ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

tirsdag 11. mai 2010

Ikke så værst, sånn helt inntil.


Ja det er ikke så mye å skryte av i hagen for tiden. Det er kaaaldt ute. Det gror jo sakte men sikkert. Men ikke akkurat en eksplosjon der ute.
Jeg har satt ut nesten alle sommerblomstene. Ut med de!! Her er det ingen forståelse for sarte sjeler.
Nei hårda bud her i gården.

Men det ser ikke ut til å være kulda som sliter på dem. Men sola. Jeg har virkelig aldri hatt slike problemer med solsvidde planter som i år. Sterk sol, og isende vind er vel ikke en knallkombinasjon. Men disse Pelargoniumene har i alle fall klart seg bra i hvert fall i to uker nå.
Som sagt døde de fleste pelargoniumene mine i vinter. Men heldigvis har den første jeg kjøpte, Dronning Ingrid, overlevd. Det er liksom hun som startet det hele.

FINN TRE FEIL!!
Her i hagen overlever tulipaner dårlig. Noe med at jorden er for hard og kompakt tror jeg. Men eksprimentet mitt fra i fjor ser ut til å gå greit.
Plantet en haug med løk under epletreet. Og jaggu kom de opp igjen i år.
Tabben var bare at de hvite var skikkelig lave og de lilla var kjempehøye... Ja-ja
Men.. finn tre feil.
De der går det simpelthen ikke an å bli kvitt! Jeg tror hvert år at jeg har gravd opp de siste løkene av de standard gule og røde. De eneste som faktisk overlever her av tulipaner. Merkelige greier.
Men mener å ha lest et sted at den type løk kan grave seg nedover og nedover med årene, og faktisk være over en meter ned i jorda. Ja-ja.
Så i stedet for å se på hagen og hvor trist det er, så myser vi næææært inn på. Og da er et slettes ikke værst.
Brunnera Jack Frost (?) -Edit: Mr. Morse. blomstrer. Disse er bare lekre, og bladene blir finere og finere utover sommeren. Må få meg flere slike.


Over: Bellis Perennis, Pincushion mix. -Igjen. Ja men jeg elsker disse her!! Sådde de selv for et par år siden. De er som små drops.  "nusse-nusse-nusse!!!"

Venstre: Ja.. hva heter nå disse igjen? Pinseliljer-ett-eller-annet? Det er noen løker jeg kjøpte i potte for noen år siden. De kom liksom aldri helt bra opp igjen. Men plutselig i år har de bestemt seg for å blomster som bare det.

En helt fantastisk duft på disse her.
Narcissus.. bridal...anyone? Edit: Bridal Crown.Under: Marsfiol med dysleksi.. MARS.. ikke MAI... himmel.

Men bedre sent enn aldri. Disse her er så søte. Dukker opp på de merkeligste plasser. Som her mellom to trinn fra verandaen opp til dammen.
Sta kar denne her gitt!
Etter det jeg har lest er disse verd å ta vare på. Og det gjør vi jo.

Så må jeg få lov til å gnåle om Primula Elatior.. igjeeeen. Den er bare så ultrasøt. En vet aldri hvilke farger den får. Disse har jeg også sådd for noen år siden, og igjen i fjor. Måtte ha flere. Og de skuffer virkelig ikke. Flotte farger til en ellers så gul årstid, sånn blomstermessig sett.

Så her må jeg takke Hajal igjen, for frø av disse.
Denne karen er også en med egen vilje. Må ha vært her fra før, fordi jeg har aldri kjøpt disse. Men de dukker også opp på forskjellige steder hvert år. Noe med meg og graving i løpet av sommeren antar jeg. Sikkert ganske små løk som jeg ikke ser. Kremt... Men de er jo litt søte da.


Så her sitter padda Lars-Ronny,ved dammen  da. Han titter oppover og lurer på hvor varmen blir av.

 I fjor hadde jeg mange rumpetroll i dammen. Og utover sommmeren forsvant de, og jeg så flere småpadder rundtom i hagen.
Hadde håpt at noen av de kanskje overvintret i hagen? Ikke lett å si. Mulig de ligger  dvale enda? Så kaldt som det er, så skjønner jeg godt at de ikke gidder å komme fram.

Er det helg snart???
Blogglisten

15 kommentarer:

solfrid sa...

Ikke Jack Frost, men Mr Morse. Herr Frost har blå blomster.
Begge to er da fiine detektiver;D

Røsslyng sa...

'Bridal Crown' er vel navnet på narcissen ;)
Uhyggelig så mye lekre primula du har og de lilla tulipanene og fiolene og og og sukk, det er bare sååå hæærlig med blomstring igjen etter denne gufne vinteren, og nærbilder er helt greit det ;)
Må si du er litt vel tøff som våger å sette ut pelargonia allerede nå

Blomsterguri sa...

Ååå er det det de heter de søte små altså :-) Det er det jeg sier - lærer stadig vekk noe nytt her inne. Pellisene og fuchsiaen er de eneste som får stå inne - ihvertfall om natta. Det er litt i kaldeste laget enda syns jeg.

Mariann sa...

Narcissus 'Bridal Crown' kan det være. Den dufter deilig. Mine kommer ikke med mange blomster i år, men da kan det være håp for et annet år.
Flotte primula du har sådd av frø. Litt av hvert som blomstrer hos deg allerede.

Ellen Walnum sa...

Jeg som var så lykkelig over at jeg kan fortelle noen noe, Bridal Crown tenkte jeg at jeg skulle rope ut!.....og så hadde noen kommet meg i forkjøpet.

Ja ja bruker man lupe er det jo en smule blomstring, men nå synes jeg varmen kan komme! Her har det meste taklet kulda greit, her er det også hårda bud, bortsett fra den hvite malvaen som jeg satte ut, den mistrives skikkelig stakkar.....

Min Verden sa...

Nydelig! De tre røde er vel Appeldoorn tenker jeg - og de blir du aldri kvitt. Sånn er det med den saken :) Jeg synes du er tøff med pellisene dine - og jeg tror du har helt rett når du snakker om isvinden. Jeg tror ikke disse vakre skapningene er skapt for isvind. Kos deg videre med våren - jeg føler jeg går et skritt frem og to tilbake i år. Til slutt blir det bra :)

Min Verden sa...

Nydelig! De tre røde er vel Appeldoorn tenker jeg - og de blir du aldri kvitt. Sånn er det med den saken :) Jeg synes du er tøff med pellisene dine - og jeg tror du har helt rett når du snakker om isvinden. Jeg tror ikke disse vakre skapningene er skapt for isvind. Kos deg videre med våren - jeg føler jeg går et skritt frem og to tilbake i år. Til slutt blir det bra :)

IngunnBW sa...

Hvor har du fått tak i frosken?? Jeg er på jakt etter akkurat slike og har lett i et par år nå. Jeg ser også etter støpeformer på ebay, men enten er de for søte eller så er de for små.

Jeg har bestilt flere Mr Morse fra Jensen nå, den er sååå lekker! Mine står i skygge, du har dine i en del sol siden de har kommet så langt? De jeg kjøpte i fjor har så vidt tittet opp av bakken (i bedet mot nord)

Tusenfryd skal jeg også så og HAR frø, men jeg får aldri gjort det. Har jo så liten plass, så da begrenser utvalget seg sterkt. De er bedårende søte!

nefertiti sa...

Ja, det er helg snart... en skikkelig lang og god en. Jippi!

Tone sa...

Hei
jeg har gravd bort noen røde tulipaner i TRE ÅR.
Nå har vi lagt en skifer-gang over det hele og tenkte ikke mer på det før de jaggu dukka opp igjen, mellom grus og vridde seg uformelig opp mellom en sprekk! Så du kan baer glemme det... - eller dra dem opp nå når du ser hvem som er rød...kanskje?

Jeg lo forøvrig veldig godt av din katt i rus fra kattemynte!

Ellers ønsker jeg meg litt VARM SOL så det kan begynne å skje noen i hagen. for en hagegal dame er dette i tøffeste laget, gå sånn og ruske i jorda for å se om det dukker opp noe under der... Ikke et blad på kirsebærtreet, - bare noen tulipaner som beærer oss med sitt nærvær.

god vår!

RandiF sa...

Mr. Morse....javel er det det den heter .:-) Den har jeg også, men trodde det var en hvit variant av Jack Frost.

Tonerose sa...

SÅÅÅ masse herlig som allerede blomstrer hos deg! Jepp, bridal crown dufter helt himmelsk! Her hos meg oppdaga jeg plutselig noen svibler som er på vei opp - gleder meg til deilige duften! :o)

Nyyydelige primula, flinke deg som har klart å få de frem fra frø!! Du imponerer alltid!

Ønsker deg en herlig onsdag!

Mete sa...

Herlig, har du det! Og jeg ble så lattermild av "finn tre feil" - jeg har to tulipanplantinger med "finn en feil" i hver... Åssen er det mulig?!?
Snakkes onsdag!

AnitaH2 sa...

Grov etter tulipanløk for en uke eller to siden, og fant den ikke på halvmeteren, i alle fall. Så jeg kjøper teorien glatt.
;-)
Ellers er Elatior såå søt, jeg er helt enig. Og bellisene. De er så baby-deilige!

bp Hage sa...

Ninni: Plantagen.. he.he...

Related Posts with Thumbnails