torsdag 19. november 2009

Libanesisk og sinte travtittere.

DSC00046 I dag var vi på Ali-Baba restaurant i Kristiansand. Jeg har lenge savnet en slik restaurant her. Og jeg må si jeg ikke vet hvor lenge denne har vært her. Men du må vite hvor den ligger for å finne den. Kan ikke si at de har markedsført seg særlig bra heller. Så da hjelper jeg til litt med dette lille bidraget.

Libanesisk kjøkken er en av hverdens beste, spør du meg. Her på Ali-Baba fikk vi en smak av dette. Jeg skjønte kjapt at her var mye fornorsket noe veldig. Men det var veldig godt for det.

DSC00047 Så mitt tips er. Ikke gjør det!! Ikke fornorsk ting så veldig. Nordmenn liker nemlig mat som smaker noe. Man behøver ikke droppe hvitløken. Kjør på!! Kjør autentisk. Dropp det Italienske greiene der. Lag heller genuin Libanesisk mat og vær stolte av det!
Lokalene er litt “moderate” hvis en kan si det slik. Hadde jeg fått lov, hadde jeg kunne gjort mye her inne. Med de kontaktene de antagelig har, kan man fort få tak i mange ting som kunne gitt dette en ekte Ali-Baba følelse. Og litt mindre Skipperstua med plastikkblomster. ( Dette stedet befinner seg i den gamle Skipperstua. “Bula” som Pappa og jeg pleide å gå til da jeg var barn av og til. Skikkelig norsk husmannskost, stekt makrell, komper..kjøttkaker og slikt. Øl og røyk overalt. Typisk 70`talls. he-he. )

DSC00048 en jeg tror dette stedet kunne blomstre opp litt mere hvis vi driver litt mere reklame her. Og at vi forteller at vi vil gjerne ha maten slik de virkelig vil lage den. Som den skal være. Herlig!!!

God service. God mat. Og ikke for dyrt. Helt topp! Man kan også kjøpe med seg mat hjem. Et tips neste gang man skal ha gjester? Mezah for alle. Tut og kjør! MENYEN HER.

Ellers måtte jeg bare vise dette videoklippet. Gubben viste meg det for å advare om hva jeg har i vente. Joda. Ser utviklingen ja. He-he. Synes kanskje det morsomste er han som filmer. Ha godt med lyd!

Technorati Koder: ,,,,
Blogglisten

2 kommentarer:

Ingrid (9000) sa...

Hva mener du med rettene er fornorsket? "Innholdsfortegnelsen" ser autentisk ut. Libanesisk mat er ikke så sterk, det serveres noen ganger chilipasta ved siden av som man selv kan krydre med hvis man vil. Og hvitløken er brukt med måte i de fleste retter, det er en rett med okra som det er mye hvitløk i, ellers er smaken ganske mild. De presser ikke hvitløken men knuser den sammen med salt. Nå har jeg spist libanesisk mat i 23 år og har aldri blitt forskrekket ;)
Men de kunne godt droppe alt det italienske som du sier, kanskje de har vært redde for at det libanesiske ikke var nok for å få kunder.... men det må da forvirre kjøkkenet mer enn godt er med så mange retter på menyen.

Unknown sa...

Ingrid, så sant, så sant. Men mye av det er fornorsket hvis du skjønner hva jeg mener. Enig i at det ikke skal være så sterkt. Men litt mere smak skader jo ikke. :-)

Related Posts with Thumbnails