ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

mandag 3. mai 2010

KatastrofehageHagen har virkelig våknet til liv den uken jeg hav vært borte. Jøssesmegrundt!
Riddersporene jeg sådde i fjor så jo ut til å være helt borte. Men nå står de der og strutter, sikkert 15cm høye allerede.
Mange av de er helt forsvunnet, men noen holder koken. Det blir spennende å se.

Jeffersonia blomstrer som bare det nå. Lurer på om jeg skal prøve meg på å dele den til høsten så den kan breie seg enda mer. Nyyydelig denne her!

I drivhuset står det også bra til. Hadde store planer om å jobbe litt i hagen, få plantet ut litt osv når jeg kom hjem i dag. Men det var ikke Lillegutt enig i i det hele tatt..
"Åhhh, du bruker sååå laaang tiiiiid!!" "Jeg vil haaa iiiiss!" Ja.. i det hele tatt, et gnål som ikke egner seg som hageglede i alle fall.Nei, så da er det ikke noe vits i å prøve å gjøre noe fornuftig.
Men noen få sommerblomster fikk jeg da trykket ned ved dammen. LItt usikker på hva det egentlig var.. merkelappen sier bare høy.. ok?? Vi får bare se.
Purre og pastinakk ble i alle fall plantet ut i pallekarmen. Så får vi se når jeg får ut resten. Potet?? Har ikke fått satt noen enda. Gubben kokte de jeg hadde lagt til side på benken.. artig...

Ellers er det ett eller annet som har sådd seg selv noe veeeeeldig her!! Lurer på om det kan være Lychnis coronaria eller? Visst er de fine, men det får da være grenser til påtrengelse her!

Flere steder er det svære matter med sevsådde greier av ymse sorter. Skjønner ikke hva alt er jeg. Det må jo være noe jeg har hatt selv? Anchusa Leptophylla vimer jo i alle retninger, men den er jo grei. De er så søte og blå.
Og andre steder er det fremdeles et mysterium. I det hele tatt noe veldig rot her.
Av en eller annen grunn så trives den hvite Phloxen litt for godt her. Blir så store! Noen som vil ha? Kom å grav!

Så et annet mysterium: Hva har jeg plantet her? Har en anelse om at det kan være løytnantshjerte.. anyone?
Nå tar JetLagen meg med stormskritt her.. det er jo lys ute til å jobbe i hagen, men nå ser jeg knapt hva jeg skriver gitt.
Må ikke sove enda.. må ikke sove enda.. må ikke sove enda....
Blogglisten

8 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Velkommen hjem - natta :-)
PS! Det var vel ingen katastrofe at det hadde vokst "litt" mens du var "over there". Du får nok orden på hagen på et swish tenker jeg!

Ellen Walnum sa...

Hos meg er det også noen småttinger som dukker fram.....og jeg lurer så på om de er venn eller fiende....time will show.

Det siste bildet så da definitivt ut som et løytnantshjerte. Måtte redde en av mine unna spaden til Per Henning i går......

AnitaH2 sa...

Jepp, løytnantshjerte, uten tvil. Si endelig fra om du skulle trenge fler...
Kommer gjerne og graver floks hvs det er sånn lavt kryp? Min frøs bort. Egentlig gubben sin, forresten. Kanskje jeg må sjekke om han vil ha hvit, den forrige var mørkerosa...

AnitaH2 sa...

Glemte å kommentere hvor lekker Jeffersoniaen er! Sukk!

Linda sa...

Så spennende å komme hjem til hagen etter å ha vært lange borte:) Det skjer jo masse på en uke på denne tiden:)
Sov godt:)

Rita Hogefeld sa...

Jeffersonia har sklidd inn på "må-ha-lista" mi :)

Det første som falt meg inn da jeg så løytnantshjertet ditt var faktisk Corydalis......men jeg er langtfra sikker så flertallet har sannsynligvis rett :)

Min Verden sa...

Sånne katastrofer har en tendens til å endre seg :) Lykke til med innsatsen - etter at guttungen har fått Is. Jeg stemmer på Løyntnadshj. H.

IngunnBW sa...

Enig med de fleste at dette er løynantshjerte. Mine er borte i år, isj. Men det tror jeg er min egen skyld, jeg har gravnd litt vel mye i jorden der de sto. Så nå må nye anskaffes, de er heeelt nødvendige.
Håper du kommer fort i rute igjen med dag og natt! Jo, forresten, Jeffersonia må jeg sjekke ut, nyyydelig :)

Related Posts with Thumbnails