I Gro's hage er det sikkert deilig å være. Skal ta meg en tur innom henne og se.
Alt vrir seg og blinker når jeg forsøker å scrolle nedover siden din. Men det er sikkert bare IE som tuller seg igjen. Hvilken nettleser har du?

Maiblomst sa...

Har prøvd å ta vare på ein hipp, frå i fjor. Den var så nydeleg dobbel kvit. Det er liv i den, men noko bløming til Jul kan eg gløyme:-D
Bloggen din var blitt så vinterfin!!

Unknown sa...

Petunia. Jeg bruker Firefox. Ingen hopping her?
Maiblomst: Takker og bukker.

TorAa sa...

Jeg vet hvordan det er:
Jeg blir hver vår sendt av gårde til hagesenter og kommer tilbake 4 sifret beløp mindre på konto. Sprøtt, men slik er det å være blomsteravhengig.

Takk for hyggelig kommentar fra en i samme "bransje".

ha en fin helg

Mia sa...

Vil man göra av med pengar så går det fort i Gros hage, hm, vi är säkert många som har märkt det..ântligen har jag lärt mig vad dom här hippierna är för något, är man helt insnöad när man inte fattat att det är amaryllis? mina regnade förresten bort ute i sommar, dom ruttnade...

Tro Håb og Kærlighed sa...

Jeg købte amaryllisløg i går og lagde det i mit smukke glas, som jeg fik i julegave sidste jul!

Anonym sa...

I Gros hage har jeg aldri vært, for jeg er usedvanlig dårlig på haging. Men nå skal jeg sannelig stikke innom der en tur.

Torill sa...

Lykke til med amaryllisen ! Og god helg !!

Gunsside sa...

okey, kul vri det her da , men amarylissen er fin den - så jeg stikker innom ;))

Anette sa...

ojoj, det låter farligt, får väl se om jag vågar kika in där:-) Amaryllis är fint!
Vad spännande att du har bott i Italien. Men det är nog som du säger, kanske bäst som turistland! Långsemester kanske....../Anette

Donald sa...

Det er et dejligt indlæg, men jeg er ikke sikker på at jeg har lyst til at experimentere med frø af Amaryllis. Har jeg forstået rigtigt at du har fået planterne fra i fjor (fra sidste år; siger man i fjol?) til at vokse igen, fordi de har stået køligt?

Nett-leser, browser: Jeg bruger Seamonkey-1.1.18 som er af samme oprindelse som Firefox, og det fungerer fint med alle billeder og layout her.

Henny sa...

Ja, der er jo mange steder på nettet, hvor man kan komme til at svide nogle kroner af!

Living next to me sa...

oi våre skrumpa inn til ingen ting den , men så blomstra den 5 ganger , med stadig flere blomster , så da var den vel "tom" da..taks for blogg tips , som em kan shoppe hage ting på F.

Malys krok sa...

Takk for din kommentar! Ser at du tar for deg amaryllisen, så flink du er som får dem til å blomstre på nytt. Bare en gang har jeg klart det.Fint innlegg!
-Margit-

Hobbygåsa sa...

Så flott I-innlegg! Jeg safer alltid med blomster - her såes ingenting, alt kjøpes i butikken - med knopper :-) Ha en fortsatt fin helg!

Lappedamen sa...

Skjønner godt at I Gros hage er en favoritt, mye fint som kan inspirere til haging. Her er det ikke mye inspirasjon for haging. Merklig vinter, det regner og regner. Her som det pleier å snø og være kaldt. Skibakken skriker etter snø.

Melusine sa...

I Gros hage fant jeg mye flott, både i bloggen og butikken. Må nok ta meg tid til å kikke gjennom og da blir jeg helt sikkert noen kroner fattigere, jeg også...
Ellers takk for kommentar hos meg,
katteblogger.blogspot er nå lagt til i mine favoritter. Takk for linken!
Jeg har dessverre ingen iriser i hagen min, men kunne godt tenke meg noen. Kanskje jeg får skaffet noen til neste sesong.
Ha en fin uke videre :)

Related Posts with Thumbnails